Φαγωθήκατε με τον Απρίλη …

 Φαγωθήκατε με τον Απρίλη …

Φαγωθήκατε με τον Απρίλη.

Που είναι ο Απρίλης , πότε θα έρθει και άλλα τέτοια.

Ορίστε …

Νάτος ο Απρίλης ο ψεύτης που τουλάχιστον ψυχολογικό τομέα θα τσουλίσει καλύτερα απο τον Μάρτη που και αν και έχει όλες τις προδιαγραφές για να είναι απο τους καλύτερους μήνες του χρόνου πάντα , κάθε χρόνο τσουλάει δύσκολα και στενάχωρα.

Αν και μέσα στον Μάρτη υποδεχόμαστε τουλάχιστον ημερολογιακά την πρώτη μέρα της άνοιξης παρόλα αυτά ο μήνας αυτός στραβώνει εύκολα και βγαίνει με πολύ μίρλα.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι γυρίσαμε σελίδα και πλέον πατάμε και με τα δύο πόδια στον Απρίλη.

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Βαγγελάκης ο Βενιζέλος μετά το χουνέρι που του έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Η καταψήφιση ήτανε αιφνιδιαστική αφού σύμφωνα με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου σε καμμία εσωτερική σύσκεψη δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του για το συγκεκριμένο άρθρο.

Απλά όταν ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα είπε όχι και τους έστειλε όλους αδιάβαστους.

Ο Βενιζέλος αν και ήθελε να διαγράψει τον Παπανδρέου δεν το έκανε γιατί με αυτή του την απόφαση θα έπεφτε στην παγίδα του Γιωργάκη και θα υπέγραφε στην κυριολεξία την διάλυση του κόμματος που μπορεί να είναι διαλυμένο ουσιαστικά αλλα τυπικά υπάρχει ακόμα.

Η κίνηση αυτή απο την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί χτύπημα κάτω απο την μέση και βάζει στο παιχνίδι που γίνεται εντός του ΠΑΣΟΚ σενάρια επιστροφής του αφού βλέπει οτι το άλογο που ακούσει στο όνομα Βαγγέλης δεν τραβάει.

Φαίνετε οτι ο Γιωργάκης θέλει να έχει μια ευκαιρία και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να την εκβιάσει.

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα φαίνεται οτι η καταψήφηση του άρθρου 2 που αναφέρεται στην ανακεφαλοποίηση των απο την πελυρά του Γιωργάκη κάνει κακό στον ίδιο αφού δεν μπορεί ο άνθρωπος που απο το Καστελόριζο με φόντο μια τρεχαντήρα μας έριξε στην αγκαλιά της τρόϊκας σήμερα να σηκώνει την σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής.

Ο άνθρωπος που πάλεψε για να απευθυνθούμε στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης προκειμένου να μην γίνουμε και καλή Αργεντινή να μην ψηφίζει τα νομοσχέδια του μηχανισμού αυτού.

Αυτός που άνοιξε χθές την πόρτα για να μπούνε κλείνει σήμερα τα παράθυρα ;

Η αντίδραση του αυτή είναι ύποπτη για τον ρόλο τελικά που θέλει να παίξει γιατί έγινε αιφνιδιαστικά απο εκεί που δεν υπήρχε θέμα.

Αυτός που διαφωνεί με κάτι το λέει απο την αρχή και το ξεκεθαρίζει και δεν περιμένει την ώρα της ψηφοφορίας για να εκφράσει αυτή του την διαφωνία.

Ο Βενιζέλος που έκανε και αυτός πολλά και μεγάλα λάθη είναι δικαιολογημένος να πέφτει απο τα σύννεφα και να πηγαίνει μετά το τέλος της συνεδρίασης και να του βάζει τις φωνές.

Που ξέρετε ίσως αυτή η καταψήφιση του Παπανδρέου να προκαλέσει νωρίτερα τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που έτσι και αλλιώς θα υπάρξουν αφού το καράβι εδώ και μήνες έχει μπατακώσει και δεν πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Οσο αφορά γενικότερα το πολυνομοσχέδιο αυτό πέρασε όπως είχαμε προβλέψει γιατί κανείς δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα το βάρος της πτώσης της κυβέρνησης εδώ που φτάσαμε.

