Υπάρχει τελικά πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ;

 Υπάρχει τελικά πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ;

Στο σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται συμφωνία αλλα θα υπάρξει δήλωση για την πρόοδο των συζητήσεων που θα λειτουργήσει ώς προπομπός για την συμφωνία που έρχεται.

Έρχεται γιατί δεν γίνεται αλλιώς και αυτό το έχουν καταλάβει και οι δύο πλευρές.

Δανειστές και ελληνική κυβέρνηση έχουν εξαντλήσει όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν καταλήξει απο κοινού οτι θα πρέπει να τα βρούνε , να συμφωνήσουν και μαζί χέρι – χέρι να πάνε και στην επόμενη μέρα.

Άλλο σενάριο δεν υπάρχει.

Είναι σίγουρο οτι η μάχη για μια έντιμη συμφωνία είναι μεγάλη και σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες και ζημιές αφού τα πράγματα δεν θα πάνε έτσι όπως τα είχε ο ΄Τσίπρας στο μυαλό του πρίν την εκλογική αναμέτρηση του Γενάρη που είχε την εντύπωση οτι με την αλήθεια του λόγου του  μόνο  θα μπορούσε να πείσει τους δανειστές για μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Οπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς ο αντίπαλος δεν αλλάζει στάση και παραμένει στις αρχικές του θέσεις.

Οι έλληνες πρωθυπουργοί αλλάζουν αλλα οι διπραγματευτικές θέσεις των δανειστών μένουν ίδιες.

Τώρα όσο αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας μην ακούτε αυτά  που λένε στα δελτία ειδήσεων των Αθηνών που μιλάνε για νέα φοροκαταιγίδα και περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ της Αθήνας γράφουν για δεκάδες νέα φορολογικά μέτρα ευελπιστώντας οτι σε κάποια θα ΄πέσουν μέσα.

Είναι όπως το τζόκερ.

Παίζες κάποια νούμερα και περιμένεις να σου κάτσει.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη π’αντως ενημέρωση απο το μέτωπο της διαπραγμάτευσης υπάρχει νέο εμπλοκή στις αφού οι δανειστές ζητούν και καλά πρωτογενές πλεόνασμα 2%.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η συμφωνία αναμένεται να κλείσει αρχές Ιουνίου αφού φαίνεται οτι δεν μας φτάνει ούτε ο Μάης.

Σήμερα βέβαια Δευτέρα πρωί 11 του μήνα όλες οι τηλεοράσεις του σπιτού σας θα πρέπει να είναι ανοιχτές; γιατί σήμερα το τηλεοπτικό κοινό υποδέχεται και πάλι την Ελένη Μενεγάκη που επιστρέφει μετά την γέννηση του τέταρτου παιδιού της.

Η διαφορά απο τα προηγούμενα τρία είναι οτι πατέρας της μικρή είναι ο Ματέο που βρίσκεται ήδη στα ΑΧΛΑ και προετοιμάζει την ξενοδοχειακή του μονάδα για την σαιζόν που μόλις ξεκίνησε.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών αφού και αυτή την εβδομάδα οι θερμοκρασίες που θα ζήσουμε θα είναι εκεί γύρω στους 25 βαθμούς.

Να έχετε το νού σας γιατί ξεκινήσανε και τα κουνούπια που θα φαίνεται οτι και φέτος το καλοκαίρι θα μας συντροφεύουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας με κάποιες στιγμές να γίνονται ανυπόφορα.

Να λέβετε τα μέτρα σας γιατί τα τελευταία καλοκαίρια τα κουνούπια είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ίσως σήμερα Δευτέρα στην διάρκεια της ημέρας να έχουμε και κάποια μπουρινάκια επιβεβαιώνοντας οτι είμαστε στην καλύτερη απο την μια αλλα και πιο άστατη απο την άλλη εποχή του χρόνου.

Απο σήμερα Δευτέρα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του ΑΟΚ θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και την επόμενη χρονιά που θα πρέπει να σχεδιαστεί για την άνοδο της ομάδας απο την μίζερη Γ’ Εθνική.

Ηδη η διοικούσα επιτροπή ετοιμάζει μια συνέντευξη απολογιστικού χαρακτήρα ΄μέσα απο την οποία όμως οι παλαίμαχοι θα τοποθετηθούν και για την επόμενη ημέρα που καταλαβαίνουν όλοι οτι υπάρχει η ανάγκη να λειτουργήσει διαφορετικά όσο αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της ομάδας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης