μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Άνθρωπος (και) των ειδικών αποστολών ο Γιώργος Γραμμένος ανέλαβε να διερευνήσει τις προθέσεις του Μιχάλη Λυχούνα. Αν είναι δυνατόν να τον πείσει να ρίξει τους τόνους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γραμμένος (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) είχε εντολή από τη Δήμαρχο για αυτή του την ενέργεια. Όντως η συνάντηση έγινε, πλην όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Ο κ. Λυχούνας φέρεται να μην βάζει νερό στο κρασί του. Αν όσα λέγονται στο δημαρχείο είναι αληθινά, τότε κόκκινο πανί για τον πρώην αντιδήμαρχο είναι ο Πέτρος Πετρόπουλος! Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Λυχούνας δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος.

 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι από χθες η Δήμαρχος απουσιάζει από την Καβάλα. Βρίσκεται στην Αθήνα. Κι αυτή τη φορά αφορμή του ταξιδιού της είναι υποχρεώσεις της στην ΚΕΔΕ. Με την ευκαιρία θα κάνει μία ακόμη προσπάθεια όσον αφορά τις γνωστές εκκρεμότητες στην πρωτεύουσα (και στην Κυβέρνηση) του Δήμου Καβάλας. Χθες το απόγευμα έφυγαν για την Αθήνα οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Μορφίδης θα επιστρέψει στην Καβάλα αύριο λόγω της επίσκεψης Αποστόλου. Αν η επίσκεψη Αποστόλου γίνει.

 

Ο Βασίλης Λιόγκας απώλεσε τη θέση του προέδρου στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας. Αιτία το ότι απουσιάζοντας στην Αθήνα, όπου κατοικεί κι εργάζεται, δεν έχει καθόλου χρόνο για το σκάκι που τόσο βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια. Το κακό είναι ότι εδώ και έναν χρόνο έπαψε να δίνει σημεία ζωής στον σύλλογο. Αφού το Σάββατο απουσίασε κι από την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, την επόμενη μέρα στις εκλογές υποχρεώθηκαν να τον αντικαταστήσουν (με την ευκαιρία της εκλογικής γενικής συνέλευσης).

 

Δύο ημέρες εργάζονταν τα συνεργεία της ΔΕΗ (σήμερα ΔΕΔΔΗΕ) προκειμένου να διορθώσουν βλάβες στο δίκτυο σε όλο το Νομό Καβάλας. Ακόμη και χθες καταβάλλονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό που απέμεινε στον τεχνικό τομέα, να λυθούν όλα τα προβλήματα. Οι βλάβες αυτές οφείλονταν στον νοτιά του Σαββάτου κι ήταν πολλές. Ειδικά στην Τούζλα, στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου γενικότερα αλλά και στον πρώην Δήμο Ορεινού.

 

Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Αυτή τη περίοδο δωμάτια δύο ορόφων είναι εκτός λειτουργίας για αυτόν τον λόγο. Εξωτερικά μπορεί οι αλλαγές να μην φαίνονται, τις αντιλαμβάνονται ωστόσο όσοι διαμένουν στο ξενοδοχείο.

 

Το αεροπορικό σόου προβλήθηκε στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης. Ήταν – επιτέλους- μια καλή συνεργασία της Δημωφέλειας με τον διευθυντή της διοργάνωσης Παναγιώτη Γεωργιάδη. Το είχε δικαιολογημένο παράπονο από τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Γεωργιάδης, το ότι στις πολλές τουριστικές εκθέσεις η Καβάλα συμμετείχε αλλά το σόου το ξεχνούσε. Τώρα η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου είχε μαζί της βίντεο από προηγούμενα σόου. Το οποίο προβάλλονταν στο περίπτερο της Δημωφέλειας.

 

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η χθεσινή συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ αναμένεται να αναλάβει θέση «κλειδί» στους συντονιστές του κόμματος. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των ημερών. Πάντως το πιθανότερο είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος να αναλάβει συντονιστής στα κοινωνικά θέματα.

