• 26 Απριλίου 2024,

Το ΕΣΠΑ ενισχύει τα σχέδια της ΔΕΥΑΚ

 Το ΕΣΠΑ ενισχύει τα σχέδια της ΔΕΥΑΚ

Το ΕΣΠΑ φαίνεται ότι χαμογελά στη ΔΕΥΑ Καβάλας, υπό την έννοια ότι κι άλλα έργα της, προτάσεις της, προς την ενδιάμεση αρχή της Κομοτηνής, εγκρίνονται. Αυτή την περίοδο και παρά τη ζέστη, το προσωπικό της επιχείρησης καθαρίζει τακτικά φρεάτια, για να μην υπάρχουν ενοχλητικές μυρωδιές και κίνδυνοι σε περίπτωση βροχής.

Πρόκειται για μία ηρωϊκή προσπάθεια, καθώς οι συνθήκες είναι όντως αντίξοες. Προσωπικό της ΔΕΥΑΚ εργάστηκε χθες στην περιοχή του Βύρωνα.

Η επιχείρηση πληροφορήθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,έργο αποχέτευσης για τον Αμυγδαλεώνα, το Δάτο και το Πολύστυλο. Έργο αποχέτευσης για τους Φιλίππους και το Κρυονέρι, ενώ χρηματοδοτείται πάλι από το ΕΣΠΑ η αγορά ειδικού μηχανήματος που με νερό και πίεση ταυτόχρονα ρουφά τα σκουπίδια καθαρίζοντας τους αγωγούς της αποχέτευσης.

Το ειδικό αυτό μηχάνημα κοστίζει 450.000 ευρώ κι όταν αποκτηθεί θα διευκολύνει πολύ τις δουλειές της ΔΕΥΑΚ, στο υφιστάμενο δίκτυο.

Σημειώνουμε ότι η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, γίνεται με ευνοϊκούς για την επιχείρηση όρους, δηλαδή η συμμετοχή της σε έργα με μεγάλο προϋπολογισμό, είναι μόνο το 3,5% αυτού.

 

 

Διαβάστε επίσης