• 29 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

15 περίπου εκπρόσωποι σωματείων και άλλων συνδικαλιστικών φορέων συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Λυκείου κι αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις εν όψει των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Πρώτο τους ραντεβού στην πλατεία του Καπνεργάτη το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας. Δεν αποκλείεται να παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη. Η συγκέντρωση που είχε επιτυχία, έγινε με πρωτοβουλία του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Χθες βράδυ η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ του Θοδωρή Γκόνη για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. 7 μέλη ψήφισαν υπέρ του Γκόνη και 4 υπέρ του Ευδόκιμου Τσολακίδη. Εντύπωση προκαλεί ότι η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεοδώρα Βαβαλέσκου ψήφισε αντίθετα στην υποψηφιότητα Γκόνη. Νωρίτερα ο κ.Γκόνης είχε δηλώσει στα μέλη της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ ότι εφόσον επιλεγεί για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τότε δεν θα εισπράττει αμοιβή ως διευθυντής των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ανυπόφορη ήταν η κατάσταση χθες στην εφορία της Καβάλας λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών. Δόθηκε παράταση ως αύριο για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Νέες γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας ετοιμάζει η Ενεργειακή Αιγαίου και η Καβάλα Όιλ. Αυτό αναφέρει χθεσινή ανάρτηση σε οικονομική ιστοσελίδα. Βέβαιος ότι το έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δήλωσε πάλι χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Καβάλας. Αυτή του η δήλωση έγινε σε εκδήλωση για τα 110 χρόνια της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας.

 

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν στις 10.30 το πρωί οι γιατροί του Νοσοκομείου αφού νέες περικοπές εμφανίζονται στον ορίζοντα. Αυτές αφορούν τόσο τις εφημερίες όσο και την τακτική τους μισθοδοσία. Σε ποσοστό 30% είναι η επιδότηση του κράτους για την επένδυση του Γυαλιού, δήλωσε χθες η Λένα Γαρυφάλλου. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επένδυση να υλοποιηθεί. Νέα επιστολή με ερωτήσεις για τα αδιέξοδα των επαγγελματιών απευθύνει προς τους βουλευτές της Καβάλας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης. Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου και αντιπολίτευση διαφωνούν για την διαδικασία που πρέπει να μεσολαβήσει για την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους. Την Κυριακή 14 Οκτώβρη γενική συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου.

 

Σήμερα το απόγευμα γίνεται στο Αμφιθέατρο εκδήλωση αφιερωμένη στην δωρεά οργάνων σώματος. Καθηγητές και εργαζόμενοι του ΤΕΙ υποδέχθηκαν χθες στο ίδρυμα τους νέους σπουδαστές. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για όσους στήριξαν και βοήθησαν την 13η εθελοντική αιμοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους της ΠΑΕ για τα μέτρα ασφαλείας στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι του ΑΟΚ. Δεν αναμένονται οπαδοί του Παναιτωλικού. Διαιτητής της αναμέτρησης του ΑΟΚ με τον Παναιτωλικό θα είναι ο Αθηναίος Ευαγγέλου. Στην διάθεση του Κώστα Βασιλακάκη ο Πακάλτσης, του οποίου η τιμωρία έληξε. Δεν είναι σίγουρο ότι το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Δεν αποκλείεται αναβολή της 1ης αγωνιστικής λόγω μείωσης των τηλεοπτικών εσόδων των ομάδων.

 

 

Διαβάστε επίσης