Η τρόϊκα που έχει πάρει χαμπάρι οτι η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο κάνει αβάντες και οτι έχει να μας δείξει , γιατί δεν τελειώσαμε ακόμα μαζί τους , θα το δείξει μετά τις εκλογές.

Κάποιος μου είπε οτι μετά τις εκλογές και αν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πάνε καλά στις ευρωεκλογές ετοιμάζονται για ένα φοβερό come back που θα έχει και νέους φόρους και νέα μνημόνια.

Οσοι πιστεύουν οτι αυτή η συμφωνία με την τρόϊκα ήτανε και η τελευταία θα πρέπει να είναι γελασμένοι.

Καταρχή οι δανειστές μας ξεκαθάρισαν οτι τα λεφτά της δόσης θα τα πάρουμε μετά το ΠΑΣΧΑ και δεύτερον διευκρίνισαν οτι τις τελικές αποφάσεις για χρέος το ελληνικό θα το πάρουν το Φθινόπωρο.

Σιγά μην δεχότανε να συζητήσουν το θέμα μέσα στο καλοκαίρι που η Ελλάδα με αφίξεις ρεκόρ θα παίρνει κεφάλια.

Αυτό θα γίνει όταν θα τελειώσει το καλοκαίρι και θα αρχίσει και πάλι να επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία η γκρίνια η μίρλα και η φτώχεια.

Μπορεί όντως δύο μήνες το χρόνο με την δυναμική που έχει η χώρα ώς τουριστικός προορισμός να κάνουμε ένα διάλειμμα αλλα θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι οι δύο μήνες είναι η εξαίρεση και οχι ο κανόνας.

Μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε 12 μήνες τον χρόνο καλοκαίρι και να σκίζαμε αλλα δεν είναι έτσι.

Στην εταιρία του Λάτση περνάει το Ελληνικό που σε 7 χρόνια θα είναι αγνώριστο με τα έργα που έχει προγραμαμτίσει η συκγκεκριμένη εταιρία να ολοκληρώνονται.

Πάρκα , ξενοδοχεία , γήπεδα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που θα προσελκύσουν περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε η Τατιάνα Στεφανίδου απο την Καβάλα που είχε επιλέξει να περάσει το Σαββατοκύριακο με τον σύζυγο της Νίκο Ευαγγελάτο.

Μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό έγραψε τα καλύτερα για την πόλη για την φιλοξενία και για το ΙΜΑΡΕΤ το οποίο επέλεξε το ζεύγος.

Αυτός που έκανε το έγκλημα και πρέπει να πάει μέσα για τα καλά είναι ο Πιστόριους.

Ολα τα στοιχεία τον φωτογραφίζουν ώς τον δολοφόνο της 29χρονης κοπέλας που άφησε στο μπάνιο του σπιτιού του Πιστόριους την τελευταία της πνοή.

Αυτά που ισχυρίζεται οτι την πυροβόλησε γιατί νόμιζε οτι ήτανε κλέφτης είναι παραμύθια της Χαλιμάς και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.

Οσα λεφτά και να πληρώσει η αλήθεια είναι οτι αυτός το έφαγε το κορίτσι και θα πρέπει η απόφαση να είναι ισόβια.

Πάντως εμείς , για να επιστρέψουμε στα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ, ψηφίσαμε το πολυνομοσχέδιο μιά και έξω και οχι τμηματικά όπως θέλουν να μας δώσουν την δόση των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί ρε λεβέντες ;

Γιατί εμείς μια και έξω και εσείς λίγα – λίγα ;

Αν ήτανε έτσι και εμείς να ψηφίζαμε το πολυνομοσχέδιο τμηματικά , άρθρο- άρθρο και οχι μονορούφι με την μία όπως κάναμε το βράδυ της Κυριακής.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο ΄δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι το πρωί της Τετάρτης , γεροί να είμαστε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης