• 25 Απριλίου 2024,

Φοβερή η προσπάθεια για να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο !

 Φοβερή η προσπάθεια για να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο !

Είναι φοβερή η προσπάθεια που γίνεται απο την πλευρά της κυβέρνησης για να περάσει στο μυαλό του έλληνα οτι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο.

Και είναι φοβερή η προσπάθεια και δύσκολη γιατί ενώ δεν αλλάζει τίποτα αυτοί ντέ και καλά με το ζόρι να μας κάνουν να δούμε την άκρη του τούνελ.

Οχι φώς αλλα την άκρη του τούνελ γιατί για φώς θέλει πολύ δουλειά.

Τέλος ΄πάντων η ουσία είναι οτι οσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση των μέτρων θα αυξάνονται αυτές οι ενέσεις αισιοδοξίας γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ακούσει με καλή ψυχολογία τα νέα μέτρα που αρχίζουν και μας φοβίζουν αφού πριν την ανακοίνωση τους η κυβέρνηση κάνει ολοκληρη προετοιμασία.

Ποιός ξέρει τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας.

Συνεχίζουμε Φθινοπωρινά με σκέψη καλοκαιρινή !

Κατα τα άλλα πάμε Φθινοπωρινά και πάμε λίγο θα έλεγα μελαγχολικά αφού το Φθινόπωρο έχει μια μελαγχολία αλλα αν την ζυγίσεις σωστά μπορεί να γουστάρεις κιόλας.

Να έχετε το νού σας γιατί ο καιρός θα ξαναγυρίσει και μέχρι τέλος του μήνα θα κάνουμε καμμιά βόλτα προς την παραλία αφού να ξέρετε οτι ένα μπάνιο αυτήν την εποχή πιάνει για τρία.

Είναι τα λεγόμενα τρίποντα.

Και να κάνετε όσα μπορείτε τέτοια τρίποντα μπάνια γιατί θα σας βοηθήσουν να βγάλετε τον χειμώνα που έρχεται χωρίς πολλές ιώσεις.

Δεν ξέρω αλλα κάτι μου λέει οτι και ο φετεινός χειμώνα θα είναι δύσκολος καιρικά και ζόρικος.

Οχι σαν τον περσυνό αλλα θα παίξει πολύ κρύο για αυτό απο τώρα λάβετε τα μέτρα σας και κάντε του κουμάντο σας.

Κουμάντο χωρίς πετρέλαιο γιατί όπως ΄πήρε το αυτάκι μου κάπου ίσως και τα πρατήρια επειδή δεν θα υπάρχει ζήτηση απο τον κόσμο να μην προμηθευτούν.

Πέρα δηλαδή απο την αδυναμία του καταναλωτή να ανταπεξέλθει στην νέα τιμή του πετρελαίου υπάρχει και η αδυναμία του πρατηριούχου να φέρει πετρελαίο οτι ξέρει οτι ο κόσμος δεν θα τολμήσει ούτε να το μυρίσει οχι να το αγοράσει και να το κάψει.

Ξέρετε το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε πόσοι κάνανε την μετατροπή και απο τον λέβητα του πετρελαίου περάσανε στον λέβητα του ξύλου ;

Καλύτερα ξύλα παρά πετρέλαιο.

Μακριά απο πετρέλαιο και ρεύμα.

Μακριά απο οτιδήποτε μας ματώνει την τσέπη.

Και επειδή πέρσυ οι περισσότερες μάντρες με ξύλα μείνανε και δεν είχανε στην καρδιά του χειμώνα φέτος έχουν φέρει αρκετό πράγμα και δεν υπάρχει περίπτωση να λείψει το ξύλο απο την αγορά γιατί πέρσυ για κάποια περίοδο συγκεκριμένη δεν υπήρχε ξύλο απο την Λάρισα μέχρι τον Έβρο.

Πηγαίναμε στις μάντρες και κοιτιόμασταν στα μάτια.

Να ξέρετε οτι φέτος παίζουν πολύ και οι ηλεκτρολέβητες αλλα εγώ λέω μακριά και απο την ΔΕΗ που επίσης ματώνει την τσέπη μας.

Και στο πετρέλαιο και στο ρεύμα δεν υπάρχει προοπτική να πέσει η τιμή τους αλλα μόνο να ανεβαίνει.

Για το λόγο αυτό κάντε στροφή στα ξύλα που επίσης να έχετε υπόψη σας οτι μπορεί να ανέβει η τιμή του τόνου αλλα πάντα σε λογικά πλαίσια.

Έχουμε πετύχει

πολλά αλλά

δεν έχουμε δεί τίποτα !

Σύμφωνα με τον Στουρνάρα τον υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα έχει πετύχει τα 3/4 της δημοσιονομικής προααρμογής και δηλώνει για άλλη μια φορα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φθάσει στον τερματισμό αυτής της δύσκολης πορείας.

Και αν όντως αγαπητέ κ. Στουρνάρα όπως λέτε έχουμε πετύχει τα 3/4 της δημοσιονομικής μας προσαρμογής γιατί ακόμα δεν έχουμε δεί πάρει κανα μήνυμα αυτής της επιτυχούς μέχρι σήμερα προσπάθειας και είμαστε μόνο στο πλέρωνε ;

Αυτά που λέει ο Στουρνάρας δεν συμβαδίζουν με την καθημερινότητα του έλληνα που ακόμα είναι καθημερινότητα μετώπου με τους έλληνες να πέφτουν στο χαράκωμα της πρώτης γραμμής απο την στιγμή που ανοίγουν τα μάτια τους μέχρι το βράδυ που τα κλείνουν για ύπνο.

Λοιπόν ΄λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Πιο πολύ απο όλα μου την σπάει η υγρασία που είναι φοβερή και μας αλαφιάζει αφού μας δυσκολεύει όλες μας τις κινήσεις .

Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση απο αυτή την αίσθηση της υγρασίας.

Χωρίς να κάνεις τίποτα κολλάς ολόκληρος και μόνο με ντούς μπορείς να επανέλθεις.

Εγώ θα προτιμούσα να είμαι στην παραλία με το κορίτσι της σημερινής μας φώτο και να ασχολούμαι με άλλα πράγματα όπως είναι για παράδειγμα τα θαλάσσια σπόρ.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης