Τσανάκα Δήμαρχος

 Τσανάκα Δήμαρχος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Καβάλας έχει δήμαρχο γυναίκα

Η Δήμητρα Τσανάκα είναι από χθες το βράδυ η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Καβάλας. Νίκησε ξεκάθαρα τον κ. Σιμιτσή, αποτέλεσμα που φάνηκε νωρίς νωρίς χθες το βράδυ. Η κ. Τσανάκα έχει 3 περίπου μήνες για να προετοιμαστεί ώστε να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η του Σεπτέμβρη. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών την πρώτη Κυριακή κι όλα όσα μεσολάβησαν την προηγούμενη εβδομάδα η επικράτηση της κ. Τσανάκα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Έκπληξη θα ήταν ένα αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται οι δημότες του δήμου Καβάλας καταψήφισαν τον κ. Σιμιτσή κρίνοντας τον συνολικά και όχι μόνο για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην προεκλογική περίοδο. Τσανάκα και Σιμιτσής μίλησαν χθες στο τηλέφωνο (με πρωτοβουλία του ηττημένου) προκειμένου να αρχίσουν συνεργασία αμέσως.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ «έδωσε» χθες βράδυ ξεκάθαρο επίσης αποτέλεσμα υπέρ του κ. Παυλίδη και του συνδυασμού του Περιφερειακή Αναγέννηση. Την 1η του Σεπτέμβρη θα αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ο Θόδωρος Μαρκόπουλος που χθες νίκησε τον Αρχέλαο Γρανά σε επίπεδο Νομού Καβάλας. Αλλαγή σημειώνεται στον Δήμο Νέστου όπου ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εξελέγη δήμαρχος ενώ στη Θάσο θα είναι 5 ακόμη χρόνια δήμαρχος ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Το μεγάλο ντέρμπι έγινε χθες στον Δήμο Παγγαίου. Ο Φίλιππος Αναστασιάδης πήρε νωρίς προβάδισμα σε βάρος του Βασίλη Ξουλόγη. Πολλοί πίστεψαν ότι όλα είχαν κριθεί. Δημιουργήθηκε ένα μικρό επεισόδιο στο εκλογικό κέντρο του κ. Ξουλόγη όπου φέρονται να πανηγύρισαν πρόωρα οπαδοί του κ. Αναστασιάδη. Η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα κι όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην συγκέντρωση των αποτελεσμάτων. Μετά τα μεσάνυχτα χθες έγινε γνωστό ότι στα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Φίλιππος Αναστασιάδης ήρθε πρώτος με διαφορά μόνο 53 ψήφων. Το αποτέλεσμα αυτό ως τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αμφισβητούνταν από την πλευρά Ξουλόγη.

Διαβάστε επίσης