Τσοκτουρίδης: « Όλα εξαρτώνται από τον Ιωαννίδη»

 Τσοκτουρίδης: « Όλα εξαρτώνται από τον Ιωαννίδη»

Η αγωνία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για τον ΑΟΚ αλλά και για Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή. Χθες στην επεισοδιακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η αρχική αισιοδοξία μετατράπηκε σε… θολό τοπίο.

Τα πράγματα πάλι δεν ξεκαθάρισαν. Μάλιστα δε φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσουν εντός των ημερών.

Τα μπέρδεψε περισσότερο ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης που εξέφρασε την άποψη, ότι για να παίξουν στη Β` Εθνική ΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής, θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ όλες οι ομάδες των τριών κατηγοριών. Η Σουπερ Λιγκ πρέπει να ψηφίσει ότι οι ομάδες θα γίνουν 18 από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Να περάσει η συμμετοχή από ψηφοφορία όλων των ομάδων της Σουπερ Λιγκ, της Β` Εθνικής και της Γ` Εθνικής. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει για να μην υπάρχουν νομικά κολλήματα και θεωρηθεί έκπτωτη η ΕΠΟ.

Αυτή η εξέλιξη έφερε δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του ΑΟΚ αλλά και στις δυο άλλες ομάδες.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης ήταν από χθες το πρωί στην Αθήνα και σαφώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο ΑΟΚ δε μπορεί να προγραμματίσει την επόμενη μέρα. Οι εξελίξεις φρενάρουν τη δημιουργία της ομάδας. Η καθυστέρηση είναι μεγάλο πλήγμα. Όλα είναι ανοιχτά. Δε μπορεί όμως σήμερα ούτε να έρθει σε συμφωνία με νέο προπονητή αλλά και να γίνουν μεταγραφές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε τη συμμετοχή των 3 ομάδων στη Β` Εθνική αλλά μέσα στο διοικητικό συμβούλιο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις. Ειδικά από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

*Η ώρα της πολιτείας

Μεγάλο ρόλο στην κατάσταση που δημιουργήθηκε θα παίξει ρόλο η πολιτεία.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υποσχέθηκε γενναία αύξηση των εσόδων για τις ομάδες της Β` Εθνικής, προκειμένου να παίξουν στο πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας ΑΟΚ, Βόλος και Ηρακλής. Αυτό ίσως αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Πρέπει να το πει και επίσημα. Να μαζέψει τις ομάδες και να το πει επίσημα.

*Κοινή σύσκεψη η πρόταση του Πιλάβιου

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος πρότεινε για να λυθεί το θέμα, μια κοινή σύσκεψη ανάμεσα σε αυτόν, τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της Σουπερ Λιγκ και τον πρόεδρο της FootBall League Σπύρο Καλογιάννη. Αυτή η σύσκεψη πρέπει να γίνει άμεσα… αλλά πως θα γίνει άμεσα από τη στιγμή που ο Ιωαννίδης αναχωρεί για το Λονδίνο.

Στη σύσκεψη μπορεί να βρεθεί λύση αφού το οικονομικό θα παίξει μεγάλο ρόλο στην όλη κατάσταση. Αν αργήσει τότε η κατάσταση σαφώς δε θα είναι καθόλου ευνοϊκή, αφού πρέπει να μαζευτεί η ομάδα. Ακόμη και σήμερα πρέπει να γίνει η σύσκεψη.

Γενικά η παράταση αγωνίας για τον ΑΟΚ, θα συνεχιστεί. Επίσης και για τις δυο άλλες ομάδες. Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Άλλα περιμέναμε και άλλα μας βγήκαν.

Οι υποσχέσεις μάλλον έμειναν… υποσχέσεις. Τουλάχιστον προς το παρών.

*Φρενάρει το θέμα και ο Ηρακλής

Η αναβολή της υπόθεσης έχει να κάνει και με τον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής πέρυσι συγχωνεύτηκε με ομάδα της Γ` Εθνικής και έγινε ΑΕΠ ενώ τώρα επανήλθε σε ΠΑΕ. Αυτό δημιούργησε ένα πρόσθετο εμπόδιο. Βέβαια με τον Ηρακλή… υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε Γιάννη Ιωαννίδη. Αυτό βοηθάει αυτή τη στιγμή.

*Δηλώσεις Τσοκτουρίδη

Χθες το απόγευμα λίγο πριν επιστρέψει στην Καβάλα από την Αθήνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε δηλώσεις στην Πρωινή, τονίζοντας τα εξής: « Όλα παίζονται αλλά και όλα εξαρτώνται από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Περιμένουμε από τους βουλευτές μας που έδειξαν μεγάλη δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες να πιέσουν ακόμη περισσότερο. Μιλάω για τους βουλευτές και των τριών νομών.

Πρέπει ο Γιάννης Ιωαννίδης να δώσει λύση τα επόμενα 24ωρα. Πρέπει να αποκατασταθεί το λάθος που έγινε. Δώστε λύση κ. Ιωαννίδη».

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δημοσίευσε και στη σελίδα της ΛΦΚ: « Η μητέρα όλων των μαχών για τον ΑΟΚ τα επόμενα 24ωρα. Η ΕΠΟ λέει ναι σε Καβάλα, Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου αρκεί μια κίνηση από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τώρα θα φανεί η δύναμη των βουλευτών της Καβάλας. Από λόγια χορτάσαμε, τώρα πράξεις…

 

Διαβάστε επίσης