• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αυτό που υποστηρίζεις, εκτιμάς, πιστεύεις κι αγαπάς το βλέπεις πάντα διαφορετικά. Με υπομονή καθώς ποτέ δεν βιάζεσαι να το κρίνεις. Κι όταν του κάνεις κριτική, η κριτική είναι πάντα ίδια. Χρήσιμη γιατί είναι καλοπροαίρετη. Όταν αντίθετα παρακολουθείς κάτι που αντιπαθείς, η κριτική είναι άμεση. Επιθετική κι ανελέητη.

 

Αυτό συμβαίνει από την Δευτέρα. Ανάλογα με τις διαθέσεις κάθε ανθρώπου προς τη νέα Κυβέρνηση. Οι περισσότεροι περιμένουν και δεν μιλούν. Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη τη μουρμούρα. Τους ενοχλούν και τους πειράζουν τα πάντα. Ακόμη και τα ρούχα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θαρρείς κι αυτοί που κέρδισαν τις εκλογές ανέλαβαν να δώσουν εξετάσεις και στον ενδυματολογικό τομέα.

 

Ας έχουμε υπομονή. Μεγάλη υπομονή. Ας είμαστε όσο γίνεται περισσότερο αντικειμενικοί. Ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Αναφερόμαστε σε μια Κυβέρνηση λίγων ημερών. Η οποία σαφώς και θα κριθεί. Αυτό όμως θα γίνει στην ώρα του. Ας μην αντιγράφουμε ότι τόσο καιρό δεν μας άρεζε. Αυτό που απορρίπταμε κι επικρίναμε δεν είναι σήμερα η μοναδική μας εκδικητική επιλογή. Στο κάτω κάτω της γραφής οι περισσότεροι έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε από το να παρακολουθούμε τα ρούχα του ενός, τη ζωή του άλλου, το σπίτι και τους γείτονες του νέου Πρωθυπουργού. Το διακύβευμα είναι πολιτικό. Οικονομικό. Μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο λόγια. Ούτε καν αυτό που συχνά λέμε «πρώτα δείγματα γραφής».

 

Συμπαράσταση και συμπάθεια απ’ όλους τους παρευρισκόμενους εισέπραξε χθες το απόγευμα ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Με το που μπήκε στο ξενοδοχείο όπου γίνονταν εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού περικυκλώθηκε από γυναίκες που όλες του έλεγαν το ίδιο πράγμα. «Δεν πειράζει Γιάννη». Στο ίδιο κλίμα ήταν και τα λόγια του Μητροπολίτη. Συμπτωματικά ο κ. Πασχαλίδης κάθισε δίπλα στον Μάκη Καλαντζή. Ο συμπαθής Μάκης ήταν χθες κακόκεφος. Όλοι αντιλαμβάνονταν τον λόγο. Όπως όμως λέει κι ο Γιώργος Καλαντζής « I will be back».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστεί για να αποχαιρετήσει τους έως πρόσφατα συναδέλφους του ο νέος βουλευτής Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης. Πρόθεση του κ. Ιωαννίδη είναι να υποσχεθεί συνεργασία με το Δήμο προκειμένου με τη νέα Κυβέρνηση να υπάρξει επικοινωνία, άσκηση πίεσης προς το συμφέρον των πολιτών της Καβάλας. Ο κ. Ιωαννίδης ξέρει καλά τι ζητά η Καβάλα από τα Υπουργεία. Γνωρίζει καλά τις χρονίζουσες διεκδικήσεις, για την τακτοποίηση των οποίων θα εργαστεί από τη νέα του θέση. Στρατόπεδα, παλιό Νοσοκομείο, παλιό Δικαστήριο και πολλά άλλα θα είναι στην ατζέντα του. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν θα είναι μόνος. Θα έχει μαζί του τους δύο συναδέλφους του. Εμμανουηλίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα μπορεί να μην είναι δημοτικοί σύμβουλοι παρόλα αυτά γνωρίζουν κι αυτοί τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας. Είναι βέβαιο ότι (μαζί με τον κ. Ιωαννίδη) θα βοηθήσουν την πόλη. Όπως επίσης τον υπόλοιπο Νομό.

 

Εν τω μεταξύ διατυπώνονται παράπονα για το ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει σήμερα. Τα δικαιολογημένα παράπονα προέρχονται από τους (λίγους) δημοτικούς συμβούλους που είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Εξ αρχής κανόνισαν την δουλειά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα της Δευτέρας. Σήμερα- δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- συνεδριάζουν Πέμπτη κι όχι Δευτέρα απόγευμα. Δεν είναι εύκολο να τακτοποιήσουν εξ αρχής τις τακτοποιημένες τους για το απόγευμα Δευτέρας επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

 

Ο λόγος ανήκει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο. Γνωρίζοντας αυτές τις περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων πρέπει να πιέσει την διοίκηση (αν χρειαστεί και τις δημοτικές υπηρεσίες) ώστε οι συνεδριάσεις να γίνονται όπως έχει υποσχεθεί. Απόγευμα Δευτέρας.

 

Συναντήθηκαν χθες πρώτη φορά με τις πολιτικές κι αυτοδιοικητικές τους ιδιότητες οι δύο γυναίκες με το ίδιο επίθετο. Ήταν η πρώτη συνάντηση σε τοπική εκδήλωση της Δήμητρας με την Αλεξάνδρα Τσανάκα. Η Δήμαρχος είχε την πρωτοβουλία λόγω του ότι είναι ελαφρώς παλαιότερη στο αξίωμα της. Πήρε από το χέρι την Αλεξάνδρα κι άρχισε να σχολιάζει την ομοιότητα του επιθέτου. Η Δήμητρα γνωρίζοντας τους γονείς της Αλεξάνδρας διηγήθηκε διάφορες ιστορίες που είχαν αφετηρία το κοινό (χωρίς οποιαδήποτε συγγένεια) επίθετο. Η Αλεξάνδρα άκουγε κι όποτε μπορούσε έβαζε τη δική της «πινελιά» στις ιστορίες της Δημάρχου.

 

Ωραίες στιγμές ανθρώπων που μπορεί ιδεολογικά να διαφωνούν, ανθρώπινα ωστόσο συνυπάρχουν εδώ και χρόνια. Όλα αυτά έγιναν χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του κοινωνικού φαρμακείου ιατρείου. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα φώτα της δημοσιότητας (και των διερχόμενων πολιτών) επικεντρώθηκαν στην Αλεξάνδρα. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η εκλογική της επιτυχία. Σε αυτό το σημείο η Αλεξάνδρα όντως ξεπέρασε τη Δήμητρα.

 

«Μου τηλεφώνησε εκπρόσωπος του αγωγού ΤΑΡ και με ρώτησε αν μπήκα στο κοινοβούλιο» είπε η Δήμαρχος, περιγράφοντας ένα πολύ πρόσφατο περιστατικό που κι αυτό οφείλεται στο κοινό επίθετο. Για τους Καβαλιώτες είναι εύκολο κι απλό να ξεχωρίσουν την μία Τσανάκα από την άλλη. Για τους μη Καβαλιώτες θα υπάρξουν διάφορα τέτοια προβλήματα.

 

Και κάτι ακόμη. Η Αλεξάνδρα Τσανάκα ανανέωσε την παρουσία της στο facebook δημιουργώντας νέα σελίδα όπου πλέον αναφέρει και την βουλευτική της ιδιότητα. Και με αυτόν τον ηλεκτρονικό τρόπο θα προσπαθήσει να μην διακόψει καθόλου την επικοινωνία της με τους πολίτες όλου του Νομού.

 

Παραμένουμε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζουμε σε εφημερίδα του Κιλκίς ότι η κ. Σοφία Ψαρρά ήταν υποψήφια στο Νομό Κιλκίς. Γεννημένη το 1988, δεν είχε καλή εκλογική επίδοση. Κατά τις εφημερίδες της περιοχής αυτό οφείλεται και στο ότι η καταγωγή της είναι από την Καβάλα!

 

Τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε την Δευτέρα το Πρωτοδικείο δεν διόρθωσαν μόνο τον αριθμό των ψήφων των κομμάτων. Προκάλεσαν μικρής σημασίας αλλαγές και στην σταυροδοσία. Ο Βαγγέλης Παππάς «βρήκε» στη νέα καταμέτρηση 20 επιπλέον σταυρούς, οι οποίοι την Κυριακή το βράδυ δεν είχαν υπολογιστεί. Στο επίσημο αποτέλεσμα ως εκ τούτου αναφέρεται με 20 σταυρούς παραπάνω από αυτούς που γνωρίζαμε.

 

Περιστατικό θανάτωσης αδέσποτων ζώων στη περιοχή της Χρυσούπολης διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες. Οι φιλόζωοι ενημέρωσαν τον Δήμο Νέστου, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη που προέβησαν ασυνείδητοι συμπολίτες μας , να θανατώσουν τετράποδα της πόλης μας. Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν τον Δήμο στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των αδέσποτων ζώων με τον εθελοντισμό τους».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης