Όλη η Ελλάδα ένα μπλόκο !

 Όλη η Ελλάδα ένα μπλόκο !

Τα μηνύματα που έρχονται απο την έδρα των δανειστών για το προσχέδιο του ασφαλιστικού που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση και προώθησε για μελέτη στις Βρυξέλες δεν είναι καθόλου καλά αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δανειστές βρίσκουν στο σχέδιο αυτό πολύ light με αρκετές ασάφειες και ζητούν εν ολίγης ένα πιο σκληρό  με συγκεκριμένα νούμερα και οχι εκτιμήσεις και θεωρίες.

Πίσω απο αυτή την σκληρή στάση των δανειστών βρίσκεται ο Τόμσεν που απο την πρώτη μέρα της εμπλοκής του στα της δημοσιονομικής μας προσαρμογής έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις του στις κυβερνήσει που πέφτουν η μία μετά την άλλη αλλα αυτός παραμένει σταθερός στην θέση του και μάλιστα με τις ίδιες ακριβώς διαθέσεις.

Σα να μην πέρασε μια μέρα που λέει και το τραγούδι.

Θα περίμενε κανείς μετά απο τόσα χρόνια λιτότητας και “αιματηρής” προσπάθειας οι ορέξεις των δανειστών να έχουν καλμάρει αλλα που ….

Αυτοί συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να ζητούν μέτρα που οδηγούν τους πολίτες της χώρας αυτής σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Το Ασφαλιστικό αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την σταθερότητα της κυβέρνησης που θα πρέπει να κάνει επιδέξιους χειρισμούς και να μπορέσει κάνει μια έντιμη διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε μια έντιμη συμφωνία αλλιώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Ολοι έχουν ξεσηκωθεί με πρώτους και καλύτερους τους αγρότες που κατεβαίνουν με τρακτέρ τους στους δρόμους και το πρώτο μπλόκο αναμένεται στα Τέμπη.

Αν δεν υπάρξει συναίνεση και απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουμε πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσε ακόμα και σε εκλογές που απλά θα έχουν ώς αποτέλεσμα να χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο αφού έχει αποδειχτεί απο το πρόσφατο παρελθόν οτι οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά οι πολιτικές δεν αλλάζουν.

Η Νέα Δημοκρατία με τον νέο της αρχηγό διαμηνύει οτι θα κατεβάσει το δικό της ΄μοντέλο για το ασφαλιστικό το οποίο θα είναι διαφορετικό και δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα βρίσκει σύμφωνους τους δανειστές οι οποίοι ώε γνωστόν ασχολούνται μόνο με τις προτάσεις της κυβέρνσης.

Θέλω να σας πω δηλαδή για άλλη μια φορά οτι η αντιπολίτευση ώς αντιπολίτευση παίζει εκ του ασφαλούς αφού μπορεί να προτείνει και να λέει οτι θέλει αφού κανείς δεν θα ασχοληθεί σοβαρά με τις προτάσεις της οι οποίες για άλλη μια φορά θα εξυπηρετήσουν καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς και θα γίνουν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Αυτό βέβαια δεν ισχύσει μόνο για την αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας επί Κυριάκου Μητσοτάκη αλλα όλων των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων των τελευταίων ετών που με μεγάλη ευκολία προτείνουν πράγματα που δεν γίνονται όταν είναι στην αντιπολίτευση και ευθυγραμίζονται με την πολιτική των δανειστών όταν έρχονται στην κυβέρνηση.

Αυτή όμως η τακτική είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για την χώρα που πλέον δεν έχει ούτε άλλες ανοχές ούτε άλλες αντοχές αλλα και περιθώρια χρονικά.

Οι εταίροι πιέζουν, το πρόγραμμα που μας προσφέρουν αποτελεί και την τελευταία μας ευκαιρία η χώρα να σωθεί με Ευρωπαϊκή βοήθεια και θα πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Άφού γλυτώσαμε την πρώτη επέλαση του χιονιά που έχει επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας και έχει ντύσει στα λευκά αρκετές πόλεις είμαστε έτοιμοι να περάσουμε μια εβδομάδα με πολύ κρύο αλλα και ήλιο και αναμένουμε την δεύτερη επέλαση του χιονιά κάπου εκεί γύρω στην Παρασκευή που η ΕΜΥ δίνει και πάλι πολλές πιθανότητες χιονόπτωσης.

Γενάρης – Φλεβάρης θα είαι φέτος ο χειμώνας και θα πρέπει όλοι να έχουμε το νού μας.

Οι γέφυρες που πέφτουν και οι δρόμοι που υποχωρούν μετά απο κάθε σοβαρό κύμα κακοκαιρίας δείχνουν οτι οι αντοχές των δημόσιων έργων μετά απο αρκετά χρόνια είναι μειωμένες και εκπέμπουν sos !

Η γέφυρα στα Τρίκαλα υποχώρησε σαν χάρτινος πύργος και αυτό είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Τα καλύτερα έρχονται.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης