Χαμός σε όλες τις παραλίες του Νομού

 Χαμός σε όλες τις παραλίες του Νομού

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την αργία της Δευτέρας (Αγίου Πνεύματος) που οδήγησε στις παραλίες του Νομού χιλιάδες κόσμου και απο την Καβάλα αλλα και απο τις γύρω περιοχές.

Ο κόσμος που έμεινε πίσω γιατί πολλοί ήταν αυτοί που φύγανε και φέτος αμολύθηκε προς Παληό – Ηρακλείτσα – Πέραμο και μέχρι αργά το βράδυ της΄ Δευτέρας είχαμε πολύ κίνηση στους επαρχιακούς δρόμους αφού η μεγάλη επιστροφή στην πόλη ΄ήτανε σε πληρη εξέλιξη.

Αυτό το τριήμερο δουλέψανε και οι ταβέρνες και τα καφέ και τα ζαχαροπλαστεία.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής :

Πρώτο βουτιά στην θάλασσα, μετά καφεδάκι , μετά ταβέρνα και μετά γλυκό.

Υπήρχανε βέβαια και αυτοί που απο το πρωί μέχρι το βράδυ την βγάζανε σε μια παραλία και δεν σαλεύανε .

Μήτε προς καφέ , μήτε πρός ταβέρνα..

Παραλία βουτιές και κανά σαντουϊτσάκι στο χέρι για να μας κόψει την όρεξη.

Έτσι και αλλιώς όταν είσαι αποφασισμένος να την βγάλεις σε κάποια παραλία δεν δίνεις βάση στο φαί αλλα σε άλλα πράγματα.

Το φαί το μόνο που μπορεί να σε κάνε είναι να σε βαρύνει και να σε κρατήσει αρκετές ώρες εκτός θάλασσας.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων.

Αυτοί που πηγαίνουν στις παραλίες για μια βουτιά και μετά προσγειώνονται σε κάποια ταβέρνα και δεν κουνιούνται μέχρι να βγεί η πούλια και ο αυγερινός και αυτοί που πηγαίνουν στην παραλία για να μείνουν και οχι για μια γρήγορη βουτιά.

Ολη η έξοδος τους έχει να κάνει με την παραλία χωρίς άλλους σταθμούς και ενδιάμεσες στάσεις.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι το τριήμερο πέρασε και οτι απο σήμερα όλοι εμείς οι κατεργάρτηδες επιστρέφουμε στους πάγκους μας.

Νέα δικκοματική κυβέρνηση …

Αυτή η εβδομάδα θα έχει και καινούργια κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ που με αφορμή τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ βρήκαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν απο την κυβέρνηση Σαμαρά που θα συνεχίσει όμως να κυβερνά την χώρα στηριζόμενη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ που στην νέα κυνέρνηση θα συμμετάσχει και με δικούς της υπουργούς.

Την ώρα που διαβάζετε τις γραμμές αυτές οι επιλογές έχουν γίνει και ο Βεινζέλος έχει καταλήξει στα στελέχη του κόμματος που θα μπούνε στην κυβέρνηση.

Ξεκινάμε με τον Χρυσοχοϊδη που σου΄δίνει την εντύπωση οτι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει γεννηθεί πολιτικός αλλα υπουργός.

Ζεί και αναπνέει για να μπαινοβγαίνει σε υπουργεία ώς υπουργός.

Μπορεί η ιδέα του πρωθυπουργού να τον χαλάει και μην την ΄θέλει αλλα για υπουργιλίκια χαλάει τον τόπο.

Είναι αυτό που λέμε οτι ορισμένοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για πρωθυπουργοί και άλλοι για υπουργοί.

Τώρα στο ερώτημα τι θα γίνει με το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγελή Βενιζέλο αυτήν την ώρα δεν υπάρχει απάντηση.

Εγώ πάντως αν ήμουνα Βενιζέλος δεν θα έμπαινα με τίποτα στην κυβέρνηση αυτή.

Δεν μπορεί να είσαι αρχηγός ενός κόμματος που θεωρητικά τουλάχιστον επιδιώκει την διακυβέρνηση της χώρας και να γίνεσαι υπουργός.

Χαμηλώνει μόνος σου τον πήχη και στην ουσία ΄χρυσώνεις το χάπι αφού σκέφθεσαι οτι απο την στιγμή που δεν μπορείς να γίνει πρωθυπουργός ας γίνεις τουλάχιστον υπουργός.

Και στην τελική ο Βενιζέλος για στο οποίο αναφερόμαστε δεν νομίζω να έχει ανάγκη μια υπουργική θέση όταν στα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ ήτανε στα καλύτερα υπουργεία.

Αν ο Βενιζέλος επιλέξει να μπεί στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας κάποιο υπουργείο θα έχει ¨κοντύνει” ακόμα περισσότερο στα μάτια του ελληνικού λαού.

Για ποιό

Succes story μιλάτε;

Μέχρι και ο Γερμανός συνεργάτης της Μέρκελ ο Μπόφινγκερ μας πήρε χαμπάρι αφου ΄σε πρόσφατες δηλώσεις του δυσκολεύτηκε πολύ να δεί το succes story για το οποίο κάνει λόγο ο Σαμαράς και επιμένει οτι για να γίνει επιτέλους βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει να γίνει και άλλο κούρεμα.

Καλή μέρα καλή εβδομάδα και …

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης