• 20 Απριλίου 2024,

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τον «Διόνυσο»

 Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τον «Διόνυσο»

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, χθες το μεσημέρι, δεν εμφανίστηκαν μέλη της επιτροπής που εκπροσωπούν την αντιπολίτευση. Έτσι η συνεδρίαση κράτησε περίπου 15 λεπτά, όπου κεντρικό πρόσωπο ήταν ο δήμαρχος Καβάλας.

Θα εξηγήσουμε αμέσως το λόγο. Με αφορμή δυο – τρια θέματα της ημερήσιας διάταξης, μιλησε γενικότερα για ισάριθμα θέματα που είναι προτεραιότητες του Δήμου Καβάλας. Για παράδειγμα εγκρίθηκαν χθες τα τροποποιημένα τεύχη δημοπράτησης μαζί με τις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε ο Δήμος Καβάλας να προμηθευτεί φωτιστικά σώματα τύπου ΛΕΤ. Για να μην έχουμε γκρίνιες υπάρχει βελτιωμένη τεχνική μελέτη και δεν αποκλείεται κανένας, είπε ο δήμαρχος που τόνισε ότι υπάρχει οδηγία από το πράσινο ταμείο, που χρηματοδοτεί το έργο, για συγκεκριμένες προδιαγραφές φωτιστικών σωμάτων τύπου ΛΕΤ.

Για την υπόθεση του «Διόνυσου» ο δήμαρχος Καβάλας είπε ότι υπάρχουν πάλι ενδιαφερόμενοι κι έτσι η διαδικασία πρόσκλησης σε αυτούς θα ξαναγίνει.

Χθες αποφασίστηκε η σύνταξη τοπογραφικής μελέτης για το «Διόνυσο», που όπως είπε ο δήμαρχος έπρεπε να υπάρχει για κάθε υποψήφιο επενδυτή. Με την ευκαιρία ανατέθηκε τοπογραφική μελέτη και για την περιοχή «Γλάστρες» στο Παληό Καβάλας, όπου τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ακίνητη περιουσία του Δήμου, μία λωρίδα γης κοντά στη θάλασσα, πολύ κοντά στο ομώνυμο κατάστημα – ταβέρνα, που θα αξιοποιηθεί.

Ο δήμαρχος εισηγήθηκε και το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου που μαζί με τον Απόστολο Αγελαράκη, θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Καβάλας στη διαδικασία της εκκαθάρισης της κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ. Αυτό θα γίνει με προσφυγή στη διαιτησία, όπου ο Δήμος Καβάλας ζητά από τη ΔΕΠΟΣ 2.000.000 ευρώ. Αντίθετα η ΔΕΠΟΣ όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις οφειλές της στην κοινοπραξία, αλλά ζητά να πληρωθεί χρήματα από το Δήμο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης