Όλοι χαίρονται με την εκλογή Τσίπρα

 Όλοι χαίρονται με την εκλογή Τσίπρα

Έχω την αίσθηση οτι την εκλογή ΄Τσίπρα την χαίρονται την επομένη των εκλογών οχι μόνο αυτοί που τον ψηφίσανε αλλα και αυτοί που δεν τον ψηφίσανε.
Μάλιστα ορισμένοι απο αυτούς που δεν τον ψηφίσανε τολμώ να σας πω οτι ίσως η χαρά τους να είναι μεγαλύτερη και απο αυτούς που τον ψηφίσανε αφού πλέον περιμένουν τις ελαφρύνσεις (τις οποίες δεν πιστέψανε προεκλογικά) που υποσχέθηκε και οι οποίες τον φέρανε στην εξουσία και οι οποίες αν γίνουν δεν θα τους χαλάσουν καθόλου.
Ο λαός έχει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και πιστεύει οτι θα τα καταφέρει και εντός και εκτός Ελλάδας.
Μπορεί να μην υλοποιήσει όλα αυτά που έταξε αλλά σίγουρα θα κερδίσει κάποια παραπάνω πράγματα αφού κουβαλάει μαζί του και την απαίτηση του ελληνικού λαού για αλλαγή πολιτικής , κυρίως οικονομικής απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα.
΄Όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται με το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας απο χθες κάνουν δηλώσεις για ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται απο τις Βρυξέλες.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν όντως αυτά τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και να διαπιστώσουμε αυτή η ενθάρρυνση μέχρι που φτάνει.
Μόλις τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τα διαδικαστικά και της εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινάνε οι επαφές με τους εταίρους και δανειστές μας τις οποίες περιμένουν όλοι και εντός και εκτός Ελλάδας με μεγάλο ενδιαφέρον.
Τα πρόσωπα που φέρεται να προτείνει η κυβέρνηση ώς υποψήφια για την προεδρία του κόμματος είναι δύο πρόσωπα απο τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας που βολεύει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να τεθούν στο περιθώριο και εκτός μάχης αφού θα μπούνε στο προεδρικό μέγαρο.
Ο ένας είναι ο Αβραμόπουλος και ο άλλος ο Καραμανλής που η παρόπλιση του στο προεδρικό μέγαρο θα εξαλείψει κάθε πιθανότητα επιστροφής ώς αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Νέα Δημοκρατία τώρα νομίζω οτι ακόμα δεν έχουν ξεμουδιάσει απο το μέγεθος της ήττας και προσπαθούν να συνέλθουν.
΄Νομίζω οτι αυτό θα πάρει αρκετές εβδομάδες αφού δεν μπορούν να χωνέψουν οτι στο Μέγαρο Μαξίμου ο καινούργιος πλέον ένοικος ακούσει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.
Στο ΠΑΣΟΚ το μόνο που σκέφθονται είναι την επόμενη μέρα και το συνέρδιο που θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ για να επανακάμψει.
Στο συνέδριο θα γίνει ένα κάλεσμα ενότητας στο οποίο θα κλήθούν όλοι εκτός απο τον Γιώργο Παπανδρέου που λίγες μόνο μέρες πρίν απο τις εκλογές διάσπασε την παράταξη και έκανε το δικό του κίνημα το οποίο ακολουθήσαν ελάχιστοι αλλα η ζημιά στο ΠΑΣΟΚ έγινε.
Το μόνο καλό απο την ίδρυση του Κινήματος Σοσιλαιστών Δημοκρατών είναι οτι καθαρίσαμε μια και και καλή με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – για να επιστρέψουμε στα του ΠΑΣΟΚ – ο σημερινός πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει στο συνέδριο και θέμα ηγεσία; χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος.
Αυτό είναι μια καλή είδηση αφού καλώς ή κακώς η επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ συνδιάζεται σίγουρα και με την απομάκρυνση του Βενιζέλου απο την προεδρία του κόμματος.
Η μόνη διαφορά απο τον Γιώργο Παπανδρέου είναι οτι ο Βενιζέλος θα συνεχίσει να είναι ΠΑΣΟΚ.
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην απαξιωτική κίνηση του Σαμαρά να μην τον υποδεχτεί στο Μέγαρου Μαξίμου για την παράδοση – παραλαβή είναι η πρόταση του για την προεδρία της Δημοκρατίας που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Καταλαβαίνετε οτι αν αυτό επιβεβαιωθεί ο Τσίπρας θα έχει γράψει άλλο ένα τρίποντο σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά που αποδυκνείεται πολύ και λίγος και αρκετά κομπλεξικός.
ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης