Όλα έτοιμα για το 16ο φεστιβάλ Παπαϊωάννου

 Όλα έτοιμα για το 16ο φεστιβάλ Παπαϊωάννου

Την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του δημοτικού ωδείου Χάρης Τριανταφυλλίδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, Κορίνα Βουγιούκα, βρέθηκαν στη Δράμα όπου φιλοξενούμενοι του τύπου Δράμας έδωσαν συνέντευξη τύπου παρουσία του δημάρχου Δράμας, για να προβάλουν το 16ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου.

Το φεστιβάλ αρχίζει σήμερα, ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όλα είναι έτοιμα για το φεστιβάλ δηλώνει στην εφημερίδα μας η Κορίνα Βουγιούκα. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 8.30 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο για το κοινό στην Παλιά Μουσική, με μουσική παράσταση αφιερωμένη σε Γάλλο συνθέτη, τον Claude Debussy, ο οποίος θεωρείται ότι άλλαξε την πορεία της μουσικής. Το σχήμα που θα παρουσιάσει τη σημερινή εκδήλωση είναι από χθες στην Καβάλα. Μάλιστα χθες έκανε πρόβα στο χώρο της εκδήλωσης και είναι οι: Γιώργος Νανούρης (αφήγηση), Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο).

Γι΄ αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζει η καμεράτα που εμφανίζεται την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη στο Αρχαίο θέατρο των Φιλίππων με τη «Μήδεια», έργο που παρουσίασε το περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση της Καμεράτα θα γίνει κανονικά στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων παρά τις αντίθετες πληροφορίες, θ΄ αρχίσει την Πέμπτη στις 8.30 το απόγευμα. Είναι η μοναδική εκδήλωση θα έχει συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ, χρήματα που θα ενισχύσουν το ταμείο του δημοτικού ωδείου.

Η Κορίνα Βουγιούκα είναι φανερά αισιόδοξη, για την επιτυχία του φετινού φεστιβάλ. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Όλα έχουνε ετοιμαστεί» λέει στην εφημερίδα μας. Συμπληρώνει με τα εξής λόγια: «Είναι για μένα έκπληξη η θετική ανταπόκριση του κόσμου. Από τις πρώτες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τις πρώτες ανακοινώσεις που έγιναν. 100 τουλάχιστον άτομα δήλωσαν συμμετοχή στα εργαστήρια και τα τηλέφωνά μας χτυπούν ακόμη. Το γεγονός επίσης με χαροποιεί. Αλλά εμείς θέλουμε τον κόσμο όχι μόνο στα εργαστήρια, αλλά και στις εκδηλώσεις».

Η Κορίνα Βουγιούκα τονίζει ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την εκδήλωση της Καμεράτα που θα γίνει κανονικά στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Σημειώνει μάλιστα ότι η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα καλό καιρό. «Όπως είδα – λέει χαρακτηριστικά η Κορίνα Βουγιούκα – ο καιρός θα είναι με το μέρος μας». «Σε κάθε περίπτωση – συμπληρώνει – έχουμε εναλλακτικές λύσεις».

Διαβάστε επίσης