• 19 Απριλίου 2024,

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους πεζόδρομους

 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους πεζόδρομους

Ο πεζόδρομος της Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και το αίθριο του Εμπορικού Κέντρου, γέμισαν από κόσμο το Σάββατο το πρωί. Επρόκειτο για εκδηλώσεις λόγω των εορτών, για φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και την ενίσχυση και της «Παιδόπολης» και του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα».

Σε μεγάλο μήκος του πεζόδρομου βρίσκονταν εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – τοπικό τμήμα Καβάλας. Στα δρώμενα συμμετείχαν και οι τέσσερεις κλάδοι του τοπικού τμήματος, με την παρουσία της επικεφαλής Ειρήνης Ντουχανιάρη.

Εκεί αναπτύχθηκαν διάφορες δραστηριότητες, προσφέρθηκαν στο κοινό χειροποίηιτα προϊόντα, ζεστά ποτά, έγινε ακόμη και ζωγραφική προσώπου.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του τοπικού τμήματος Καβάλας, του σώματος ελληνικού οδηγισμού.

Στο αίθριο του εμπορικού κέντρου συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες γερμανικών και η ελληνικογερμανική συνάντηση Τρεφ μπουνκτ. Συγκεντρώθηκαν χρήματα για το ταμείο του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Προσφέρθηκαν χειροποίητα γλυκά, μεταχειρισμένα βιβλία, παιχνίδια, στολίδια.

Στον ίδιο χώρο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν διάφορες δραστηριότητες και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Τέλος στη διασταύρωση των πεζόδρομων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παύλου Μελά, βρίσκονταν ένας μεγάλος πάγκος με χειροποίητες κατασκευές από τα παιδιά της «Παιδόπολης», τον Σύλλογο Φίλων «Παιδόπολης» και το προσωπικό αυτής. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. «Τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα πάνε στις ανάγκες των παιδιών για να αγορασθούν γι΄ αυτά ρούχα και παιχνίδια», είπε η πρόεδρος της «Παιδόπολης» Μαρίνα Φιλιππίδου. Ευχαρίστησε επίσης το σύλλογο «Σείριο» που σε προηγούμενη εκδήλωσή του συγκέντρωσε 700, το ροταριανό όμιλο Καβάλας που συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει τη βιβλιοθήκη της «Παιδόπολης», αλλά και το σύλλογο Άνω Θρώσκω που το Σάββατο σε παρόμοια δράση του στην πλατεία συγκέντρωσε 313 ευρώ για την «Παιδόπολη».

Τις επόμενες ημέρες πάλι υπέρ της «Παιδόπολης» πραγματοποιείται εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και στις 22 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία.

 

 

Διαβάστε επίσης