 

==================================================================================================

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ ενημερώνει κι ευχαριστεί

O Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ νομού Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του ότι τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 21\1\2016, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μεταξύ των υπηρεσιών που εμπλέκονται και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας . Την ιδία ημέρα θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα και η πληρωμή των επιδομάτων μέσω των ταχυδρομικών διανομέων. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το συνολικό ποσό ανάληψης ανά εβδομάδα παραμένει το ποσό των 420 ευρώ οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας είτε συνολικά μία φορά εφάπαξ, είτε αθροιστικά μέσα στις ημέρες της εβδομάδας από Σάββατο έως Παρασκευή. Όσοι δικαιούχοι πληρώνονται μέσω των ταχυδρομικών διανομέων, τα ποσά των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων θα καταβληθούν στο ακέραιο από τους διανομείς ενώ από τα κισέ των ΕΛΤΑ θα πληρωθούν σύμφωνα με τους παραπάνω περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα , τους αντιδημαρχους οικονομικών κο Καλανταρίδη Ηλία και κοινωνικών θεμάτων κα Πρασσά Κορίνα αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του λογιστηρίου, ταμείου ,πρόνοιας αλλά και τον επίτροπο ,που βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να μην χαθεί ούτε μια ημέρα πολύτιμου χρόνου στην καταβολή των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.

 

Θεσσαλονίκη- Καβάλα σε μία ώρα με το τρένο!

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα πιο φιλόδοξα project του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η σιδηροδρομική Εγνατία με κόστος τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξαγγελθεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο το τεράστιο κόστος του αλλά και ο χρόνος περάτωσής του το έχει οδηγήσει στις καλένδες.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει κρύψει την αδυναμία του σε αυτό το project, το οποίο από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη θα καλύψει όλη τη βόρεια πλευρά της χώρας. Περιλαμβάνει τα τμήματα Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη (όλα νέα χάραξη) και αναβάθμιση των τμημάτων Προμαχώνας – Στρυμόνας – Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Ήδη, το πρώτο ώριμο προς δημοπράτηση τμήμα αφορά το ήδη υπάρχον κομμάτι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, ενώ θα ακολουθήσει το τμήμα από το Στρυμόνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Μετά από αυτά τα δύο έργα μήκους 562 χλμ και συνολικού κόστους 300 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας μέσω του Πακέτου Γιούνκερ λόγω της κομβικής εμπορικά θέσης της χώρας.  Το επόμενο χρονικά έργο θα είναι η νέα χάραξη από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα και την Ξάνθη (στην περιοχή Τοξότες), γραμμή που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα σε χρόνο που για την Καβάλα υπολογίζεται σε μία ώρα και για την Ξάνθη σε περίπου 90 λεπτά.

Στην πρόβλεψη ανάπτυξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας περιλαμβάνεται και η σύνδεση με την Καλαμπάκα και το θεσσαλικό δίκτυο από τη μία και τη σύνδεση με το νέο λιμάνι της Καβάλας από την άλλη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, συζητήθηκε η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής της Εγνατίας: Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο η οποία μπαίνει πλέον στον σχεδιασμό του υπουργείου. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στη Βουλή είχε αναφέρει ότι ο σχεδιασμός της νέας σιδηροδρομικής Εγνατίας αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. (Πηγή εφημερίδα Ημερησία, δημοσιογράφος Μαρία Μόσχου)

 

Οριστικά συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καβάλα

Την πραγματοποίηση συνεδρίου αιρετών γυναικών στην Καβάλα από 7- 9 Απριλίου αποφάσισε η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία συνεδρίασε σήμερα παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της «Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες». Πρώτο βήμα για την υλοποίηση των αρχών της Χάρτας είναι κατά τη διάρκειά του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των δήμων της χώρας να προχωρήσουν στην υπογραφή της, ενώ το αμέσως επόμενο είναι η δημιουργία και λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε όλους τους δήμους της χώρας. Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη σκοπιμότητα του Συνεδρίου τόνισε ότι: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες και να αποτελέσει «ομπρέλα» προστασίας της ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παράλληλα, σημείωσε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει με νέους τρόπους, δράσεις και δομές να στηρίξει τις γυναίκες που σήμερα εισπράττουν πρώτες τις συνέπειες της ανεργίας, του αποκλεισμού και τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, που αυξάνονται στην περίοδο της κρίσης. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Διαβάστε επίσης