• 14 Μαΐου 2024,

Φώτης Κηπουρός: « Γίνεται σωστή δουλειά στον ΑΟΚ με σωστούς ανθρώπους»

 Φώτης Κηπουρός: « Γίνεται σωστή δουλειά στον ΑΟΚ με σωστούς ανθρώπους»

Συνέντευξη για τη μάχη της ανόδου και για τη μάχη της παραμονής στον 1ο όμιλο της Γ` Εθνικής, παραχώρησε ο Φώτης Κηπουρός που αγωνίζεται ως γνωστόν στον Καμπανιακό.

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΚ για την κορυφή τόνισε ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Ευχήθηκε για την ομάδα της Καβάλας, την άνοδο στην επόμενη κατηγορία ενώ για τη μάχη της παραμονής εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τι βλέπεις για τη μάχη της ανόδου; Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρώτη θέση;

Απάντηση: Ετσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, βλέπουμε τρείς ομάδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φαίνεται ότι είναι σκαλοπάτι πιο πάνω, από τις άλλες ομάδες. Ο Αρης, ο ΑΟΚ και ο Πανσερραϊκός, έχουν τη δυναμική, έχουν τον κόσμο. Έχουν όλα τα φόντα για να ανέβουν στην επόμενη κατηγορία.   Σίγουρα θα κριθεί στον πόντο. Μέχρι τέλος θα γίνει μάχη. Όποιος είναι πιο ψύχραιμος και δεν έχει βασικά απώλειες στην έδρα του, θα είναι ο τυχερός για την επόμενη κατηγορία.

Ερώτηση: Βλέποντας τα ρόστερ των τριών αυτών ομάδων, κάπου υπάρχει ισορροπία η  υπερτερεί κάποια ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες;

Απάντηση:  Βλέπουμε ότι ο Αρης προσπάθησε να κάνει το μπαμ με κάποιες μεταγραφές. Ανεξαρτήτως από αυτό και οι τρείς ομάδες έχουν την ίδια δυναμική, έχουν παίκτες με προσωπικότητα. Έχουν παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Θεωρώ ότι το ρόστερ και των τριών ομάδων είναι το ίδιο.

Πιστεύω ότι και οι τρείς έχουν τις ίδιες πιθανότητες  να αλλάξουν κατηγορία. Θα κριθεί στα σημεία η άνοδος. Στις λεπτομέρειες θα κριθούν τα πάντα.

Ερώτηση: Ποια είναι τα συν του ΑΟΚ, να βάλουμε και κάποιους παίκτες που απέκτησε πρόσφατα;

Απάντηση: Ο ΑΟΚ έχει κάποιους έμπειρούς ποδοσφαιριστές. Εκεί βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό.

Υπάρχουν και κάποιοι με ταλέντο που επίσης μπορούν να δώσουν αρκετά πράγματα. Εχει πολύ καλό ρόστερ για την κατηγορία. Συν τον κόσμο που βοηθάει.

Ερώτηση: Φυσικά πρέπει να μην έχουν απώλειες και  με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Είναι πρωτάθλημα με αρκετές εκπλήξεις.

Απάντηση: Ακριβώς. Πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες στον 1ο όμιλο, είναι ανταγωνιστικές.

Ο Καμπανιακός αλλά και η Θύελλα Φιλώτα πάνε να κάνουν την έκπληξη. Όχι βέβαια για την άνοδο. Δείχνουν όμως ότι είναι δύσκολες ομάδες. Αν δεν εκμεταλλευτείς την έδρα σου, θεωρώ ότι θα χάσεις την άνοδο. Πρέπει αυτές οι τρείς ομάδες να μην έχουν απώλειες στην έδρα τους και με την εμπειρία τους να κερδίζουν εκτός. Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ερώτηση: Πως κρίνεις τη μάχη της παραμονής, όπου εμπλέκονται και τρείς Καβαλιώτικες ομάδες;

Απάντηση: Είναι μια διαφορετική περίπτωση. Πιστεύω ότι υπάρχουν ομάδες που αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση, όπως είναι το Βυζάντιο. Στα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Μια πολύ καλή ομάδα με στρωτό ποδόσφαιρο. Στο Κοκκινόχωμα άσχετα αν πήραμε το θετικό αποτέλεσμα, το Βυζάντιο ήταν εντυπωσιακό.

