• 18 Μαΐου 2024,

2ο Πανελλήνιο σεμινάριο επείγουσας ιατρικής

 2ο Πανελλήνιο σεμινάριο επείγουσας ιατρικής

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, επ ευκαιρία μίας σημαντικής πρωτοβουλίας, που θα γίνει στην Καβάλα, αύριο 4, μεθαύριο 5 Απριλίου. Πρόκειται για το δεύτερο πανελλήνιο σεμινάριο επείγουσας ιατρικής, που αφορά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Στη συνέντευξη τύπου όπου προβλήθηκε η πραγματοποίηση του σεμιναρίου, μίλησαν ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης και ο Παναγιώτης Αγγουριδάκης, πνευμονολόγος, επίκουρος καθηγητης επείγουσας ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, στα οποία σημειώνεται αύξηση τα τελευταία χρόνια, έως και 20%.

Με την ευκαιρία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξ. Κροκίδης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καβάλα, μέχρι και το Μάιο του 2014.

Όλες είναι εκδηλώσεις που οργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος. Χθες για παράδειγμα πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το Ζακχαρώδη διαβήτη.

Στις 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.

Στις 17 Μαΐου εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρτασης, με δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης στο κοινωνικό φαρμακείο.

Στις 28 Μαΐου απολογισμός του κοινωνικού ιατρείου φαρμακείου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του και στις 31 Μαΐου εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Όσο για το 2ο πανελλήνιο συνέδριο επείγουσας ιατρικής τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και το ΕΚΑΒ, ο Παναγιώτης Αγγουριδάκης είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Η ιδέα ήταν του κ. Κροκίδη να κάνουμε ένα σεμινάριο επείγουσας ιατρικής στην Καβάλα. Την αποδεχθήκαμε γιατί στόχος μας πραγματικά είναι η ενημέρωση στις τρέχουσες εξελίξεις της επείγουσας ιατρικής, η οποία είναι πρακτικά και με κάθε έκφανση το δίκτυ ασφαλείας του κόσμου, όσον αφορά τα επείγοντα περιστατικά υγείας.

Το ΕΚΑΒ και το τμήμα επειγόντων περιστατικών σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος και πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους ανθρώπους αυτούς και να τους δώσουμε ότι εργαλεία θεωρούμε καλύτερα ώστε να κάνουνε καλύτερα τη δουλειά τους. Το χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 6 εκατ. επείγοντα περιστατικά και πρακτικά κανένα τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ είναι το πιο ζωντανό κομμάτι του νοσοκομείου, δεν έχει αυτόνομο προσωπικό, ειδικευμένο στην επείγουσα ιατρική. Νομίζω ότι είμαστε μία από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης και του αναπτυγμένου κόσμου που δεν έχουμε δώσει καμιά σημασία στην ανάπτυξη αυτού του τμήματος. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθαμε σαν εταιρία στην Καβάλα, αυτός είναι ο λόγος που έχουμε όραμα ζωής, επιστημονικής να φέρουμε την επείγουσα ιατρική στην Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης