Όλα έτοιμα για το αεροπορικό σόου

 Όλα έτοιμα για το αεροπορικό σόου

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Καβάλας. Ήταν μία διαφορετική συνέντευξη τύπου καθότι μία ακόμη αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αναφερόμαστε στο 4ο αεροπορικό και θαλάσσιο σόου της Καβάλας, που θα γίνει στο λιμάνι της πόλης, από τις 20 μέχρι τις 22 Ιουνίου.
Φέτος το αεροπορικό σόου είναι τριών ημερών, στην πραγματικότητα τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από το λιμάνι, περίπου μία εβδομάδα.
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου χαρακτηρίστηκε ως η τεχνική συνέντευξη τύπου, του γεγονότος. Βασικός ομιλητής ήταν ο Πάνος Γεωργιάδης, Διευθυντής της διοργάνωσης.
Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν και φέτος 100 εθελοντές, που το τριήμερο των γεγονότων θα βρίσκονται σκορπισμένοι ανά ομάδες σε μία περιοχή που ξεκινά από το πάρκο Φαλήρου, συνεχίζεται στην Παραλία και τελειώνει στην Παναγία.
Οι πιλότοι και τα αεροπλάνα που θα πετάξουν προέρχονται από τη Γερμανία, τη Σερβία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία.
Στην διοργάνωση εμπλέκονται πέντε διαφορετικά υπουργεία, τουλάχιστον 53 τοπικοί φορείς, ενώ θα πετάξουν ή θα εμπλακούν στο γεγονός 43 εναέρια μέσα.
Όπως ανακοινώθηκε χθες οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το γεγονός είναι φέτος περισσότεροι. Έρχονται μάλιστα στην Καβάλα για το αεροπορικό σόου, ακόμα κι από την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, την Κένυα και την Αγγλία.
Ο Πάνος Γεωργιάδης είπε ότι το κερασάκι στην τούρτα της διοργάνωσης είναι το βασιλικό αεροπορικό σμήνος της Σαουδικής Αραβίας, που έρχεται στο τέλος της εβδομάδας στην Καβάλα και θ΄ αρχίσει δοκιμαστικές πτήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως είπε φέτος η διοργάνωση από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, θα έχει το λεγόμενο Prince Show, όπου κυρίως στα αεροπλάνα από τη Σαουδική Αραβία θα πετούνε πάνω από την Καβάλα και τη Θάσο, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους – κάτι σαν προπόνηση – διαφημίζοντας το βασικό γεγονός 20 με 22 Ιουνίου.
Οι ναυτικές δράσεις που υπάρχουν και φέτος θα γίνονται μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Το αεροπορικό σόου πραγματοποιείται την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου, από τις 6.00 το απόγευμα, μέχρι και τις 9.15 το βράδυ.
Οι παράλληλες δράσεις γίνονται στο παρκο Φαλήρου, ενώ πτήσεις αεροπλάνων θα υπάρξουν περιορισμένες σε σχέση με τις πρώτες, την Κυριακή το μεσημέρι 22 Ιουνίου.
Αυτή η διοργάνωση γίνεται για τον απλό πολίτη, είπε ο Πάνος Γεωργιάδης. Ανακοίνωσε αμέσως μετά το ακριβές πρόγραμμα του αεροπορικού σόου και την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο.
Η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής:
-Την Παρασκευή 20 Ιουνίου,
1)Αλεξίπτωτα με κινητήρα πετούνε σε χαμηλό ύψος, στην περιοχή του λιμανιού.
2)Εξωτικό εναέριο μέσο Έλληνα χειριστή.
3)Διέλευση δύο τετράδων αεροσκαφών, από την Egnatia Aviation
4)Σερβικό τζετ
5)Δύο βομβαρδιστικά, Α7 που θ΄ απογιωθούν από το αεροδρόμιο της Αράξου.
6)Έξι χωκ μαχητικά αεροπλάνα από τη Σαουδική Αραβία.
-Διάλειμμα.
7)Διέλευση F16.
8)Τρία ιταλικά ελαφρά αεροπλάνα που είχαν πετάξει στο σόου του 2011.
9)Δύο Απάτσι ελικόπτερα.
10)Διέλευση αεροπλάνου λιμενικού σώματος.
11) Ελικόπτερο πολεμικού ναυτικού. Ενδέχεται από αυτό να γίνει ρίψη αλεξιπτωτιστών, και
12)Ιταλικά αεροπλάνα, καθώς θα έχει νυχτώσει, θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και φωτοβολίδες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Παναγιώτης Γεωργιάδης είπε ότι η διοργάνωση φέτος κοστίζει 56.000 ευρώ. Είπε όμως ότι οι αεροπόροι από τη Σαουδική Αραβία, έρχονται δωρεάν. Εάν έπρεπε να πληρωθούν, τότε το ποσό θα ανέρχονταν σε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε επίσης