Επίσης και η Ελευθερούπολη έδειξε καλά στοιχεία. Παίξαμε πρόσφατα μαζί της ενώ χάσαμε πρώτη αγωνιστική στην έδρα μας.

Είναι κρίμα για αυτές τις τρείς ομάδες και την Καβάλα, να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία.

Η παραμονή θα κριθεί επίσης στα εντός έδρας παιχνίδια. Αν δεν πάρουν τους απαραίτητους βαθμούς στις έδρες τους, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Εμείς κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος.

Ερώτηση: Πως βιώνει ο Φώτης Κηπουρός τη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Εχω παίξει με την Καβάλα στη Γ` Εθνική, αλλά τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Εγώ επέστρεψα μετά από 20 χρόνια στην ομάδα, όπου ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Περισσότερο για να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Επίσης να βοηθήσω κάποια παιδιά που αξίζουνε να κάνουν το βήμα παραπάνω. Για μένα δεν είναι κάτι άγνωστο.

Είναι μια κατηγορία όπου υπάρχουν παιδιά που γυρίσανε όπως εγώ, να βοηθήσουν τις ομάδες της πόλης τους. Στον Πανσερραϊκό κάποια παιδιά που παίζαμε μαζί στην Α` Εθνική το 2009. Το ίδιο και στην Καβάλα. Γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα. Τα νέα παιδιά που παίζουν σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να παίρνουν παραδείγματα από μας.

Ερώτηση: Τι εύχεσαι για την προσπάθεια αυτή που γίνεται στην Καβάλα;

Απάντηση: Σίγουρα στην Καβάλα γίνεται μια καινούρια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς.

Με ανθρώπους που είναι παλιοί ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι γίνεται μια σωστή δουλειά, με σωστούς ανθρώπους.  Το δείχνουν τα αποτελέσματα. Εγώ έζησα στην Καβάλα καλές αλλά και άσχημες στιγμές σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία, γιατί εκεί ανήκει. Το εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου.

*Συμπλήρωσε κάρτες ο Ιορδανίδης

Ο ΑΟΚ ουσιαστικά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι την προετοιμασία του, για το παιχνίδι που έρχεται με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τον Αλέξη Μπρατσιάνι, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής. Επίσης για πρώτη φορά έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Παντελής Κρυστάλλης που αποκτήθηκε από τον Αγροτικό Αστέρα.

Αντίθετα θα απουσιάσει ο Νίκος Ιορδανίδης που συμπλήρωσε κάρτες. Ηταν άλλωστε και μια επιλογή να δεχτεί την τέταρτη με τη Δόξα Δράμας. Φαινόταν στα τελευταία λεπτά, ότι ζητούσε την κάρτα με… παρέμβαση από τον πάγκο.

*Στην Ορεστιάδα το Έβρος Σουφλίου- Απόλλων Αρναίας

Στην Ορεστιάδα θα διεξαχθεί ο προσεχής αγώνας ανάμεσα σε Έβρο Σουφλίου και Απόλλωνα Αρναίας.

Η ακαταλληλότητα του γηπέδου του Έβρου Σουφλίου μετά τις πλημμύρες δεν επιτρέπει επ’ ουδενί καμία αγωνιστική δραστηριότητα εκεί.

Γι’ αυτό και οι Θρακιώτες έψαξαν αλλού για έδρα, για να υποδεχθούν την προσεχή Κυριακή (15/2) τον Απόλλωνα Αρναίας. Και την βρήκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Ορεστιάδας, κάτι που επισημοποίησε και η ΕΠΟ με τον ορισμό του ματς.

Στο ίδιο γήπεδο θα γίνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και ο αγώνας που χρωστά η ομάδα του Έβρου με την Δόξα Δράμας που αναβλήθηκε εκ νέου (είχε προγραμματιστεί για την χθεσινή  Τετάρτη) κι όλα φαίνεται πως πάει για τις 18 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης