Ψηφίστε και φάτε φθηνά !

 Ψηφίστε και φάτε φθηνά !

Μόλις ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο που βάζει βούλα και σφραγίδα σε χιλιάδες απολύσεις του Δημοσίου που έρχονται η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφαση της τρόϊκας για μείωση του ΦΠΑ εστίασης απο το 23% στο 13%. Είναι η γνωστή τακτική με το μαστίγιο και το καρότο.

Μια ενδεχόμενη μείωση του του ΦΠΑ εστίασης έστω και πιλοτικά θα λειτουργήσει ώς επιβράβευση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα στείλει στα σπίτια του χιλιάδες ανθρώπους που μέχρι και χθές απολαμβάνανε την σιγουριά του Δημοσίου.

Βέβαια η κυβέρνηση διαχείρησης του Σαμαρά έκανε κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο και αποφάσισε οτι απο τις διαθεσιμότητες στην Δημοτική Αστυνομία και στους Σχολικούς φύλακες θα εξαιρεθούν όσοι έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο και έχουν μεταπτυχιακό.

Γιατί δεν είπανε καλύτερα οτι θα εξαιρεθούν όσοι έχουν περάσει απο την NASA ;

Μου αρέσει που η κυβέρνηση σε καιρό πολέμου έχει όρεξη και για αστειάκια.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι το τέλος και σε αυτήν την αμαρτωλή ιστορία μνημονιακού χαρακτήρα το γνωρίζουμε.

Θα περάσει και αυτό όπως περάσανε και τα προηγούμενα.

Το θέμα είναι οτι ο κόσμος που κάνει υπομονή και περιμένει αν μετά απο όλες αυτές τις θυσίες και την ανοχή που δείχνει δεν δεί φώς στο τούνελ θα χαλάσει το γλυκό.

Ο Σαμαράς πρέπει με κάποιο τρόπο να βάλει ένα φρένο στην ξέφρτενη πορεία των δανειστών που ζητάνε μόνο και να τους εξηγήσει οτι δεν πάει άλλο.

Δεν τους παίρνει και δεν μας παίρνει για άλλα μέτρα , απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Σήμερα στην Ελλάδα όπως είναι τα πράγματα όποιος αναπνέει είναι μέσα οικονομικά.

Τρώμε τα σάλια μας και προσπαθούμε με τα ψέμματα να κρατηθούμε.

Η οικονομία της χώρας θέλει ένα σμπρώξιμο και δεν ξέρω ποιός θα της το δώσει όταν οι Ευρωπαίοι που έχουν αναλάβει να μας σώσουν και έπρεπε μετά απο τόσα χρόνια να το έχουν κάνει σφυρίζουν αδιάφορα και δεν φαίνονται πρόθυμοι να το κάνουν. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί αν οι σκέψεις των Ευρωπαίων για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες είναι μακριά απο τις σκέψεις των ελλήνων ετοιμαστείτε για μεγάλο μπατιρντί.

Ο έλληνας περιμένει τέλη του 2013 να ξεκινήσει η ανάπτυξη οχι στα χαρτιά και στα νούμερα αλλα στην πράξη.

Μην νομίζετε οτι ο έλληνας θα συνεχίσει να δέχεται όλα αυτά που του κάνουν αδιαμαρτύρητα αν δεν δει φώς στο τούνελ.

Το πιο δροσερό καλοκαίρι των τελευταίων ετών

Κατά τα άλλα όλα καλά και όλα δροσερά αφού το φετεινό καλοκαίρι είναι απο τα πιο δροσερά και ήπια των τελευταίων ετών.

Θερμοκρασίες νορμάλ , ισχυροί άνεμοι καθόλη την διάρκεια του θέρους τουλάχιστον μέχρι και σήμερα και μπουρινάκια με αστραπές και βροντές.

Ένα καλοκαίρι με τέτοια χαρακτηριστικά είχαμε χρόνια να ζήσουμε.

Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί που ξέρουν και μας μιλούσανε για δροσερό καλοκαίρι απο τον Απρίλη μας μιλάμε για κρύο χειμώνα απο τον Ιούλη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τον χειμώνα που έρχεται θα έχουμε πολύ κρύο και πολλά χιόνια.

Τα μεταξωτά και να φυσάει που λέει και ένα τραγούδι στα εργοστάσια και στα σκουπίδια πλάϊ.

Μακάρι να πέσει η τιμή του πετρελαίου΄, έστω και πιλοτικά για να μπορέσουμε να πάρουμε καμμιά ανάσα.

Η τρόϊκα βρήκε ένα τρόπο να για διορθώνει τις μαλακίες που έχει κάνει , και έχει κάνει πολλές βαφτίζοντας τις ενέργειες επανόρθωσης ώς πιλοτικές.

Κανένα πρόβλημα αφού σίγουρα δεν θα κολλήσουμε στις ταμπέλες.

Το θέμα είναι να γίνεται δουλειά και να διορθώνουμε τα λάθη.Οι δύο μεγαλύτερες γκάφες της τρόϊκας σε αυτήν την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής ήτανε η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.

Λάθη και μάλιστα εγκληματικά που στοιχίσανε και στους έλληνες και στην Ελλάδα.Το καταλάβανε και τα παίρνουν πίσω αν και δεν έχουν μάθει να κάνουν πίσω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της τρόϊκας είναι αυτός ο εγωϊσμος και αυτή η αλαζονεία που επιδυκνείουν και μας έχουν πάει πίσω.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να βγούμε πιο γρήγορα και πιο εύκολα απο το τούνελ της κρίσης αν οι δανειστές και πιστωτές μας ήτανε πιο νηφάλιοι και ψύχραιμοι.

Σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται οτι τους έχει τυφλώσει η μανία και η ζήλεια που έχουν για την Ελλάδα και τους έλληνες.

Μέχρι την Παρσκευή θα ξέρουμε

Οσο αφορά τον ΑΟΚ ίσως και σήμερα να υπάρχουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό αφού ο επιχειρηματίας που πολιορκεί τους τελευταίους μήνες τον Τσοκτουρίδη πρέπει να προσκομίσει μια εγγυητική για να πάρει την ομάδα αφού το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου θα μπορέσει να τα δώσει σε περίπου δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άνθρωπος που εμφανίζεται και μιλά με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη είναι ένας επιχειρηματίας που δεν έχει την τεράστια οικονομική επιφάνεια αλλα ίσως να εκπροσωπεί επιχειρηματίες ίσως και γειτονικών χωρών που έχουν λεφτά και θέλουν να τα ρίξουν στον ΑΟΚ για να τον κάνουν και πάλι μεγάλο.

Μέχρι και την Παρασκευή το έργο αυτό θα έχει τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης