• 19 Μαΐου 2024,

Το email που άναψε φωτιές !

 Το email που άναψε φωτιές !

Και ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ξεκινήσει τις επαφές της νέας διαπραγμάτευσης το Βερολίνο με ένα απλό email βάζει φωτιά αφού όπως διέρρευσε λέει ΟΧΙ σε όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απο την οποία ζητάει επι της ουσίας να πάρει πίσω όλες τις ελαφρύνσεις που έταξε και προανήγγειλε αφού όπως σημειώνουν οι Γερμανοί αυτές οι φοροελαφρύνσεις θα εκτροχιάσουν την πορεία της χώρας και θα την θέσουν εκτός Ευρωπαϊκού προγράμματος και θα εκτροχιάσουν την πορεία της χώρας.

Η αντίδραση – ανταπάντηση της κυβέρνησης ήτανε άμεση και επίσης αρνητική αφού όπως εξηγούν, οι έλληνες αξιωματούχοι αυτή την φορά, δεν γίνεται να ακολουθήσουν μια άλλη πορεία απο αυτή που έχουν εξαγγείλει και είναι αυτή που στην τελική θέλει και ο ελληνικός λαός που τους ψήφισε και μάλιστα με μανία.

Είναι η βούληση του λαού που τους έδωσε διαφορά 8 μονάδων απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία που τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε την οικονομική πολιτική της τρόϊκας.

Καταλαβαίνετε οτι το πάρτι έχει μόλις ξεκινήσει και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες αφού θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφασίσουν οι Βρυξέλες τι ζητούν απο εμάς και τι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε.

Μπορεί ο Τσίπρας να έκανε πίσω οσο αφορά το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλα δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω σε άλλα θέματα και κυρίως θέματα κοινωνικής πολιτικής και αποφάσεις ανάκτησης της αξιοπρέπειας του έλληνα πολίτη.

Όλοι βλέπουν μπροστά μια σκληρή διαπραγμάτευση που όμως μπορεί να μην γίνει και καθόλου αφού οι Γερμανοί ξέρουν να παίζουν εύκολα  και καλά το παιχνίδι των τηλεσιγράφων.

Θέλουν να μας πιέσουν και να μας φέρουν και πάλι αντιμέτωπους με μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας και με οτι αυτό συνεπάγεται και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό και οι έλληνας υπουργός Αστραπόγιαννος Βαρουφάκης έχει ξαμολυθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση συμμάχων αφού ο Γερμανός είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και γνωρίζει πολύ καλά οτι μόνη της η Ελλάδα δεν θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει.

Βέβαια οι σύμμαχοι που βρίσκουμε  όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς εκτός απο ωραίες και ευχάριστες δηλώσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι άλλο.

Το θέμα είναι οτι όταν θα φθάσουμε στην διαδικασία των πέναλτι θα βάλουν τα στήθια τους μπροστά ή θα κάνουν τα παγόνια ;

Μάλλον το δεύτερο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει και plan b.

Μπορεί οι συνθήκες να έχουν αλλάξει μπορεί οι ισσοροπίες να έχουν αλλάξει αλλα δεν έχει αλλάξει η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ακόμα και ο ΟΜΠΑΜΑ που πρίν μερικά 24άωρα έκανε δήλωση υπέρ της “στημένης” απο φόρους και χαράτσια Ελλάδας σήμερα μας παροτρύνει να συνεργαστούμε με την τρόϊκα και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεχνώντας την προηγούμενη του δήλωση.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλα βλέπω οτι τα δύσκολα για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι απο εδώ και στο εξής.

Ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί ελαφρύνσεις και νέα διαπραγμάτευση απο την μια και διασφαλισμένη Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας απο την άλλη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Δευτέρα στην Καβάλα μπορεί και να ΄χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Είναι τα γνωστά ξεσπάσματα του χειμώνα όταν αυτός φεύγει.

Να είστε καλά και θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το ΄πρωί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης