• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Την προκαταβολή μισθού μηνός Νοέμβρη πρόκειται να πληρωθούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Η υπόσχεση της εταιρίας για πληρωμή χθες δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινά εκνευρισμός κι ανησυχία μεταξύ των εργαζόμενων. Η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει να είναι αισιόδοξη για το 2014 αν και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι έναν περίπου μήνα. Αθωώθηκαν στο Μονομελές Καβάλας 7 αγρότες που ήταν κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις τον Γενάρη του 2009. Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου μια ώρα. Δεν αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αυτοί που έκλεισαν τον δρόμο στη διασταύρωση του Αμυγδαλεώνα. Στο Μονομελές χθες ήταν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των Μαρμάρων Καβάλας. Λόγω του ότι οι πληρωμές άρχισαν και συνεχίζονται το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τον Απρίλιο. Για την Δευτέρα 2 Δεκέμβρη μετατέθηκε η κατάθεση φακέλων ενδιαφέροντος στη ΔΕΠΑ για την εταιρία που θα αναλάβει το οικιακό φυσικό αέριο στην ΑΜΘ. Σε ποσοστό 90% απέργησαν χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Καβάλας. Η απεργία συνεχίζεται. Κοντά σε συμφωνία με τον ΟΛΚ είναι το αρχηγείο της Π.Υ. για τον σταθμό πυροσβεστικής υπηρεσίας λιμένα Καβάλας και την άφιξη πυροσβεστικού πλοίου. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τον Διόνυσο, υποστήριξε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Κωστής Σιμιτσής. Άρχισε το έργο ανακαίνισης του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης.

 

Με την κατάθεση αστυνομικού- βασικού μάρτυρα κατηγορίας- συνεχίστηκε στη Κομοτηνή η δίκη για την υπόθεση των ληστειών τραπεζών. Η ίδια κατάθεση συνεχίζεται σήμερα. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Νέστου και το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη συνεχίζει τη συνεδρίαση της η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας. Νέα αυτοδιοικητική κίνηση δημιουργήθηκε στη Χρυσούπολη. Μέσα στο Δεκέμβρη θα παρουσιάσει τον υποψήφιο Δήμαρχο Νέστου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς υπέγραψε χθες απόφαση για την παράταση της θητείας της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων Π.Ε. Καβάλας. Τα μέλη της επιτροπής παραμένουν ίδια. Εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών έγιναν χθες στη Καβάλα, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.Την Κυριακή η ΝΔ Καβάλας ψηφίζει τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στα ζώα προτείνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ. Δίνουν προθεσμία ως την Παρασκευή τα μέτρα αυτά τα υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν.

 

Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη γενική συνέλευση και εκλογές στη Διασωστική Ομάδα Καβάλας. Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχαν χθες οι εκπρόσωποι του ΦΟΚ. 6 εκδηλώσεις και δράσεις προετοιμάζει για τον μήνα Δεκέμβρη ο Σύλλογος κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Ο Στάθης Παπαδόπουλος από τον σύλλογο του Νέστου μετέχει στη νέα διοίκηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Ο Σίμος Ανθουλάκης επιστρέφει στον ΑΟΚ ως προπονητής. Αυτό αποφάσισε χθες ο Βλάσης Τσάκας. Συνεργάτης του θα είναι ο Θανάσης Κανάτας. Νωρίτερα έγινε δεκτή η παραίτηση του Απόστολου Χαραλαμπίδης που έμεινε προπονητής στην ομάδα 2 μήνες. Έφυγε από τον ΑΟΚ ο ποδοσφαιριστής Ντόσης. Συνεχίστηκε το ματς στο Κοκκινόχωμα και το Βυζάντιο ηττήθηκε 3-0 από τον Κιλκισιακό.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης