• 17 Μαΐου 2024,

Φθινοπώριασε ….

 Φθινοπώριασε ….

Μετά απο ένα Σαββατοκύριακο που ήταν μελαγχολικό βροχερό και Φθινοπωρινό επιστρέφουμε στην πρώτη γραμμή για να παλέψουμε με την δύσκολη και ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινότητα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και σήμερα Δευτέρα και αναμένουμε βλετίωση απο αύριο Τρίτη.

Αυτό με κάθε επιφύλαξη αφού το κλίμα της χώρας μας όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται τροπικό και οι προβλέψεις είναι όλες παρακινδυνευμένες.

Ο Τσίπρας μετά τις Βρυξέλες πέταξε για Ουάσιγκτον έχοντας στις αποσκευές του το ελληνικό χρέος το οποίο αναμάμενεται να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Μπαράκ Ομπάμα που έχει υποσχεθεί οτι θα μας βοηθήσει και θα μας υποστηρίξει στο αίτημα για ελάφρυνση του.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό και οχι μόνο το κλειδί για να περάσει η χώρα σε φάση ανάπτυξης είναι η ελάφρυνση του χρέους που θα ανάψει το πράσινο φως στους ξένους επενδυτές να έρθουν στην χώρα μας.

Χωρίς αυτούς δεν πρόκειται να δούμε ούτε χαίρι , ούτε προκοπή.

Μια χώρα που δεν εξάγει τίποτα και το βαρύ της πυροβολικό είναι ο τουρισμός χρειάζεται επενδυτές.

Μακάρι όλα τα νησιά μας να κάνανε τους τζίρους που κάνει η ΜΥΚΟΝΟΣ.

Τότε ήταν σίγουρο οτι θα μιλούσαμε σε άλλη βάση.

Και ενώ ο Τσίπρας με το καλημέρα της επανεκλογής του θέλει να πετύχει την μείωση του ελληνικού χρέους στην αξιωματική αντιπολίτευση ασχολούνται με τις εκλογικές διαδικασίες του νέου προέδρου του κόμματος.
Υποψηφιότητες υπάρχουν αρκετές και όπως φαίνεται σήμερα το πράμα θα πάμε σε μια μονομαχία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη που πιέζεται απο πολλούς μέσα στην Νέα Δημοκρατία να είναι υποψήφιος.

Την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στηρίζει και η Ντόρα Μπακογιάννη που δεν τάσσεται στο πλευρό του αδελφού της Κυριάκου για να μην τον κάψει.

Το οτι υποστηρίζει Μεϊμαράκη είναι παραμύθι για τα μάτια του κόσμου.

Ετσι είναι το κόλπο.

Επειδή και η ίδια η Ντόρα είναι καμένη δεν θέλει να κάψει και τον αδελφό της.

Είναι πονηρή η Ντόρα.

Οι 14 και καλά αλλαγές στα capital control που δημιουργούν μια ακόμα αίσθηση χαλάρωσης θα παραμείνουν στην φάση της αίσθησης γιατί όσο θα υπάρχει όριο στις αναλήψεις δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό.

Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital control.
Αυτό βέβαια για να συμβεί θα πρέπει πρώτον να ολοκληρωθεί η εκ νέου ανακαιφαλοποίηση των τραπεζών και δεύτερον να περάσουν τα crash test.

Στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα γίνει μέχρι τέλος του χρόνου οπότε μην περιμένετε άρση του ορίου αναλήψεων πιο νωρίς.

Γενικότερα για να περάσει η ελληνική οικονομία σε άλλη φάση θα πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα.

Χρειάζεται αποτελεσματικότητα και ταχύτητα απο την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω που θεωρητικά υπάρχουν τα καλύτερα.

Τα αστροπελέκια που πέσανε το πρωί του Σαββάτου στην Καβάλα ήταν το κάτι άλλο.

Τέτοια αστροπελέκια πέφτουν μόνο στην Κέρκυρα που έχει λόγω θέσης πολύ καλές σχέσεις με τις καταιγίδες.

Μια δίχρωμη λινάτσα μπήκε στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης και άλλαξε όλος ο χάρτης που να τελειώσει και το έργο.

Είμαι σίγουρος οτι όταν τελειώσει η ανακαίνιση σε ένα απο τα πιο ιστορικά και όμορφα κτίρια της Καβάλας θα πάθουμε όλοι πλάκα απο το αποτέλεσμα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Τρίτη και μετά θα βελτιώθεί αλλα να έχετε υπόψη σας οτι μπαίνουμε και στον Οκτώβρη που θα μας φέρει πιο κοντά στον χειμώνα του 2015 που σύμφωνα με τα ημερομήνια θα έχει πολλά χιόνια.

Βροχές πολλές το Φθινόπωρο και χιόνια απο Νοέμβριο και μετά.

Γεροί να είμαστε να ζήσουμε και αυτά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης