Όλοι ήθελαν στήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

 Όλοι ήθελαν στήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Καβάλας πάλι έκανε την έκπληξη. Ενώ «πολιορκήθηκε» από όλους σχεδόν τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Παγγαίου, ενώ πιέστηκε ποικιλοτρόπως, στο τέλος έβγαλε μια γενική και αόριστη ανακοίνωση που μπορεί να θεωρηθεί στήριξη σε όλους. Ακόμη και στον εν ενεργεία Δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη. Σύμφωνα με πληροφορίες την τοπική οργάνωση των ΑΝΕΛΛ προσέγγισαν οι Βασίλης Ξουλόγης, Θόδωρος Μπόνος, Φϊλιππας Αναστασιάδης και Γιάννης Φιλόσογλου. Οι συζητήσεις κράτησαν μέρες αλλά στο τέλος η Συντονιστική δεν μπόρεσε να πάρει απόφαση συγκεκριμένη. Μπέρδεψε τα πράγματα κάνοντας λόγο για ψήφο κατά συνείδηση σε αντί μνημονιακό υποψήφιο δήμαρχο. Άνετα μπορεί να πει κάποιος ότι αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά τα έχουν όλοι. Ακόμη και ο Στέλλιος Μπράτσος.

Αυτή τη περίοδο στην Ελευθερούπολη επικρατεί προεκλογική ησυχία. Οι Αναστασιάδης και Φιλόσογλου αφού είχαν ένα σωρό άλλες ….επιτυχίες σε σχέση με τη ΝΔ Καβάλας, τώρα «μοιράζονται» τους βουλευτές. Έτσι ο Φιλόσογλου κάνει το τραπέζι στην Γαληψό στο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ζητά διακριτική βοήθεια. Ο Αναστασιάδης μέσω Γάκη και Μποσμπότη «χτυπά» συνεχώς την πόρτα του Καλαντζή ενώ έχει καλή επικοινωνία και με τον Γιάννη Πασχαλίδη. Οι τρεις εμπλεκόμενοι βουλευτές καλούνται να βοηθήσουν και τα δύο ψηφοδέλτια, να βρουν υποψήφιους συμβούλους αφού κατά γενική ομολογία υπάρχει πρόβλημα και δυσκολία. Οι βουλευτές από τη πλευρά τους είτε δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν, είτε αποφεύγουν κάθε ειδικότερη ανάμιξη. Κάπως έτσι οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν συναντήσεις με τους βουλευτές αλλά ουσιαστική βοήθεια καμία. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Η είδηση –αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συζήτηση- θα αφορά τον Βασίλη Ξουλόγη. Φέρεται να έχει συμφωνήσει με στέλεχος των ΑΝΕΛΛ , το οποίο λειτουργώντας κατά συνείδηση θα συνεργαστεί μαζί του. Καλά πάει και ο Θόδωρος Μπόνος, ειδικά στην Ελευθερούπολη.

 

Διαβάστε επίσης