Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Μάλλον συνεχίζει τις δωρεάν μεταφορές

 Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Μάλλον συνεχίζει τις δωρεάν μεταφορές

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης, βρέθηκε και χθες το πρωί στο διοικητήριο όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά.

Συνεργάστηκε και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσει πότε το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πληρωθεί το υπόλοιπο των δωρεάν μαθητικών μετακινήσεων, δηλαδή τις τελευταίες μαθητικές μετακινήσεις του 2012.

Αυτή την περίοδο η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ακολουθώντας τις οδηγίες του κράτους συγκρότησε ειδική επιτροπή που στο πλαίσιο νέας κοινής υπουργικής απόφασης, θα εξετάσει το θέμα των μαθητικών μετακινήσεων εντός του νομού Καβάλας της νέας σχολικής περιόδου.

Η επιτροπή θα έλθει σε διαβούλευση με τους μεταφορείς, τα ταξί, το αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ στους οποίους θα καταθέσει πρόταση. Η πρόταση θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μετέφερε μαθητές δωρεάν και το 2013. Ο πρόεδρος του Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης, δηλώνει στην εφημερίδα μας ότι αν το υπεραστικό ΚΤΕΛ πληρωθεί εγκαίρως τα υπόλοιπα του 2012 τότε αν φυσικά δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα της υπόθεσης, θα συνεχίσει να μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές από τον Σεπτέμβριο. Κατά την άποψη του προέδρου Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη, χρήματα για την πληρωμή των χρημάτων του 2012 υπάρχουν, είναι θέμα γραφειοκρατίας να πληρωθούν γρήγορα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

«Θα δούμε τι θα κάνουμε» λέει για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης. Σε αντίθεση με το υπεραστικό το αστικό ΚΤΕΛ δεν είχε καθόλου μαθητικές μετακινήσεις δωρεάν το 2013. Εχει να εισπράξει κι αυτό κάποια τελευταία χρήματα από το 2012 αλλά η απόφαση που θα πάρει θα εξαρτηθεί από την πρόταση που θα κάνει στο Αστικό ΚΤΕΛ η επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης