Υποστηρίζει ο Νίκος Κιοσές: «Πρωτόγνωρα επισφαλείς οι φετινές δημοσκοπήσεις»

 Υποστηρίζει ο Νίκος Κιοσές: «Πρωτόγνωρα επισφαλείς οι φετινές δημοσκοπήσεις»

Διάφορες «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι το απόγευμα της Δευτέρας και λίγο πριν την έναρξη της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο Νίκος Κιοσές πλησίασε τον Ηλία Ιωαννίδη και του εκμυστηρεύθηκε είδηση, η οποία αφορούσε σε αποτέλεσμα δημοσκοπήσεως μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τη δημοσκόπηση και τα αποτελέσματά της. Διέψευσε ωστόσο τη διενέργειά της και σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο δημοσκοπικό αποτέλεσμα αλλά υπάρχουν τάσεις, πεποιθήσεις, απόψεις. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σιμιτσής δε θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Κάποιες δημοσκοπήσεις υποψηφίων δημάρχων και ορισμένες δημοσκοπήσεις παρατάξεων θα υπάρξουν. Πιστεύω επίσης, ότι στις επικείμενες εκλογές η πολιτική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα είναι ιδιαίτερη αν όχι και παράξενη, άρα τα όποια αποτελέσματα δημοσκοπήσεων προκύψουν μάλλον ως πρωτόγνωρα επισφαλή θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω. Τούτη τη φορά θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι δε θα επιστρέψουν στο μαντρί πριν την κάλπη και δε θα επιλέξουν βάσει κομματικής ταύτισης».

Ο Νίκος Κιοσές εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι παρόντας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα είναι ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου, αλλά παρατήρησε ότι λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών δύσκολα διεξάγονται συμπεράσματα για τον έτερο συνδυασμό που θα βρεθεί απέναντι τη δεύτερη Κυριακή. Οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κιοσέ, θα επιλέξουν βάσει των προσώπων και όχι βάσει των κομμάτων. Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, είναι επισφαλές να ρισκάρεται η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το δεύτερο γύρο.

Εκείνο που προσλαμβάνει ως εντύπωση από τον κόσμο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είναι η γενικευμένη δυσαρέσκεια εις βάρος του εν ενεργεία Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, σε σχέση με το παραγόμενο έργο της διοικήσεως του δήμου. Μπορεί ο Δήμαρχος να διαθέτει το μηχανισμό και ορισμένα πρόσωπα – βιτρίνα, αυτά τα στοιχεία όμως δε θα σταθούν ικανά ώστε να συγκεντρωθεί ο προσδοκώμενος αριθμός ψήφων ώστε να περάσει στο δεύτερο γύρο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Κιοσέ.

 

Διαβάστε επίσης