• 26 Απριλίου 2024,

Χουγκάζ: «Σημαντική νίκη για μια νέα ομάδα»

 Χουγκάζ: «Σημαντική νίκη για μια νέα ομάδα»

Η Ενωση προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας και αυτό φυσικά είναι μια μεγάλη επιτυχία. Το Καβαλιώτικο συγκρότημα παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν δυο βασικοί παίκτες ο Μίτροβιτς και ο Φίαρς. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Κρις Χουγκάζ: « Ήταν από πολλές απόψεις μια σημαντική νίκη για μας, όχι γιατί με αυτή τη νίκη μπήκαμε στους 4 του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά γιατί είμαστε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία και με πολλούς τραυματισμούς καταφέραμε και πετύχαμε την πρόκριση. Αυτή η νίκη θα μας χρειαστεί να σταθούμε πιο δυνατά στα πόδια μας, παρά την απειρία μας. Τα στοιχεία του ενθουσιασμού και της διάκρισης κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις μας, πιο ευχάριστες. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της ομάδας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε αμέσως αυτή την καινούρια ομάδα».

*Καμιά ανησυχία με Μίτροβιτς

Ο Νεμάνια Μίτροβιτς δεν αγωνίστηκε στο ματς με το Ρέθυμνο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα δώσει το παρών του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από σήμερα η αύριο θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς με τους υπόλοιπους. Ο τραυματισμός του Μίτροβιτς προήλθε στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς κυπέλλου, όταν πάτησε σε πόδι συμπαίκτη του.

Ο Χουγκάζ τον προφύλαξε με την ομάδα της Κρήτης για να τον έχει πανέτοιμο στο ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής.

*Κάνει νερά η Κάπφενμπεργκ για το δελτίο του Φίαρς

Ο Αμερικανός Τζέρεμι Φίαρς δεν αγωνίστηκε στο ματς με το Ρέθυμνο αφού υπάρχει μπλοκάρισμα του δελτίου του, από την Αυστριακή Κάπφενμπεργκ. Είναι η ομάδα που αγωνιζόταν πέρσι και δεν έχει στείλει την ελευθέρα του παίκτη.

Οι ιθύνοντες της Ενωσης θεωρούν ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί στα επόμενα 24ωρα και ο παίκτης θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Χουγκάζ για το ματς της πρεμιέρας.

*Η βελτίωση του Πάνος

Μπορεί ο Στεφανίδης και ο Νάναλι να ήταν οι ηγέτης της Ενωσης στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, αλλά σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση του Στιβ Πάνος.

Φάνηκε ότι είναι βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά παιχνίδια. Προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας αλλά και ετοιμάζεται καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Πάνος σε 14` λεπτά χρόνο συμμετοχής πέτυχε 10 πόντους με 4/4 ελεύθερες βολές και ¾ δίποντα. Ο Ελλληνοαμερικάνος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον Κολοσσό Ρόδου, μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

*Το πρώτο καλό παιχνίδι του Στυλιανού

Επίσης ικανοποίηση επικρατεί για την εμφάνιση του Κύπριου Νίκου Στυλιανού. Πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε να ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα, με τις απουσίες Νάναλι και Φίαρς. Έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι. Αγωνίστηκε 24` λεπτά με 11 πόντους κι 5 ριμπάουντ.

Μάλιστα στις ελεύθερες βολές είχε ποσοστό 85% με 6/7. Καλή εμφάνιση και στην άμυνα.

*Περιμένει τους αντιπάλους

Η Ενωση είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Περιμένει να δει ποιες θα είναι οι άλλες τρεις.

Στις 3 Οκτωβρίου θα παίξουν στη γειτονική Δράμα ο ΚΑΟΔ με τον Κολοσσό Ρόδου ενώ τα δυο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκό, την ίδια μέρα θα παίξουν αντίστοιχα με Πανιώνιο και Κηφισιά.

Σημειώνουμε ότι οι δυο ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ ο φετινός τελικός θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου του 2013.

*Κοιτάζει το πρωτάθλημα

Πλέον η Ενωση αφήνει πίσω το ματς με το Ρέθυμνο και κοιτάζει το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος που μάλλον θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Πρώτος αντίπαλος ο Ηλυσιακός.

Ο Χουγκάζ θα έχει στη διάθεση τον Μίτροβιτς αλλά μάλλον και τον Φίαρς. Ο Καραθανάσης χθες το μεσημέρι πέρασε από μαγνητική. Ηταν άτυχος στο ματς με το Ρέθυμνο.

 

Διαβάστε επίσης