• 11 Μαΐου 2024,

Μεγάλο έργο σε ρυθμούς …χελώνας

 Μεγάλο έργο σε ρυθμούς …χελώνας

Ένα σημαντικό, απαραίτητο και κυρίως μεγάλο έργο που δε λέει να τελειώσει. Αναφερόμαστε στο έργο της διαπλάτυνσης της οδού 16ης Ταξιαρχίας, από τον Άγιο Λουκά μέχρι τον κόμβο μπροστά από το νέο νοσοκομείο.

Υπό κανονικές συνθήκες το έργο έπρεπε να τελειώσει το Σεπτέμβρη. Ο εργολάβος που με δική του ευθύνη καθυστέρησε, ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι το τέλος του έτους. Καθυστερεί όμως τόσο πολύ που είναι αδύνατο το έργο να ολοκληρωθεί εντός των χρονικών περιθωρίων της παράτασης που ο εργολάβος έλαβε.

Τα χώματα και οι πολλές εργασίες για τη διαπλάτυνση της οδού, παραμένουν στη θέση τους χωρίς οι εργασίες να εξελίσσονται όπως θα περίμενε κανείς. Κι όμως είναι αρκετά εύκολο – φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού – οι εργασίες αυτές να τελειώσουν γρήγορα, εφόσον βέβαια επισπευσθούν. Ο Δήμος Καβάλας εμφανίζεται ενοχλημένος με τη στάση που κρατά ο εργολάβος, ο οποίος καθυστερεί παρά τις προειδοποιήσεις, που του γίνονται. Σημασία έχει ότι ταλαιπωρούνται όλοι όσοι κινούνται στην περιοχή, γιατί από τη μια στερούνται ένα έργο σε μία εποχή δύσκολη, σ΄ ένα έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, από την άλλη κινούνται προς το νοσοκομείο Καβάλας, ανάμεσα σε διάφορα οδικά σήματα προσπαθώντας ν΄ αποφύγουν χώματα κι άλλα εμπόδια, τα οποία αναφέρονται κυρίως στο εργοτάξιο το οποίο παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία.

Το έργο αυτό διαπλατύνει την οδό 16ης Ταξιαρχίας από τον Άγιο Λουκά μέχρι τον κόμβο μπροστά από το νοσοκομείο, μέσα από την ίδια εργολαβία όμως πραγματοποιούνται διάφορες τεχνικές εργασίες που διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στο νέο νοσοκομείο και κάνουν πιο όμορφη την ευρύτερη περιοχή του «Διόνυσου».

 

 

 

Διαβάστε επίσης