Υπολοχαγός Νατάσσα και τα μυαλά στο μίξερ !

 Υπολοχαγός Νατάσσα και τα μυαλά στο μίξερ !

Απο τις καλύτερες στιγμές κάθε χρόνο της εθνικής επετείου του 1940 είναι οι ελληνικές επετειακές ταινίες που είναι αφιερωμένες στο έπος αυτό και οι περισσότερες έχουν την υπογραφή του διδύμου Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ και παίζουν απο τα διάφορα κανάλια.

Βράδυ Κυριακής 27/10 απο τον ΑΛΦΑ παίζει η ταινία Υπολοχαγός Νατάσσα με την ταινία να ξεκινάει με τα δάκρυα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που υποδύεται την Υπολοχαγό μέσα σε ένα βαγόνι τραίνου.

Το τραίνο ( δίχως φρένο) πάει και η Αλίκη γερασμένη με άσπρους κροτάφους θυμάται και … λυγίζει.

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Στερεά Ελλάδα και ιδιαίετερα στην Κωπαϊδα που τότε το 70 που γυρίστηκε η ταινία ήτανε ακόμα λίμνη και δεν την είχανε αποξηράνει.

Πρώτη σκηνή της ταινίας ένα τάγμα Γερμανών υπο τις διαταγές του αξιωματικού των ΕΣ – ΕΣ (και καλά) Κώστα Καρρά που έχει σταματήσει στο κτήμα της οικογένειας της Αλίκης για αν ξαποστάσει και να δεί την παλιά του φίλη την οποία είχε γνωρίσει ο Καρράς στην Αθήνα όταν και οι δύο κάνανε τις μουσικές τους σπουδές.

Ο Καρράς με το σακάκι ανοιχτό (ντάλα καλοκαίρι) δίπλα στο πηγάδι προσπαθεί να δώσει εξηγήσει για την καινούργια του ιδιότητα στην παλιά του φίλη και τους γονείς της όταν πέφτει σύρμα οτι πιο κάτω εθεάθησαν κάποιοι έλληνες στρατιώτες που επιστρέφουν απο το μέτωπο.

Ο Καρράς με το σακάκι ανοιχτό λές και επέστρεφε απο την παραλία της Βουλιαγμένης ανεβαίνει στο τζίπ και σπεύδει στο σημείο.

Με ύφος Χάϊ Χίτλερ και βάλε διατάσσει τους κατάκοπους έλληνες πολεμιστές να κατέβουν απο τα άλογα αφού σύμφωνα με την συνθήκη ΄που είχε υπογράψει η Ελλάδα οτιδήποτε διέθετε ο ελληνικός στρατός θα περνούσε στην κατοχή των Γερμανών.

Ακόμα και η άμαξα με τους τραυματίες έμεινε χωρίς άλογα και έτσι θα έπρεπε να το τραβήξουν με τα χέρια.

Κάποια στιγμή πλησιάζει στην ρόδα του κάρου , που έχει βουλιάξει στον βούρκο της Κωπαϊδας η Βουγιουκλάκη και φωνάζει τους έλληνες που είχανε μαζευτεί γύρω απο την άμαξα και χαζεύαανε.

΄Τι στέκεστε ρε πατριώτες ;

Βάλτε ενα χεράκι.

Αυτό το κάρο απο κάπου έρχεται και κάπου πρέπει να φθάσει !

Μετά απο αυτήν την ατάκα της Βουγιουκλάκη με φόντο την ρόδα του κάρου για μένα η ελληνική ταινία είχε τελειώσει.

Ολες αυτές οι επετειακές ελληνικές ταινίες που αναφέρονται στο έπος του 40 για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλα κυρίως σκηνοθετικούς έχουν φοβερό ενδιαφέρον.

Τέλος πάντων , χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε γεροί.

 

Καλός ο καιρός και το τριήμερο και τον Νοέμβρη

Το τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη πέρασε χωρίς ιδιαίτερα εκπλήξεις και μεγάλες συγκινήσεις αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους συναισθήματα.

Η τρόϊκα που μας έχει γίνει ρουτίνα έχει κατασπαράξει οτιδήποτε άλλο απειλεί να χαλάσει αυτήν την μαύρη και άραχνη καθημερινότητα μας.

Βέβαια για άλλη μια φορά είχαμε σύμμαχο τον καλό καιρό που θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και για τους πιο αισιόδοξους έτσι θα είναι και ο Νοέμβρης.

Αν καταφέρουμε και βγάλουμε και τον Νοέμβρη με τέτοιες μέρες και θερμοκρασίες καταλαβαίνετε οτι έχουμε φάει τον μισό χειμώνα.

Μπορεί οι τροϊκανοί να μην μας κάνανε το χατήρι να μειώσανε τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης αλλα για άλλο ένα χειμώνα έχουμε τον θεό μαζί μας , στο πλευρό μας.

Αν περάσει και ο Νοέμβρης με αστειάκα και καλαμπούρια μετά τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη ας κάνει οτι θέλει.

Τώρα όσο αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρόϊκας φαίνεται οτι έρχουμε αρχίσει να χάνουμε και αυτήν την μάχη αφού τα μέτρα που θέλουν να πάρουμε θα τα πάρουμε.

Οχι μέχρι τέλος του 2013 αλλα μέσα στο 2014.

Οχι Γιάννης αλλα Γιαννάκης.

Μπράβο στην κυβέρνηση Σαμαρά που για άλλη μια φορά έβαλε τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι στο κλιμάκιο της τρόϊκας.

Λοιπόν λεβέντες καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας για τον λόγο αυτό μην χάνετε το κουράγιο σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης