Όλοι ετοιμάζονται για την μονοδρόμηση της Βενιζέλου

 Όλοι ετοιμάζονται για την μονοδρόμηση της Βενιζέλου

Στις 9.30 χθες το πρωί συνεδρίασε η κυκλοφοριακή επιτροπή του Δήμου Καβάλας με σημαντικότερο θέμα τη μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου, εξαιτίας των τεχνικών έργων που θ΄ αρχίσουν σε αυτήν. Κλήθηκαν και παραβρέθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη της επιτροπής πλην όμως η συζήτηση χθες έγινε σε μία διαφορετική βάση. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή αποδέχθηκαν ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς, το έργο και η μονοδρόμηση θα προχωρήσουν. Εύκολα ή δύσκολα. Εξαίρεση ο κ. Σίμος Γιοβανάκης που δήλωσε ότι διαφωνεί με την αλλαγή στην οδό Βενιζέλου, συμμετέχει δε στην επιτροπή ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου.

Η επιτροπή συζήτησε θέματα σήμανσης, λεπτομέρειες για το τι θα γίνει στην περιοχή της Βενιζέλου και τι συνέπειες δημιουργούνται για την Ερ. Σταυρού, όταν ο δρόμος μονοδρομηθεί. Ο δε αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης άφησε να εννοηθεί ότι τελικά η μονοδρόμηση που θα γίνει μάλλον προς το τέλος του μήνα θα είναι μεν δοκιμαστική λόγω των έργων, αλλά πολλά από τα θέματα της σήμανσης που θ΄ αλλάξουν, θ΄ αλλάξουν οριστικά.

Αυτό που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής αφορά τη νέα ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών τόσο στην οδό Βενιζέλου όσο και στην οδό Ερ. Σταυρού. Πρέπει να γίνουν διαγραμμίσεις στην έναρξη του μονόδρομου. Λεπτό σημείο της υπόθεσης είναι το τμήμα της οδού Δαγκλή, ανάμεσα στη Βενιζέλου και την Ερυθρού Σταυρού, εκεί πρέπει η διοχέτευση των αυτοκινήτων από τη Βενιζέλου στην Ερ. Σταυρού να γίνεται γρήγορα, να ρυθμιστούν από την αρχή οι φωτεινή σηματοδότες και να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα με το λεγόμενο πεζοφάναρο.

Στη διασταύρωση της Δαγκλή με την Ερυθρού Σταυρού, όταν ανάβει πράσινο για τ΄ αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη Δαγκλή ανάβει ταυτόχρονα πράσινο και για την κίνηση των πεζών. Από το πεζοδρόμιο μπροστά από το Ωκεανίς προς το απέναντι πεζοδρόμιο. Προκειμένου να διευκολυνθούν τα αυτοκίνητα βγαίνοντας από τη Δαγκλή να κινούνται γρήγορα προς την Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια προς τον κόμβο Φαλήρου, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με το πεζοφάναρο. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει ρύθμιση – τονίστηκε στη συνεδρίαση – των φωτεινών σηματοδοτών στο Φάληρο για να διοχετεύεται γρήγορα η κίνηση από την Ερυθρού Σταυρού και προς την 7ης Μεραρχίας και προς την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεδομένης της έλλειψης προσωπικού στο τμήμα τροχαίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δημοτικούς αστυνομικούς. Πως θα γίνει αυτό; Ο κ. Φιλιππίδης δεν το έχει ακόμη ανακοινώσει. Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής ο Φ. Φιλιππίδης είπε τα εξής: «Πήραμε τις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα κάνουμε τη σήμανση της Βενιζέλου αφού μονοδρομηθεί».

ΕΡ: Δηλαδή επίκειται εργοταξιακή μονοδρόμηση και πρέπει να παρθούν μέτρα σήμανσης κατ΄ αρχήν;

ΑΠ: «Σήμανσης κατ΄ αρχήν, τα οποία όμως μέτρα σήμανσης θα είναι και στο πλαίσιο ότι αυτά θα γίνουν και μόνιμα όταν τελειώσει ο δρόμος. Άρα το θέμα δεν το είδαμε μόνο για την εργοταξιακή ρύθμιση, το είδαμε συνολικότερα, για τη μόνιμη πια…»

ΕΡ: Πότε θ΄ αρχίσει δηλαδή η πρώτη εργοταξιακή μονοδρόμηση;

ΑΠ: «Τώρα συνεννοηθήκαμε όλοι μαζί και με την τροχαία που κυρίως θα σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο με αυτή την ρύθμιση, θα βοηθήσει δηλαδή προς αυτή την κατεύθυνση. Είπαμε να το κάνουμε γνωστό στον κόσμο, ν΄ αφήσουμε μία βδομάδα, δέκα μέρες, θα κάνουμε και δελτία τύπου, ούτως ώστε ο κόσμος να μην πέσει απ΄ τα σύννεφα».

ΕΡ : Δηλαδή προς το τέλος του μήνα;

ΑΠ: «Τέλος πάντων, είναι μακριά, αλλά εν πάση περιπτώσει προς τα εκεί είναι».

 

Διαβάστε επίσης