• 18 Μαΐου 2024,

Φορτηγά και καθόλου πλοία στο λιμάνι

 Φορτηγά και καθόλου πλοία στο λιμάνι

Όσο καιρό συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ, όσο καιρό δεν έρχονται στο λιμάνι της Καβάλας πλοία που συνδέουν την πόλη μας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τόσο περισσότερα είναι τα φορτηγά που συγκεντρώνονται και περιμένουν γύρω από το λιμάνι, μέσα στο λιμάνι ή λίγο έξω από αυτό. Η εικόνα που συναντήσαμε χθες είναι χαρακτηριστική. Αλλού έχουνε σταθμεύσει φορτηγά αυτοκίνητα, αλλού τα φορτηγά έχουν αφήσει τους τράκτορές τους. Όλοι περιμένουν τη λήξη της απεργίας.

Υπάρχουν καρότσες πολλές από τις οποίες είναι γεμάτες με προϊόντα, Υπάρχουνε δουλειές που πρέπει να γίνουνε, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δε γίνονται από την Κυριακή και μετά. Μέσα στον επιβατικό σταθμό υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις για την εξέλιξη της απεργίας και το γεγονός ότι δε θα έρθουν στην Καβάλα μέχρι να λήξει η απεργία, ούτε το πλοίο European Expres, ούτε το πλοίο Ταξιάρχης, ούτε το πλοίο Θεόφιλος. Χθες μάλιστα λόγω και της απεργίας των ναυτεργατών ήταν κλειστά και τα εκδοτήρια των ναυτιλιακών εταιριών της Θάσου.

Εφόσον η απεργιακή κινητοποίηση συνεχισθεί, τότε τα φορτηγά που θα περιμένουν να ταξιδέψουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θ΄ αυξηθούν. Δεν αποκλείεται εάν μέχρι τη Κυριακή λήξει η απεργία να εκτελεστεί εκείνη την ημέρα από την Καβάλα, για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ειδικό δρομολόγιο μόνο για φορτηγά αυτοκίνητα και εμπορεύματα, κάτι που είχε γίνει και στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση.

Το πλοίο που ακούγεται ότι θα έρθει στην Καβάλα γι΄ αυτό το λόγο το Σάββατο ή την Κυριακή, είναι το γνωστό από προηγούμενες αφίξεις του, πλοίο «Πελαγίτης».

 

 

Διαβάστε επίσης