• 18 Μαΐου 2024,

Τώρα πρέπει να κλείνουμε και οχι να ανοίγουμε μέτωπα ….

 Τώρα πρέπει να κλείνουμε και οχι να ανοίγουμε μέτωπα ….

Προσπαθούμε αλλα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε στα καλά καθούμενα την κόντρα της κυβέρνησης με τον Σόϊμπλε και τους Γερμανούς για τα μάτια του ΔΝΤ που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό λόγω των υπερβολικών του απαιτήσεων θα πρέπει να αποχωρήσει απο το πρόγραμμα ή να αναλάβει άλλο ρόλο.

Στα καλά καθούμενα ανοίγουμε μέτωπα που θα πρέπει να έχουμε αποφύγει αφού είναι γνωστό πως λειτουργεί και η τρόϊκα και το κουαρτέτο.

Σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή μας συμφέρει μια τέτοια πόλωση ;

Και αναρωτιέμαι είναι ποτέ δυνατόν να βρούμε συμμάχους όταν βάζουμε απέναντι μας και βαράμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ;

Οι δανειστές είναι ταγμένοι στο πλευρό του ταμείου και το ίδιο συμβαίνει και απο την πλευρά του ταμείου.

Βάζοντας τα με το ΔΝΤ είναι σαν τα βάζουμε με το σύνολο των δανειστών μας.

Και στην τελική το ΔΝΤ είναι αυτό που επιμένει για την μείωση του χρέους όλα αυτά τα χρόνια που οι Ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα .

Μήπως ζητώντας να βγεί απο την μέση το ταμείο αποδυναμώσουμε το αίτημα για μείωση του χρέους ;

Έχω την εντύπωση οτι θα πρέπει ο Τσίπρας να προσαρμοστεί στην υπάρχουσα σύνθεση των δανειστών και να αφήσει τα ταρζανιλίκια που τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας πέρσι το καλοκαίρι και τα πληρώνουμε ακόμα και μέχρι σήμερα.

Τα διαδικαστικά και την ουσία του προγράμματος τα έχουμε ξεκαθαρίσει τους προηγούμενους μήνες και με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μην γυρνάμε πίσω σε υποθέσεις που στάζουν αίμα και που θέλουμε να πιστεύουμε οτι έχουν κλείσει οριστικά.

Με ή χωρίς το ΔΝΤ θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις όπως και η αξιολόγηση να προχωρήσουν προκειμένου να πάμε παρακάτω.

Μακάρι να προλάβουμε την αξιολόγηση των δανειστών να την κάνουμε μέσα στο 2015 έτσι ώστε να μπούμε με άλλο αέρα στην νέα ΄χρονιά.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να κλείνουμε και οχι να ανοίγουμε μέτωπα.

΄Μην γυρίζουμε στην εποχή του δημοψιφήσματος γιατί απλά χάνουμε χρόνο και χαλάμε φιλίες.

Πάμε μπροστά και πάμε παρακάτω γιατί μόνο το παρακάτω μας συμφέρει.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς ο υπουργός πολιτισμού μίλησε στην Βουλή προχθές και είπε οτι η κυβέρνηση κόβει την συνεργασία της μας το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Αλαμουντίν αφού απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην διεκδικήσει νομικά τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Πάντως η Αμαλ για μια έκθεση που συνέταξε και κόστισε 200 χιλιάδες λίρες πληρώθηκε αλλά όχι απο την κυβέρνηση αλλα απο κάποιο έλληνα επιχειρηματίa του εξωτερικού που ήθελε και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το υπουργείο πολιτισμού επιλέγει άλλους τρόπους για να διεκδικήσει την επιστροφή των μαρμάρων αφού θεωρεί οτι στα δικαστήρια την υπόθεση θα την χάναμε.

Αφήστε που η “δεύτερη φορά αριστερά” δεν γουστάρει Αμάλ Αλαμουντίν και εκτιμά οτι η υπόθεση αυτή την Ελλάδα θα είναι χάσιμο χρημάτων αφού η Αμάλ επί της ουσίας δεν θα μπορέσει να βοθήσει στην επιστροφή των μαρμάρων πίσω.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί οτι η επιλογή της δικαστικής οδού απο την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε γίνει την συγκεκριμένη στιγμή που έγινε γιατί αν θυμάστε υπήρχε ένα θέμα αρκετά σοβαρό ανάμεσα σε Ε.Ε. και Αγγλία και ίσως η χώρα μας θέλοντας να δείξει καλή διαγωγή στους δανειστές επέλεξε να υιοθετήσει μια πιο επιθετική πολιτική απέναντι στους Άγγλους για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων.

Όλα παίζουν ….

Με αβυσσαλέο ντεκολτέ η Σπουροπούλου , αυτή η γυναίκα “πύραυλος” εμφανίστηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Θέμου όλα και εκτόξευσε τις αντρικές πιέσεις.

Αν είδατε την συγκεκριμένη εκπομπή έχετε πάρει χαμπάρι τι εννοώ.

Αν οχι να ψάξετε στο διαδίκτυο να βρείτε το απόσπασμα απο την συγκεκριμένη εκπομπή και θα καταλάβετε τι εννοούμε όταν την περιγράφουμε ώς “πύραυλο”.

Η γυναίκα εμφανίστηκε στην εκπομπή ώς Τζέσικα Ράμπιτ και μοίρασε εγκεφαλικά.

Η Νομικού δίπλα της ήτανε ένα απλό πρωϊνό ( γάλα με δημητριακά).

Η Σπυροπούλου που είναι απο τις πιο ατάλαντες τηλεπαρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης είναι απο την άλλη το πιο ζουμερό θυληκό που κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά πλατώ.

Αν είχε το νάζι της Μενεγάκη σήμερα θα ήταν το Νο 1.

Αυτά λεβέντες και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περιμένετε και άλλο κρύο γιατί σύμφωνα με την ΕΜΥ οι θερμοκρασίες θα πέσουν και άλλο τα επόμενα 24άωρα αφού οι βοριάδες ενισχύονται.

Δεν θα έχουμε φαινόμενα τις επόμενες ημέρες αλλά θα έχουμε αρκετό κρύο.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

Οι καιροί που ζούμε είναι και πονηροί και ύποπτοι και ύπουλοι.

Μην χάνετε την πίστη , την αισιοδοξία και πάνω απο όλα τον αυθορμητισμό σας.

Στο τέλος , όπως λένε και οι Ινδοί, θα πάνε όλα καλά και αν βρείτε χρόνο να πάτε στον κινηματογράφο να δείτε την ταινία “ Η γέφυρα των κατασκόπων” με Τομ Χάνκς.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης