• 19 Μαΐου 2024,

Χρήστος Μποσμπότης: «Ο Ορφέας αποτελεί μόνιμη άρνηση για το Δήμο Παγγαίου»

 Χρήστος Μποσμπότης: «Ο Ορφέας αποτελεί μόνιμη άρνηση για το Δήμο Παγγαίου»

Τα παράπονα του, όσον αφορά τη αντιμετώπιση που έχει ο Ορφέας από το Δήμο Παγγαίου, εξέφρασε με συνέντευξη που παραχώρησε στην Πρωινή, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Χρήστος Μποσμπότης.
Επίσης αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία της ομάδας αλλά κια για την πρόθεση που έχει αν συνεχίσει η όχι στα διοικητικά του συλλόγου.
Αναλυτικά η συνέντευξη.
Ερώτηση: Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, ο Ορφέας φαίνεται ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο;
Απάντηση: Εξ αρχής θέσαμε ένα συγκεκριμένο στόχο, να είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα. Νομίζω ότι αυτός ο στόχος εύκολα θα επιτευχθεί. Μπορεί να είμαστε και σε καλύτερη θέση, απ` ότι τώρα. Δεν ήταν αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός, μέσα από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και όπως παραλάβαμε την ομάδα, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν είναι αποτυχία που ο Ορφέας, δεν είναι στις δυο πρώτες θέσεις. Η παρουσία μας μέσα στην πεντάδα, είναι μια καλή θέση. Υπάρχουν άλλες ομάδες που λειτουργούν έξω από κάθε πραγματικότητα. Είναι θέμα παραγόντων που διαθέτουν διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ από μας.
Δε μπορούσαμε φέτος να τους ακολουθήσουμε.
Ερώτηση: Στα συν το γεγονός, ότι ο Ορφέας δημιούργησε μια ομάδα με αρκετούς γηγενείς ποδοσφαιριστές;
Απάντηση: Σίγουρα είναι στα συν. Ευχής έργον είναι να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Δε γνωρίζω, ποια θα είναι η νέα διοίκηση. Ποιοι θα ασχοληθούν την επόμενη χρονιά με τα διοικητικά του Ορφέα. Το εύχομαι και θα είναι καλό, να πλαισιωθεί η ομάδα με περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου με κάποιους έμπειρους να υπάρχει ένας καλός κορμός. Καλό θα είναι να μη χρειάζεται ο σύλλογος πολλές μεταγραφές, έτσι ώστε να μην «πληγώνεται» συνέχεια στο οικονομικό.
Ερώτηση: Αφήνεται ανοιχτό παράθυρο να μην ασχοληθείτε εσείς, την επόμενη χρονιά, με τα διοικητικά της ομάδας;
Απάντηση: Το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθώ. Περισσότερο είναι θέμα κούρασης. Υπάρχουν νομίζω νεαρότεροι άνθρωποι που μπορούν να ασχοληθούν με τα διοικητικά. Εμείς πάντα θα είμαστε δίπλα τους, να τους βοηθάμε, είτε υλικά, είτε ηθικά. Η βοήθεια μας θα είναι σίγουρη, προς αυτούς.
Ερώτηση: Πόσο βοήθησε φέτος την προσπάθεια του Ορφέα , η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Παγγαίου;
Απάντηση: Οι απαιτήσεις μας από το Δήμο Παγγαίου ποτέ δεν ήταν υπερβολικές. Ποτέ δεν πατήσαμε στη βοήθεια του Δήμου Παγγαίου, προκειμένου να λειτουργήσουμε το σύλλογο.
Από το καλοκαίρι είχαμε θέσει ένα στόχο, όσον αφορά τον προϋπολογισμό και θέλαμε να βαδίσουμε πάνω σε αυτόν.
Δεν ήταν έξω από κάθε πραγματικότητα. Ηταν γύρω στις 35 με 40.000 ευρώ. Δυστυχώς δεν ήταν η βοήθεια αυτή που περιμέναμε, γενικά από τον κόσμο της Ελευθερούπολης και πέσαμε λίγο έξω.
Γι` αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε και στο Δήμο Παγγαίου, να μας βοηθήσει, έστω μ` ένα μικρό ποσό, για να καλύψουμε τη διαφορά που προέκυψε, προκειμένου να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, σε αυτά που υποσχεθήκαμε στα παιδιά και στους προπονητές, γιατί λειτουργούμε και τμήματα Ακαδημιών, γύρω στα 70 παιδιά. Σε μια συνάντηση που είχαμε προ ημερών, μια αντιπροσωπία της διοίκησης με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο κ. Κορωνιό, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ορφέα, πέραν ότι υποσχεθήκανε ότι θα βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις και το χλοοτάπητα του Δημοτικού σταδίου, στα υπόλοιπα όσον αφορά το οικονομικό το άφησαν να αιωρείται στο κενό.
Παρόλο που έχουμε μάθει ότι σε άλλες κατευθύνσεις, έχουν δοθεί χρήματα, βρίσκοντας τρόπους να τα δίνουν. Ο Ορφέας για αυτούς δεν ξέρω για ποιο λόγο, αποτελεί μια μόνιμη άρνηση στις οικονομικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν είναι εξωπραγματικές. Μιλάμε για ένα ποσό των 2.000- 3.000 ευρώ για να κλείσουμε κάποιες τρύπες.
Τελειώνει σ` ένα μήνα το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα διαθέσιμο κονδύλιο ύψους 10.000 ευρώ για τους αθλητικούς αλλά και όλους τους υπόλοιπους συλλόγους, το οποίο αν μοιραστεί θα είναι ψίχουλα για κάθε σύλλογο.
Ερώτηση: Το παρασκήνιο στην Α` κατηγορία, αγγίζει καθόλου τον Ορφέα;
Απάντηση: Σε καμία περίπτωση. Αν εννοείται κάποιες ενέργειες έξω από τα αθλητικά πλαίσια, εμάς αυτά δεν μας αγγίζουν. Εμείς σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα κάποιες άλλες «δραστηριότητες» άλλων ομάδων, δεν μας αγγίζουν. Δεν υποκύπτουμε σε… «πειρασμούς».
Τάσος Πατσίδης

Διαβάστε επίσης