• 22 Μαΐου 2024,

Όλοι ασχολούνται με την Ελλάδα αλλά άκρη δεν βρίσκουν …

 Όλοι ασχολούνται με την Ελλάδα αλλά άκρη δεν βρίσκουν …

Μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των G7 στην Βαυαρία όλοι κάνανε δηλώσεις για το θέμα της Ελλάδας αλλά κανείς υπέρ μας.

Ακόμα και ο ΟΜΠΑΜΑ που όλο αυτό τον καιρό είναι διακριτικά με το μέρος μας και έχει κάνει ουκ ολίγες φορές δηλώσεις υπέρ μας βγήκς και είπε οτι η Ελλάδα πρέπει να πάρει αποφάσεις σοβαρές και δύσκολες.

Όλοι οι ηγέτες που πήρανε μέρος στην σύνοδο κορυφής στην Βαυαρία είπανε πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά ανάπτυξη ενώ ο Τσίπρας λέει καθόλου ύφεση και ανάπτυξη παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις.

Είναι όπως καταλαβαίνετε και θέμα προτεραιοτήτων.

Πάντως όλοι γνωρίζουν οτι ο χρόνος τελειώνει και οτι θα πρέπει να τελειώνουμε και εμείς με αυτούς και αυτοί με εμάς.

Η παράταση που δόθηκε μέχρι τέλη Ιουνίου είναι και η τελευταία.

Αν δεν τα βρούμε και μέχρι τότε θα πρέπει να πιαστούμε όλοι χέρι – χέρι και να ερμηνεύσουμε το λαϊκό άσμα : “καλοκαίρια και χειμώνες περιμένω να φανείς”.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν υπάρχει συμφωνία αλλα είμαι σίγουρος οτι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για εμάς και για την Ευρώπη ολόκληρη.

Κανείς , ούτε εντός αλλά ούτε εκτός Ελλάδας θέλει να πάρει το ρίσκο ενός GREXIT αφού κανείς δεν γνωρίζει τι συνέπειες  θα έχει όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή οικονομία , το ευρώ αλλα και την παγκόσμια.

Για τον λόγο αυτό και ο ΟΜΠΑΜΑ κάτι ότι μπορεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν οτι οι αποφάσεις για έξοδο της Ελλάδας έχει ληφθεί και απλά περιμένουμε να περάσουν τα τελευταία λεπτά ενός βασανιστικού αγώνα με τον Τσίπρα να δένει τα κορδόνια του στην σέντρα.

Για άλλους οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκινήσανε και ο Τσίπρας τι πάει πάρα πολύ καλά αφού έχει καταλάβει οτι οι Ευρωπαίοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν ένα GREXIT.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει.

Τις επόμενες εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα.

Εδώ κάναμε υπομονή 5 χρόνια δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες 15 ημέρες ;\

Το θέμα είναι πάντως και αυτό θα πρέπει να δεί η ελληνική κυβέρνηση οτι πλέον έχουμε χάσει και τους τελευταίους υποστηρικτές μας και είμαστε μόνοι μας με απέναντι όλους τους άλλους.

Δεν υπάρχει σύγκλιση σε κανένα σημείο των επαφών και η διαφωνία κοντεύει να μας γίνει συνήθεια.

Ακόμα και ο Βαρουφάκης που συναντήθηκε προχθές με τον Σόϊμπλε συμφωνήσαν οτι διαφωνούν και αυτή η διαφωνία δεν αλλάζει γιατί δεν αλλάζουν οι θέσεις των δύο πλευρών.

Για να υπάρξει συμφωνία αγαπητοί αναγνώστες θα πρέπει κάποιος απο τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στις διαβουλεύσεις να αλλάξει τις θέσεις του.

Απο την στιγμή που και οι δύο είναι αμετακίνητοι η διαφωνία παραμένει ώς έχει.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα είναι η τελευταία δήλωση Γιούνεκρ που είπε οτι προσπαθεί να χτίσει μια γέφυρα και λείπει το ελληνικό κομμάτι.

Μήπως εννοούσε το ελληνικό αίμα αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση οι εταίροι προκειμένουν να πάνε σε συμφωνία ζητάνε και άλλο αίμα.

Πάντως και η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε έδειξε οτι οι έλληνες συνεχίζουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Τσίπρα αν και φοβούνται ένα GREXIT.

Θέλουν μια καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης και όταν καταλάβουν οτι αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα.

Οταν θα τελειώσει ο χρόνος και θα πρέπει να επιλέξουμε ή το ένα ή το άλλο και οχι και τα δύο μαζί θα αρχίσει το σφίξιμο και το τσούξιμο.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και να μην γκρινιάζετε γιατί το καλοκαίρι είναι εδώ και έρχεται.

Απο την Παρασκευή και μετά ο καιρός γίνεται καλοκαιρινός και ηλιόλουλοστος με θερμοκρασίες που όλοι θέλουμε.

Μην μαραζώνετε και χαλάτε την καρδούλα σας αν χάσαμε και τρία μπάνια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης