Φιλική νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ – «Παίζει» δυνατά για την απόκτηση ενός μέσου

 Φιλική νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ – «Παίζει» δυνατά για την απόκτηση ενός μέσου

Το φιλικό του Σαββάτου στο «Βερούλειο» δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο ΑΟΚ κέρδισε με 2-0 αλλά οι απόντες ήταν πολλοί. Ο Κώστας Ανυφαντάκης δε χρησιμοποίησε τον Βλάση Καζάκη, τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Νίκο Λιόλιο, που αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Οι τρείς τους μαζί με τον Φώτη Δουμάνη και τον Μιχάλη Μπαντάνη, πέρασαν το πρωί του Σαββάτου, από εργομετρικές εξετάσεις. Στους απόντες και ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης που δεν έχει μπει ακόμη σε ρυθμό προπονήσεων.

Ο Κρητικός προπονητής ειδικά στο β` μέρος, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά.  Στο πρώτο 45λεπτο, σε μια νορμάλ σύνθεση, ξεχώρισε ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, που δείχνει να έχει πολύ διάθεση.

Γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο. Πολύ ζέστη, που φυσικά επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Λίγες οι καλές οι φάσεις, δεν είδαμε πολλές ευκαιρίες.  Ο ΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη το ματς ήταν πιο ισορροπημένο, αφού η ΑΕΚ του Γιάννη Γκιόκα έδειξε καλό πρόσωπο ενώ και ο ΑΟΚ έκανε πολλές αλλαγές.

Ο κόσμο που αψήφησε τον καύσωνα και πήγε στο «Βερούλειο» δεν είδε πολλά πράγματα αλλά υπάρχουν δικαιολογίες για όλους.

Στο 25` ο Ιάσων Παντελίδης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τον ΑΟΚ και στο 64` από φάουλ που χτύπησε ο Μπλιός, ο Σταματόπουλος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής πραγματοποίησε το τελικό 2-0.  Η ΑΕΚ απείλησε στο 90` με φάουλ του Π. Σεμερτζίδη, που πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΑΟΚ φυσικά έχει πολύ δρόμο ακόμη και το φιλικό που έρχεται με τον Πανθρακικό, θα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για το Καβαλιώτικο συγκρότημα.

Η ΑΕΚ έχει καλό υλικό και ο Γκιόκας θα το δουλέψει, όπως πρέπει. Στα θετικά η πολύ καλή κατάσταση του χλοοτάπητα, του «Βερούλειου». Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ: Χαδόλιας, Αντωνάκης, Τομπούλης, Στερνιώτης, Σεμερτζίδης Σ, Ταταλιάς, Παπαγιάννης, Δεληγιάννης, Πετρόπουλος, Μίτσι, Μπαταλίδης.

Στο β` μέρος έπαιξαν: Χαδόλιας, Μαρκιανίδης, Παντάκας, Ξυλούδης, Ελευθεριάδης, Ταταλιάς, Αντωνάκης, Π. Σεμερτζίδης, Κουζουγλίδης, Λευθέρης, Μπαταλίδης.

ΑΟΚ: Αθανασίου, Ασημάκης, Καρύπογλου, Μπάτζιος, Δελής, Δέντσας, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος, Παντελίδης, Μπλιός, Πτηνόπουλος.

Στο β` μέρος έπαιξαν: Κυφωνίδης, Συνοδινός, Μπρατσιάνι, Νταμπανλής, Θωμαϊδης, Μεταξάς, Σταματόπουλος, Τσάκωνας, Αδαμαντίου, Χρυσαλίδης.

*Η ΑΕΚ ευχαριστεί τον Ηρακλή Καβάλας

Η ΑΕΚ ευχαριστεί τη διοίκηση του Ηρακλή Καβάλας, για την παραχώρηση των αποδυτηρίων στην ομάδα του ΑΟΚ, στο φιλικό ματς του Σαββάτου, που έγινε στο «Βερούλειο».

*Μεταγραφικά

Ο ΑΟΚ μετά τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Νίκο Λιόλιο, κινείται για την απόκτηση ενός μέσου, που είναι πολύ δυνατό όνομα.

Η μεταγραφή δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί αλλά δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, στο οικονομικό.

Ισως μέχρι την Πέμπτη, θα κριθεί οριστικά αν θα έρθει στην Καβάλα ο παίκτης που θέλει ο ΑΟΚ. Είναι δεκάρι. Εξακολουθεί να «παίζει» και η περίπτωση απόκτησης του Κύδωνα Καρλόπουλου, που ήδη του έχει γίνει πρόταση.

Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό, εκτός από τον Νίκο Λιόλιο που το πρωί προπονήθηκε μόνος του, στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο Ασημάκης χτύπησε στον αστράγαλο και μάλλον θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, για  μια- δυο μέρες.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης