• 16 Μαΐου 2024,

«Υποδέχθηκαν» τον Διοικητή του ΙΚΑ

 «Υποδέχθηκαν» τον Διοικητή του ΙΚΑ

Στις δύο το μεσημέρι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επανήλθε στο κεντρικό κτίριο του ΙΚΑ στην Καβάλα, αφού είχε προγραμματισμένη συνάντηση με όλους τους εργαζομένους των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Εκείνη την ώρα έφθανε πορεία με δημοτικούς υπαλλήλους έξω από την είσοδο του κτιρίου του ΙΚΑ, από την πλευρά της οδού Φιλικής Εταιρείας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι μπήκανε στο κτίριο φτάνοντας στο σημείο όπου θα γινόταν η συνάντηση με τους εργαζομένους, την ίδια ακριβώς ώρα που έφθανε στο ραντεβού ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ζήτησαν την παρέμβασή του στο θέμα των απολύσεων, σημείωσαν ότι οι απολύσεις σημαίνουν μείωση των εσόδων του ΙΚΑ.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος ξαφνιάστηκε, έδειχνε φοβισμένος, δέχθηκε να συζητήσει τα θέματα κλείνοντας ραντεβού για το απόγευμα χθες με αντιπροσωπεία των δημοτικών υπαλλήλων.

Στη συνέχεια ο διοικητής του ΙΚΑ συνάντησε τους 60 περίπου εργαζόμενους στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Καβάλας, μίλησε μαζί τους, σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος ήρθε στην Καβάλα, νωρίς χθες το πρωί, με την πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Αθήνα. Βρέθηκε στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Καβάλα, πέρασε απ΄ όλα τα γραφεία, συνάντησε και χαιρέτισε έναν – έναν τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια αποχώρησε από το κτίριο του ΙΚΑ, περιόδευσε σε διάφορα σημεία της πόλης όπου το ΙΚΑ διαθέτει ακίνητα, ενώ όπως φημολογείται είχε επαφές στο ξενοδοχείο «Εγνατία», όπου διανυκτέρευσε χθες βράδυ.

Στο ΙΚΑ Καβάλας μετά τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν το προσωπικό του ιδρύματος που απέμεινε στις διοικητικές υπηρεσίες είναι μόνο 56 εργαζόμενοι. 20 από αυτούς εργάζονται στο κεντρικό κτίριο. Οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία απέναντι από το κεντρικό κτίριο, όπου το ΙΚΑ μισθώνει γραφεία σε τρεις διαφορετικούς ορόφους. Με βάση τις αλλαγές στο οργανόγραμμα του ιδρύματος κινδυνεύει με κατάργηση το γραφείο του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη, υποβαθμίζεται το αντίστοιχο γραφείο στην Ελευθερούπολη, συγχωνεύονται τα γραφεία του ΙΚΑ στο Λιμένα και τα Λιμενάρια, ενώ υποβαθμίζεται και η υπηρεσία του ΙΚΑ στην πόλη της Καβάλας.

 

==

 

Διαβάστε επίσης