• 19 Απριλίου 2024,

Γιορτή για τα παιδιά με το μυαλό στον Λαυρεντιάδη

 Γιορτή για τα παιδιά με το μυαλό στον Λαυρεντιάδη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στον κινηματογράφο «Απόλλωνα» η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Τα παιδιά διασκέδασαν, πήραν δώρα, την ώρα που οι μεγαλύτεροι – οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι δηλαδή στο εργοστάσιο – δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για την υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Λίγο νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έξω από το εργοστάσιο, στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης, συμβολική κινητοποίηση. Εβδομήντα με ογδόντα άτομα που εργάζονται στο εργοστάσιο, απασχολούνται όμως από τον υπεργολαβό που είναι συγγενής του Λαυρεντιάδη, έκλεισαν για λίγη ώρα το δρόμο. Η ανακοίνωση του σωματείου με την οποία οι εργαζόμενοι δηλώνουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις εκδόθηκε την Παρασκευή, δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο το Σάββατο, στάλθηκε όμως και στα αρμόδια υπουργεία.

Στις δηλώσεις του το Σάββατο μετά τη γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων στη ΒΦΛ, ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσιμενίδης, προσπάθησε να αποσυνδέσει – όσο γίνεται – τις εξελίξεις γύρω από το Λ. Λαυρεντιάδη, με το εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι το εργοστάσιο ανήκει στη σύζυγο του Κατερίνα Λαυρεντιάδη.

Τέλος σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων, με θέμα την πρόταση νέας τριετούς σύμβασης εργασίας.

Για τα γεγονότα των τελευταία ημερών και το Λ. Λαυρεντιάδη, ο Γιώργος Τσιμενίδης είπε τα εξής:

 

«Η ΒΦΛ είχε παρελθόν, έχει παρόν θα έχει και μέλλον. Είναι μία εταιρία, δόξα τω Θεώ, τους τελευταίους μήνες πάει πάρα πολύ καλά κι αυτή η ευημερούσα κατάσταση ελπίζω να συνεχιστεί και στη νέα χρονιά. Σήμερα παρόλη την οικονομική κρίση και την ύφεση που υπάρχει στη χώρα, παρόλο που αντιμετωπίζουμε προβλήματα ,,,η εταιρία διατηρεί όλες τις εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που κάνει για τα παιδιά των εργαζομένων και βέβαια έτσι θα συνεχίσει η διοίκηση, και του χρόνου και τον άλλο χρόνο να είμαστε παρόντες».

ΕΡ: Είστε ανήσυχοι με τα τελευταία γεγονότα που αφορούνε τον Λ. Λαυρεντιάδη;

ΑΠ: «Προφανώς είμαστε ανήσυχοι, όμως είναι ένα θέμα που αφορά τον κ. Λαυρεντιάδη. Και μας ανησυχεί και μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ο κ. Λαυρεντιάδης στο παρελθόν υπήρξε μέτοχος σ΄ αυτήν την εταιρία. Τότε που της είχε δώσει μία προοπτική. Έκτοτε, μετά από χρόνια, έχει μεταβιβασθεί στον κ. Κυριακίδη και τώρα, εδώ και ένα – ενάμιση χρόνο είναι στην εταιρία μέτοχος κάποια άλλη εταιρία… δεν είναι ο κ. Λαυρεντιάδης».

ΕΡ: Ούτε και η γυναίκα του δηλαδή;

ΑΠ: «Είναι…, η γυναίκα του είναι μέτοχος της εταιρίας στην οποία τώρα ανήκει η εταιρία».

ΕΡ: Παρακολουθείτε πάντως το θέμα Λαυρεντιάδη;

ΑΠ: «Και βέβαια, μας ενδιαφέρει, μας απασχολεί και μας στεναχωρεί. Από κει και πέρα όμως η εταιρία, ως νομικό πρόσωπο, είναι σε μία πολύ – πολύ καλή φάση κι ελπίζουμε αυτή η δράση της, η δραστηριότητά και η ευημερία της να έχει συνέχεια και προοπτική».

 

 

 

Διαβάστε επίσης