• 20 Απριλίου 2024,

Τόσα λεφτά που πήγανε ;

 Τόσα λεφτά που πήγανε ;

Ολο κόβουμε και όλο δεν φθάνουν και ξανά κόβουμε και ξανά μανά δεν φθάνουν και ξανά κόβουμε και κάποια στιγμή φθάνουμε σε απόγνωση και δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε αφού έχουμε κόψει οτι κόβεται και πάλι προκοπή δεν γίνεται.

Κάθε φορά που έρχεται η Τρόϊκα για έλεγχο όλο λειψά μας τα βγάζουν και όλο δεν φθάνουν και όλο ζητάνε νέα μέτρα.

Δηλαδή ρε παιδιά όλα αυτά τα λεφτά που κόβουμε απο το 2009 που πάνε ;

Τόσα λεφτά έχουμε κόψει απο συντάξεις και μισθούς.

Τόσα χρήματα έχει εισπράξει το κράτος απο ΄φόρους και χαράτσια και επιτρέπεται να μην φθάνουν 4 χρόνια μετά ;

Φοβάμαι έτσι που την πάνε την δουλειά αυτοί και εμείς ακολουθούμε να μην ευχόμαστε κάποια στιγμή να πάνε στην δραχμή αφού με το euro που όλοι θέλουμε γιατί είμαστε της ευρωπαϊκής προοπτικής δεν υπάρχει προκοπή.

Πόσο ακόμα υπομονή να κάνουμε και αγάντα.

Οι ανοχές έχουν εξαντληθεί και τα περιθώρια στενότατα.

Και τρελλένομαι που τους ακούω να μιλάνε τους υπουργούς οικονομικών κάθε φορά που αναλαμβάνουν το υπουργείο λές και μπήκαμε χθές στην κρίση και τα μέτρα που παίρνουν είναι τα πρώτα.

Μπορεί να είναι τα πρώτα της δικής τους της θητείας αλλα υπάρχουν και τα μέτρα των προηγούμενων.

Θα πρέπει να σκέφθονται οτι τα δικά τους μέτρα έρχονται και κάθονται πάνω στα μέτρα των προηγούμενων δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στην αγορά και στους επιχειρηματίες.

Νομίζω οτι επειδή δεν υπάρχει σωτηρία στον δρόμο που διαλέξαμε ίσως θα πρέπει να δοκιμάσουμε να περπατήσουμε στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα που πρεσβεύει την απευθείας κόντρα με την τρόϊκα που θα πρέπει να καταλάβει με το καλό ή με το ζόρι οτι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη η Ελλάδα θα είναι μόνιμα σε αυτό το τρυπάκι των μέτρων που λαμβάνουμε αλλα πάντα δεν φθάνουν.

Οπως περάσανε 4 χρόνια γιατί να μην περάσουν άλλα τόσα και άλλα τόσα και άλλα τόσα ;

Αρχίζω να φοβάμαι οτι η πολιτική Τσίπρα και η επιλογή της απευθείας κόντρας θα καταντήσει να είναι και η μοναδική μας επιλογή αφού σε λίγο ο κόσμος θα τρώει τις σάρκες του.

Το θέμα είναι να το καταλάβει αυτό η τρόϊκα ,οτι δηλαδή ο έλληνας φθάνει στο τέρμα της ανοχής του και να προλάβει τον ξεσηκωμό γιατί οι έλληνες κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούνε και θα βγούνε στους δρόμους.

Οταν ο άλλος δεν έχει να φάει είναι ικανός για όλα και έτοιμος να τα παίξει όλα.

Κάπου διάβασα , σε κάποιο site οτι τα πράγματα τους τελευταίους μήνες για την Ελλάδα πήγανε τόσο χάλια που δεν θα φθάσουνε ούτε τα μέτρα για τα 11,5 δις και θα χρειαστούνε και άλλα συμπληρωματικά για να καλύψουν τις εξτρά μαύρες τρύπες.

Κάποτε θα λέγαμε οτι είναι να γελάς και να κλαίς αλλα υπο τις παρούσες συνθήκες είναι μόνο για να κλαίς.

Δεν θα σου κόβουνε το ρεύμα αλλα θα σου παίρνουνε το σπίτι !

Πάντως η κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός οτι απο εδώ και πέρα θα αποτρέπει την διακοπή του ΄ρεύματος σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν θα πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ.

Απλά αυτό το χρέος θα πιστώνεται στην εφορία του καθενός που θα διεκδικεί με την σειρά της μισθούς συντάξεις και οτιδήποτε κινείται και “ακουμπά” στον μπαταξή πολίτη.

Μήπως θα ήτανε καλύτερα αν του κόβανε το ρεύμα ;

Πλέον έχουμε χάσει την μπάλα και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.

Πάντως ο κόσμος τον ψήφισε τον Σαμαρά για να κάνει άλλα και οχι αυτά που κάνει τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του.

Ο κόσμος ψήφισε Σαμαρά γιατί θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και θέλει και την δημοσιονομική προσαρμογή αλλα με πιο ευνοϊκούς όρους.

Θέλουμε αναδιαπραγμάτευση και οχι υποταγή χωρίς καμμία αντίδραση σε μέτρα που είναι εξοντωτικά.

Για να καταλάβουν οι εταίροι μας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ας επιχειρήσουν να ζήσουν αυτοί μόνο για ένα 6μηνο έτσι όπως ζούνε οι έλληνες.

Διότι όλοι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λένε.

Απο Παρασκευή ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος

Κατα τα άλλα πάμε καλά και πάμε πιο δροσερά αφού κάπως έπεσε η θερμοκρασία και τουλάχιστον θα μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς αιρκοντίσιον.

Πάντως αυτό το διάλειμμα δορσιάς θα έχει μικρή διάρκεια αφου απο την Πέμπτη και πάλι αρχίσουν να βαράνε τα όργανα της ντάλας.

Λοιπόν λέβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης