Όλους τους αγωγούς υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης

 Όλους τους αγωγούς υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης

Όλους τους αγωγούς, παλιούς και καινούριους φέρεται να υποστηρίζει το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης. Νέα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων περιγράφουν τον κ. Λαφαζάνη να βιάζεται σχετικά με τον αγωγό που συμφώνησε η Ελλάδα με τη Ρωσία.

Πρόκειται για τον αγωγό Tourkish Stream που όμως όσο θα διασχίζει την Ελλάδα θα αλλάξει όνομα και θα ονομάζεται Greek Stream. Για τον αγωγό αυτό ο κ. Λαφαζάνης προσπαθεί να εξασφαλίσει οριστική συμφωνία με τη Ρωσία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πριν από την Παρασκευή που πραγματοποιείται το Eurogroup.

Εντύπωση προκαλεί στους οικονομικούς και ενεργειακούς αναλυτές ότι η ελληνική κυβέρνηση δια του κ. Λαφαζάνη υποστηρίζει και τον Greek Stream αλλά και τον ανταγωνιστικό του αγωγό ΤΑΡ.

Σχετική ανάρτηση έγινε χθες σε ιστοσελίδα, που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζει να τονιστεί τέλος ότι ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε και χθες ότι – παρά τον προφανή αντικρουόμενο χαρακτήρα των δύο έργων αγωγών – η ελληνική πλευρά υποστηρίζει την κατασκευή του αγωγού TAP, επιδιώκοντας η χώρα μας να καταστεί σε ενεργειακό κόμβο και «πλουραλιστικό ενεργειακό δρόμο». Βεβαίως η προσέγγιση αυτή προκαλεί την έντονη κριτική από πολλές πλευρές που θεωρούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης στη γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα είναι ασυντόνιστες και αδιέξοδες. Σε κάθε περίπτωση οι εταίροι δε φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις της ελληνικής πλευράς σε σχέση με το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας που αποτελούν βασικούς πυλώνες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

(Χ. Φλουδόπουλος, capital.gr, 17/4/2015)»

Διαβάστε επίσης