Χειρότερα απο οτι ήμασταν πρό κρίσης …

 Χειρότερα απο οτι ήμασταν πρό κρίσης …

Το πρώτο εξάμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος ξεπέρασε τα 321 δις ευρώ.

Είναι δηλαδή μεγαλύτερο απο το χρέος που είχαμε το 2009 πρίν ξεσπάσει η κρίση.

Αυτή η εξέλιξη προβληματίζει σε πρώτη φάση την ελληνική κυβέρνηση και σε δεύτερη τηνΕυρωπαϊκή Ένωση που βλέπει οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Και τα νούμερα δεν βγαίνουν και το δημόσιο χρέος δεν πέφτει.

Δηλαδή όταν μετά απο τόσα χρόνια αίμα , δάκρυα και θυσίες είμαστε στην φάση πρό κρίσης οσο αφορά το ύψος τους χρέους σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Και το γαμώτο είναι οτι ακόμα όλοι οι αυτοί οι επιστήμονες των οικονομικών δεν γνωρίζουν τι δεν πάει καλά και το πιο γαμώτο οτι δεν θέλουν να κάνουν και νέο κούρεμα για να έρθουμε στα ίσα μας.

Καταλαβαίνετε οτι έτσι όπως πάει το πράμα το νέο κούρεμα είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να φέρουμε την κρίση στα μέτρα μας.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε να ακούνε για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος και κάνουν αυτό που κάνανε πάντα.

Αναβάλουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον αλλα ξέρουμε όλοι καλά οτι ουδέ μονιμότερο του προσωρινού.

Η Μέρκελ ΄που έχει το μυαλό της στι εκλογές τις οποίες και θα κερδίσει δια περιπάτου κάθε φορά που την ρωτάνε λέει οτι οι αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας θα παρθούνε μέσα στο 2014 αφού τότε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως πήγε σε νούμερα το 2013 που κατα τους Γερμανούς θα προκαλέσει και τις ανάλογες αποφάσεις το 2014.

Η ελληνική κυβέρνηση που έχει άλλα στο μυαλό της προσπαθεί πρίν απο το αντάμωμα του Σεπτεμβρίου να είναι εντάξει σε όλες τις δεσμεύσεις απέναντι στην τροϊκα έτσι ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί μαζί τους χωρίς αναστολές και φοβίες.

Η ελληνική πλευρά πατάει στην δέσμευση της τρόϊκας που λέει οτι αν στο τέλος του 2013 υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα θα παρθούν και άλλες αποφάσεις προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης τους χρέους.

Εδώ είναι που χαλάει η πίτα αφού εμείς ερμηνεύουμε αυτή την δέσμευση ώς απόφαση για νέο κούρεμα και αυτοί ώς απόφαση για νέο πακέτο διάσωσης.

Ο καθένας λέει τα δικά του και αντε βρούμε την άκρη.

Καταλαβαίνετε εύκολα οτι αν πάμε στην απόφαση για νέο πακέτο στήριξης, γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα το έχουμε απλά θα παρατείνουμε την ταλαιπωρία μας αφού νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει και άλλα χρόνια υποταγής και δεσμεύσεων.

Δεν θέλουμε άλλα δανεικά.

Θέλουμε κούρεμα για να μπορέσουμε να έρθουν στα ίσα μας.

Αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να μάθουμε να ζούμε χωρίς δανεικά θέλουν να μας δώσουν και άλλα για να μην μπορέσουμε ποτέ να απεγκλωβιστούμε απο την δυναστεία τους.

Για τον λόγο αυτό και πιστεύουμε οτι ο Σαμαράς τον Σεπτέμβρη που θα έρθουν οι τροϊκανοί θα πρέπει να είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και να τα παίξει όλα για όλα γιατί η λύση που ζητά η Ελλάδα είναι μία και είναι και ξεκάθαρη.

Εδώ και τώρα κούρεμα του χρέους γιατί αυτή είναι η μόνη πραγματικη λύση που μπορεί να υπάρξει για την Ελλάδα και τους έλληνες.

Βέβαια ενω εμείς τα λέμε αυτά και θέλουμε να παλέψουμε για το νέο κούρεμα οι Ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές μας έχουν προχωρήσει το plan B και μιλάνε ακόμα και για το νούμερα του τρίτου πακέτου διάσωσης που θα είναι κάτω απο τα 10 δις ευρώ.

Θα είναι σαφώς κατώτερο των δύο προηγούμενων αλλα θα είναι πάλι ένα σοβαρό ποσό το οποίο θα γυρίσουμε πίσω με τόκους μέχρι και το τελευταίο σέντς!

Ζεστή η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Κατα τα άλλα πάμε καλά κα ιπάμε για φινάλε του Αυγούστου με υψηλές θερμοκρασίες αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερα θερμός.

Κανένα πρόβλημα αφού ξέρουμε τι μας περιμένει και φέτος τον χειμώνα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλά.

Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης