• 22 Μαΐου 2024,

Υπάρχει χάσμα και μάλιστα μεγάλο !

 Υπάρχει χάσμα και μάλιστα μεγάλο !

Αν δεν το έχετε καταλάβει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι μια ζέστη  και μια κρύο αφού την Παρασακευή τα βρίσκουμε και το ξημέρωμα του Σαββάτου υπάρχει χάσμα και μάλιστα μεγάλο.

Οι συζητήσεις για εξεύρεση λύσης ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ενταντικοποιηθούν το Σαββατοκύριακο με την διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης να μεταβαίνει στις Βρυξέλες με αντιπροτάσεις.

Είμαστε αβέρτα στις προτάσεις απο την μια μεριά και στις αντιπροτάσεις απο την άλλη και άκρη δεν βρίσκουμε.

Περνάνε οι μέρες οι εβδομάδες και επι της ουσίας δεν υπάρχει πρόοδος.

Μόνο δηλώσεις και λόγια.

Ένα ΄άλλο που πρέπει να σημειώσουμε είναι οτι όσο περνάνε οι μέρες και φτάνουμε στην καταλυτική ημερομηνία που θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση αλλιώς το καράβι βουλιάζει οι πιέσεις μεγαλώνουν αφού και οι δυο πλευρές παίζουν οτι έχουν και δεν έχουν προκειμένου η κάθε μια να πετύχει τον στόχο της.

Στο πλαίσιο αυτό νομίζω οτι έγινε και η δήλωση αποχώρησης του ΔΝΤ απο τις διαπραγματεύσεις αφού και καλά υπάρχει διάσταση απόψεων σε όλα τα θέματα με τους έλληνες.

Και οι δύο πλευρές θα παίξουν όλα τους τα χαρτιά πριν έχουμε συμφωνία.

Κανείς δεν θέλει GREXIT και νομίζω πολύ περισσότερο και απο εμάς τους ίδιους δεν θέλουν μια τέτοια εξέλιξη  οι Ευρωπαίοι.

Η επιμονή του Τσίπρα στις κόκκινες γραμμές έχει δείξει οτι αν ήθελαν και άντεχαν  θα μπορούσαν να μας είχανε καθαρίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Το ότι συνεχίζουν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι παρά τις έντονες διαφωνίες σημαίνει οτι θέλουν συμφωνία.

Τα περί plan b για την Ελλάδα δεν υπάρχουν.

Η αν θέλετε υπάρχουν μόνο για λόγους επικοινωνιακούς.

Πρώτη φορά έχουν ζοριστεί τόσο πολύ οι δανειστές αφού πρίν απο τον Τσίπρα στην τρίτη εβδομάδα της διαπραγμάτευσης και στην πρώτη σοβαρή και καλά απειλή για έξοδο απο την ευρωζώνη οι έλληνες πετούσαν λευκή πετσέτα.

Στην περίπτωση της κυβέρνησης του Τσίπρα λευκή πετσέτα δεν υπάρχει στο πλάνο και αυτό τους έχει ξεβολέψει αφού δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή.

Τμηματική ,συνολική , στρόγγυλη , τετράγωνη συμφωνία θα υπάρχει.
Οι προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης δια στόματος Σακελαρίδη είναι να υπάρξει συμφωνία και οχι τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Απο την άλλη βέβαια δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι αυτό εφικτό αφού ξέρουμε καλά οτι δεν γίνεται δανεισμός χωρίς μέτρα.

Τώρα αν ο Τσίπρας μπορεί να φτάσει την διαπραγμάτευση σε ένα επίπεδο αναπτυξιακών μέτρων τότε RESPECT.

Το θέμα είναι οτι πλέον πατάμε στα μέσα του Ιούνη και καταλαβαίνετε οτι και συμφψωνία να έχουμε τις επόμενες ημέρες έχουμε χάσει την καλύτερη περίοδο που είναι και η ιδανικότερη για να πάρει φόρα η ελληνική οικονομία αφού ζούμε σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός απο “ ήλιο , τζατζίκι , ΜΕΛΙΝΑ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ”.

Η Ελλάδα για τους ξένους είναι μόνο τουρισμός.

Δεν σημαίνει τίποτα άλλο αφού δεν έχει τίποτα άλλο.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη αναμένονται στην περιοχή μας βροχές και καταιγίδες.

Αυτοί ξέρουν αν διαβάζουν τα σημάδια του καιρού το φετεινό καλοκαίρι για πολλούς και διαφόρους λόγους θα είναι δροσερό και υγρό.

Δροσερό θα είναι γιατί προηγήθηκε ένας χειμώνας με πολλές βροχές που σημαίνει οτι θα δεν θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω απο τους 30 βαθμούς.

Κανένα πρόβλημα.

Ποιός θα έλεγε ΟΧΙ σε ένα δροσερό καλοκαίρι ;

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης