Κινητοποιήσεις σε δύο μέτωπα

 Κινητοποιήσεις σε δύο μέτωπα

Η σημερινή μέρα ήταν για την πόλη της Καβάλας, μέρα κατά την οποία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση εντάθηκαν και με το παραπάνω.

Σχετικό κλίμα είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη μέρα, με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των δημοτικών υπαλλήλων.

Το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν σε κατάσταση κατάληψης όλα τα δημοτικά κτίρια, όλες οι δημοτικές υπηρεσίες. Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή δεν εργάστηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Την Παρασκευή το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι αφού όλες οι υπηρεσίες ήταν εκτός λειτουργίας, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην αυλή του δημαρχείου. Στη συνέχεια κινήθηκαν στην πλατεία του καπνεργάτη σε μία δεύτερη συγκέντρωση όπου μάλιστα υπήρχε και μουσικό πρόγραμμα από δημοτικούς υπαλλήλους που τα καταφέρνουν με τα λαϊκά ακουστικά όργανα και το τραγούδι.

 

Η κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με την υποδοχή που επιφύλαξαν στο διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, μέσα και έξω από το κεντρικό κατάστημα του ιδρύματος στην Καβάλα.

Το σωματείο ήταν σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Φημολογείται μάλιστα ότι δημοτικοί υπάλληλοι θα επιδιώξουν να εμποδίσουν αύριο Κυριακή, την πραγματοποίηση αθλητικών γεγονότων και αναμετρήσεων, ξεκινώντας από το ποδοσφαιρικό παιχνίδι του ΑΟΚ τηγ Κυριακή το μεσημέρι στο δημοτικό γήπεδο «Α. Καραγιάννη», συνεχίζοντας στο παιχνίδι της Ένωσης που το απόγευμα της ίδιας μέρας υποδέχεται στο δημοτικό γυμναστήριο «Α. Δήμογλου» την ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας.

Το τι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η ομοσπονδία στην Αθήνα. Πάντως η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μαζική. Όλα τα δημοτικά κτίρια είναι κλειστά, τελούν υπό κατάληψη, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στις 10.00 χθες το πρωί υπήρξε ανάλογη συνέχεια από την πλευρά των εργαζομένων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Μετά από συνέλευση που έκαναν έθεσαν σε κατάσταση κατάληψης όλο το διοικητήριο. Πινακίδες με σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες, πανό που έγραφαν τη λέξη κατάληψη, τοποθετήθηκαν κυρίως στην κεντρική είσοδο του διοικητηρίου.

Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη το απόγευμα και στην Κομοτηνή.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση επιδιώκουν – όσο μπορούν – να μην επιτρέψουν στους δημάρχους αλλά και τους διοικητές των περιφερειών, να στείλουν στοιχεία – ονόματα υπαλλήλων – στην Αθήνα, όπως επίμονα ζητά το αρμόδιο υπουργείο.

Κατά γενική ομολογία οι κινητοποιήσεις στην Καβάλα είναι πετυχημένες. Αν δεν προκύψει κάτι διαφορετικό, είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθούν, τουλάχιστον την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

Διαβάστε επίσης