• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Φήμες και όχι εξελίξεις για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου

 Φήμες και όχι εξελίξεις για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου

Τη βοήθεια όλου του σώματος των δημοτικών συμβούλων ζήτησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια της συνεδριάσεως το βράδυ της Δευτέρα, προκειμένου να υλοποιήσει την πρότασή της  για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει του Πάσχα στο χώρο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Προσκεκλημένοι θα είναι οι τοπικοί βουλευτές ενώ επιπλέον προτάσεις ζητήθηκαν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ο χώρος θα καθαριστεί από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία και όσα μέλη των τοπικών συλλόγων θελήσουν να βοηθήσουν εθελοντικά. Η εκδήλωση που θα έχει και το χαρακτήρα της διεκδικήσεως έλαβε τις θετικές γνώμες των επικεφαλών των δημοτικών παρατάξεων.

Όταν ένα μήνα πριν η δήμαρχος περιηγήθηκε στο χώρο απέμεινε άφωνη από την ομορφιά του τοπίου κι έτσι σκέφτηκε ότι ο δήμος πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευθεί τις εγκαταστάσεις. Η γιορτινή ημέρα του Πάσχα προσφέρεται ώστε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, οι δημότες και οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου από κοινού να εκκλησιαστούν στον ιερό ναό κι έπειτα να γλεντήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να ψήσουν με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο. Το στρατόπεδο έτσι κι αλλιώς φυλάσσεται από την αστυνομία αφού εντός βρίσκονται σταθμευμένα τα υπηρεσιακά της οχήματα.

Νεότερες εξελίξεις σχετικές με τη διαπραγμάτευση της παραχώρησης δεν υπάρχουν κι άρα η Δήμητρα Τσανάκα γίνει δέκτης φημών, πάνω στις οποίες ωστόσο δε στηρίζεται. Εκείνο όμως που μαθαίνει από τους τοπικούς βουλευτές είναι ότι προσπαθούν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό για την Καβάλα, μέσω του υφυπουργού Κώστα Ήσυχου. Γι’ αυτό και η δήμαρχος προτιμά να τηρεί στάση αναμονής κρατώντας χαμηλούς τόνους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε στη διάρκεια της συνεδριάσεως από την κ. Τσανάκα βρήκε ανταπόκριση από το σώμα. Έτσι, κλήθηκαν όλοι να καταθέσουν τις ιδέες τους αφού ο χρόνος προετοιμασίας του εορτασμού είναι επαρκής. Η διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ειρηνικά και χωρίς αντιπαραθέσεις το στρατόπεδο. Η πρωτοβουλία θα είναι ένα πρώτο βήμα και η δημοτική αρχή εκτίμησε πως αξίζει τον κόπο να δρομολογηθεί μια προσπάθεια.

Όταν το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συζήτησε πριν από ένα περίπου μήνα το πλαίσιο των διεκδικήσεων του δήμου, ο Βαγγέλης Παππάς αναφερόμενος στην παραχώρηση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου, είχε σπεύσει να προτείνει την ανάληψη δράσης και ειδικότερα την άμεση κατάληψη των χώρων, με την υπηρεσία να εξωραΐζει και να μετατρέπει σε προσβάσιμα όλα τα σημεία. Επιπλέον, είχε προτείνει στη διοίκηση να επιλέξει τις εγκαταστάσεις ώστε να φιλοξενήσουν κάποιον εορτασμό.

Ύστερα από την πρόταση που διατύπωσε η δήμαρχος, ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι η δική του σκέψη δεν εξαντλείται στον εορτασμό μίας μόνο ημέρας, αλλά περιλαμβάνει μια συνολική είσοδο στις εγκαταστάσεις για την υλοποίηση πολλαπλών δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Γνωρίζοντας ακριβώς τη χωροταξία και τις δυνατότητες του στρατοπέδου, ο Βαγγέλης Παππάς παρατηρεί ότι με παρεμβάσεις μικρής έκτασης και χαμηλού κόστους, εκεί θα μπορέσουν να εγκατασταθούν τα σωματεία και οι σύλλογοι οι οποίοι επιζητούν τη στέγασή τους. Με την εθελοντική προσφορά εργασίας εκ μέρους των συλλόγων και γενικότερα των πολιτών, το στρατόπεδο μπορεί άνετα να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο πάρκο και χώρο αναψυχής.

Η είσοδος επομένως του δήμου στο στρατόπεδο δε θα πρέπει να είναι μονοήμερη κι αποσπασματική, αλλά να λάβει μακροχρόνιο χαρακτήρα με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Ενωμένη η τοπική κοινωνία, υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Παππάς, μπορεί με μαχητική διάθεση να εξασφαλίσει όσα της στερούν οι αγκυλωμένοι και γραφειοκρατικοί νόμοι. Ενώ, αυτή η «συνταγή» μπορεί να εφαρμοστεί και για άλλους χώρους όπως το νοσοκομείο και το λιμάνι. Ο κ. Παππάς μάλιστα εμφανίζεται σίγουρος, ότι εάν ο υπουργός Πάνος Καμμένος ενημερωθεί για την κατάληψη τότε θα αντιληφθεί το ορθόν της πράξεως. Εξάλλου, ο χώρος ανήκει δικαιωματικά στην τοπική κοινωνία κι άρα δεν θα πρέπει να γίνεται προϊόν διαπραγμάτευσης, διότι έτσι τίθεται σε αμφισβήτηση.

Διαβάστε επίσης