• 26 Απριλίου 2024,

Τσοκτουρίδης: « Προσπάθεια για να έχει η ομάδα νέα διοίκηση τις επόμενες μέρες»

 Τσοκτουρίδης: « Προσπάθεια για να έχει η ομάδα νέα διοίκηση τις επόμενες μέρες»

Σήμερα  το πρωί έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης. Αναφέρθηκε στα σενάρια πώλησης της ΠΑΕ ενώ παράλληλα έκανε ένα απολογισμό για το τι έγινε όλους αυτούς του μήνες, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Δεν ήσασταν την Τετάρτη στο γήπεδο;

Απάντηση: Είχα χειρουργεία, Δυστυχώς όταν πέφτει ο αγώνας Τετάρτη για μένα είναι πολύ δύσκολο. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο είμαι στο χειρουργείο, οπότε δεν ήταν δυνατό να παρακολουθήσω την αναμέτρηση.

Ερώτηση: Έχετε απομακρυνθεί λίγο από τον ΑΟΚ, τον τελευταίο καιρό;

Απάντηση: Δεν έχω απομακρυνθεί, Αντιλαμβάνεστε ότι στις εποχές που ζούμε, πρέπει να δίνουμε λίγο παραπάνω έμφαση στη δουλειά μας. Αρκετά πράγματα έμειναν πίσω στο ιατρείο.

Ερώτηση: Χωρίς να είναι κακό από οικονομικής πλευράς έχετε φτάσει στα όρια σας, όσον αφορά τον ΑΟΚ;

Απάντηση: Το καλοκαίρι όσον αφορά τα οικονομικά είχα βάλει ένα ταβάνι. Είχα πει ότι οι δικές μου αντοχές είναι μέχρι εκεί. Από τη στιγμή που ανέλαβα υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν και κάποιοι άλλα άνθρωποι. Αυτό δεν έγινε. Έχω μια υποστήριξη το τελευταίο δίμηνο από δυο ανθρώπους εδώ στην πόλη, που δίνουν από το υστέρημα τους. Κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την ΠΑΕ και τους ευχαριστώ δημόσια. Γίνονται καθημερινές προσπάθειες για να βρεθούν πρόσθετα χρήματα αλλά αντιλαμβάνεστε ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα σε αυτή την κατηγορία, θέλει παχιά πορτοφόλια.

Ερώτηση: Μήπως κάνατε κάποια λάθη το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο; Μετά και την πίεση που υπήρχε όταν τελευταία στιγμή μάθαμε την κατηγορία που θα παίξει ο ΑΟΚ.

Απάντηση: Ήμασταν ομάδα όταν το σχεδιάσαμε. Δεν ήμουν μόνος. Σαφέστατα δε θα είχα μόνος μου τη δυνατότητα να φτάσω την ομάδα στη Σουπερ Λιγκ η στην Ευρώπη.

Ήμασταν κάποιοι άνθρωποι που ο καθένας μας είχε υποσχεθεί να βάλει κάποιο ποσό. Μέχρι στιγμής από αυτά που είχαμε τότε συνεννοηθεί, ο μοναδικός που έβαλε χρήματα ήμουν εγώ. Δε βοήθησε κανένας άλλος. Ηταν για μένα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Όταν ξεκινήσαμε είχα άλλες υποσχέσεις από άτομα που τους θεωρούσα συνεργάτες μου. Εν συνεχεία, βρέθηκα στο κενό. Τα πάντα ήταν δύσκολα. Οσον αφορά τις μεταγραφές τότε, εγώ προσωπικά δεν επέλεξα ούτε έναν ποδοσφαιριστή. Εμένα μου φέρανε μια λίστα από ποδοσφαιριστές και μου είπανε, αυτοί υπάρχουν, αυτούς θα πάρουμε. Δεν είχα άποψη. Το μόνο πράγμα που έκανε από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, είναι να χρηματοδοτώ αυτή την προσπάθεια.

Ερώτηση: Η ΠΑΕ χρωστάει σήμερα στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία κτλ;

Απάντηση: Στο ΙΚΑ δε χρωστάει, διότι έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα. Κάναμε μια ρύθμιση αλλά δεν ουσιαστικά δεν έχουμε χρέη προς το ΙΚΑ. Γενικά δεν έχουμε χρέη προς τους δημόσιους φορείς.

Ερώτηση: Θα πουλήσετε τις μετοχές σας κ. Τσοκτουρίδη;

Απάντηση; Εγώ ασχολήθηκα με τον ΑΟΚ για να φέρω την ομάδα σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Μετά από αγώνα πολλών μηνών, κατάφερα και η ομάδα πήγε στη Β` Εθνική. Στα ταξίδια που έκανε, δεν είδα κανέναν να κάθεται δίπλα μου. Πίστευα ότι όλοι οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου στο ξεκίνημα, θα βοηθούσαν. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Επίσης η ομάδα δεν είχε έσοδα από διαρκείας, διαφημίσεις παρά τις υποσχέσεις που πήρα εδώ στην τοπική κοινωνία. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος που να είναι σχετικός με το ποδόσφαιρο και να μπορούμε να ελέγξουμε όλοι μαζί την ποιότητα του, την ορθότητα του και μακάρι να θελήσει να αναλάβει τον ΑΟΚ. Συζητάω με διάφορους για να αγοράσουν τον ΑΟΚ εδώ και μήνες. Σημασία έχει να μη δώσουμε την ομάδα της πόλης μας όπου να είναι, για να πάρουμε κάποια χρήματα πίσω. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος σωστός, να έχει μέλλον η ομάδα και να φτάσει στη Σουπερ Λιγκ. Να έχει ο ΑΟΚ την πορεία που αξίζει.

Θα πρέπει το αργότερο τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν τα πράγματα.

Κάνουμε μια προσπάθεια η ομάδα να έχει καινούρια διοίκηση τις επόμενες μέρες. Δεν είναι πολύ εύκολο. Η κατηγορία έχει ελάχιστα έσοδα και πολλά έξοδα. Προσπαθώ να μιλήσω με ανθρώπους που οι προτάσεις τους στηρίζονται κάπου. Δε θέλω να καταστραφεί ο ΑΟΚ. Πρέπει με αυτούς που θα συμφωνήσω να έχουν οικονομική επιφάνεια.

Κάνω και ανοιχτή πρόσκληση σε επιχειρηματίες της πόλης μας. Με ενδιαφέρει η ομάδα να δοθεί σε Καβαλιώτικα χέρια. Το άνοιγμα δεν είναι μεγάλο. Απλά από εδώ και πέρα η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει. Υπάρχει ακόμη ένας γύρος.

Όταν αρχίζουμε και έχουμε φιλοδοξίες γύρω από την ομάδα τότε το άνοιγμα μεγαλώνει. Όταν σκεφτόμαστε τη Σουπερ Λιγκ, όταν θέλουμε ακριβές μεταγραφές.

Μακάρι να δω Καβαλιώτες επιχειρηματίες.

Υπάρχουν επαφές και κοιτάζουμε να δούμε το καλύτερο για τον ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης