Τρένο δίχως φρένο το καλοκαίρι …

 Τρένο δίχως φρένο το καλοκαίρι …

Με μπουνάτσες και μποφόρια με μνημόνια και απολύσεις το καλοκαίρι προχωρά και πίσω δεν κοιτά.

Απο σήμερα βάζουμε πλώρη για τον Ιούλη που και αυτός να είστε σίγουροι οτι θα περάσει σαν τρένο δίχως φρένο.

Το νού σας γιατί και το φετεινό καλοκαίρι θα είναι σαν μια βόλτα …

Το νού σας μην την χάσετε !

Πάντως απο σήμερα Δευτέρα που άλλαξε και ο μήνας έχει στην Ελλάδα έχουμε τους εκπροσώπους των δανειστών που πρίν την εκταμίευση άλλης μιας δόσης έρχονται για ελέγχους.

Για να πάρουμε τα 8 και κάτι ψιλά εκατομμύρια που είναι στο πρόγραμμα της οικονομικής στήριξης θα πρέπει να καταλήξουμε στον φόρο ακινήτων και στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων.

Την πορεία πρός την έξοδο την έχουν βαφτίσει κινητικότητα.

Και επειδή δεν μπορούν με την διαδικασία της κινητικότητας να πετάξουν στην ανεργία με την μια και τους 12.500 χιλιάδες υπαλλήλους θα ζητήσουν απο την τρόϊκα περισσότερο χρόνο και άνεση.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που στο αυριανό ραντεβού θα εκπροσωποηθεί απο τον Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι να διώχνουμε με την μέθοδο της κινητικότητας πάντα περίπου 2.500 υπαλλήλους κάθε μήνα.

Η αρχή έγινε με τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που έχει αρχίσει να λαμβάνουν τα ραβασάκια της απόλυσης τους.

Οπως καταλαβαίνετε για άλλη μια φορά θα πρέπει να δώσουμε γή και ύδωρ στους κατακτητές – σωτήρες και πιστωτές μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση για να πληρώσουμε τους τόκους των δανεικών.

Αν δεν το έχετε καταλάβει σας το ξαναγράφω και εγώ οτι το 80% απο τα λεφτά που έχουμε πάρει απο τον μηχανισμό στήριξης με την μορφή του δανεισμού είναι λεφτά που τα δώσαμε πίσω πληρώνοντας τους τόκους των δανείων.

Για τον λόγο αυτό και η Ελλάδα είναι ακόμα σε ύφεση.

Τα λεφτά που περισσεύουν για να πέσουν στην πραγματική οικονομία της χώρας είναι ελάχιστα , ψίχουλα θα έλεγα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Με τα ψίχουλα αυτά που περισσεύουν δεν πρόκειται ποτέ να πάρει μπρός η ελληνική οικονομία.

΄Μέσα στον Ιούλη έρχεται και ο Σόϊμπλε ο οποίος όμως φωνάζει απο την Γερμανία που βρίσκεται οτι δεν πρόκειται να γίνει άλλο κούρεμα του ελληνικού χρέους όταν όλοι οι άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο αν πραγματικά ΄θέλουν να γίνει δουλειά.

Για ένα πραγματικά βιώσιμο ελληνικό χρέος θα πρέπει να γίνει και άλλο κούρεμα και αυτό σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές θα γίνει μετά τις εκλογές στην Γερμανία.

Το νέο κούρεμα δεν θα το αποφύγουμε γιατί τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν.

Η Ελλάδα θα είναι διαφορετική για τους περισσότερους έλληνες του χρόνου τέτοια εποχή.

Κάντε υπομονή ένα χρόνο ακόμα πατριώτες.

Για να είμαστε ρεαλιστές διαφορά στην καθημερινότητα του ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης θα δεί απο το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Οτι μας έχει απομείνει απο το 2013 θα περάσει σφιχτά και με σφίξιμο θα μπούμε και στο 2014 γιατί πλέον δεν υπάρχουν άλλες ανοχές.

Έρχονται

και 35άρια …

Οσο αφορά τις καιρικές συνθήκες νομίζω οτι απο σήμερα ομαλοποιείται κάπως η κατάσταση και εκεί προς την Πέμπτη βλέπω να έρχονται τα πρώτα 35άρια στην περιοχή μας.

Διότι είναι γεγονός οτι τον Ιούνη τον βγάλαμε με λογικές θερμοκρασίες και πολλούς νοτιάδες.

Φυσιολογικά μέσα στον Ιούλη όσο δροσερό και να είναι το φετεινό καλοκαίρι θα έχουμε μια περιόδο με υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Ιούλη αφού ο Ιούλης είναι η καρδιά του καλοκαιριού.

Αν δεν μας κάνει και κανα καύσωνα μέσα στον Ιούλη πότε θα μας κάνει ;

Είμαστε η Κίνα του 1980 !

Πάντως ο πρόεδρος της COSCO που ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις έκανε για την χώρα μας μια δήλδωση πολύ παρήγορη.

Η Ελλάδα λέει σήμερα είναι όπως ήτανε η Κίνα πρίν απο 30 χρόνια. Ειμαστε δηλαδή η Κίνα του 1980.

Ολα καλά !

Αν δεν κάνω λάθος σήμερα Δευτέρα η Δράμα γιορτάζει την απελευθέρωση της και όλα είναι κλειστά.

Μπορεί λόγω της σημερινής αργίας αρκετοί Δραμινοί να έρθουν προς τα εδώ.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης