• 8 Μαΐου 2024,

Υπόσχεση και Διάψευση της Κυβέρνησης για τη ΒΦΛ και τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων

 Υπόσχεση και Διάψευση της Κυβέρνησης για τη ΒΦΛ και τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου κι η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ασχολούνται με τα προβλήματα του Νομού Καβάλας, μιλούν ή απαντούν γραπτώς για αυτά. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης διαψεύδει τις φήμες για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού των Κρηνίδων. Ξαφνικά η Αθήνα μαθαίνει τα προβλήματα του Νομού μας, παρεμβαίνει, δίνει στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Χθες ο κατ’ ουσία Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ήταν στον Έβρο. Ο Κώστας Μορφίδης του έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλημμυρισμένα Τενάγη των Φιλίππων. Είχε προηγηθεί η κατάλληλη «πάσα» με την επίκαιρη κι επείγουσα ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου η Κυβέρνηση έκανε ενέργειες προκειμένου εκτός των άλλων να διεκδικηθούν χρήματα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότερα επιφυλάχθηκε να πει στην Βουλή, όταν θα απαντήσει στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετέφεραν ήδη στη Δήμαρχο τη διάψευση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί των φημών για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού των Κρηνίδων. Αναλυτικό ρεπορτάζ σελίδα 3. Τέλος υπάρχει η απάντηση της κ. Βαλαβάνη σε ερώτηση που κατέθεσε τον Μάρτιο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί η ΒΦΛ. Η κ. Βαλαβάνη γράφει στην απάντηση της: «Για την απαλλαγή του ειδικού φόρου απαιτείται τροποποίηση του νόμου 2960/2001 καθώς και έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της σχετικής διαδικασίας απαλλαγής. Στους στόχους του Υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται μια τέτοια διευθέτηση».

 

 

Διαβάστε επίσης