• 25 Απριλίου 2024,

«Όποιος περπατά στους δρόμους της Αθήνας παθαίνει σοκ»

 «Όποιος περπατά στους δρόμους της Αθήνας παθαίνει σοκ»

Στην τηλεόραση της Πρωϊνής μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κώστας Μορφίδης μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Είχε μόλις επιστρέψει από την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος. Ήταν αισιόδοξος για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και για την επιτυχία στην κοινωνία των απόψεών του. Μιλώντας στην τηλεόραση της Πρωϊνής δεν παρέλειψε να αναφέρει πόσο φανερή η κρίση στην Αθήνα, όπου βρίσκονταν το τριήμερο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος περπατά στους δρόμους της Αθήνας παθαίνει σοκ», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μορφίδης. Τόνισε επίσης ότι στην επαρχία υπάρχει μεν κρίση, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτήν της Αθήνας.

Κατά τον Κώστα Μορφίδη το βάδισμα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας είναι μία επιπονη διαδικασία, αφού αυτός που περπατά βρίσκεται ανάμεσα σε άνεργους, σε άστεγους, βλέπει μπροστά του τα κοινωνικά προβλήματα που εντοπίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτεύουσα.

Σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, τη συνδιάσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας και το μέλλον του κόμματος, ο Κώστας Μορφίδης είπε στην ίδια συνέντευξη: «Η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, ήταν η διαδικασία όπου αποφασίσαμε το ποιοι είμαστε και το τι θέλουμε. Υιοθετήσαμε λοιπόν ένα νέο κείμενο αρχών. Μέχρι το συνέδριο θα προηγηθούν συνέδρια των άλλων κομμάτων που ανηκουν στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά από τα οποία θ΄ αποφασίσουν να διαλυθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε με τις συνιστώσες του πρώτη φορά το 2004. Μετά από προβλήματα που υπήρξαν το καλοκαίρι του 2005, άρχισε μία νέα προσπάθεια το 2006. Στόχος μας είναι να είμαι όλοι μαζί ένα κόμμα, μέσα στο οποίο πάντως θα υπάρχουν ρεύματα ιδεών. Συνηθίσαμε στις διαφωνίες και θα τις ξεπεράσουμε αυτές που διαφάνηκαν στην πανελλαδική μας συνδιάσκεψη. Έχουμε περάσει και πολύ δυσκολότερα. Αυτά είναι τα εύκολα».

Σύμφωνα με τον Κώστα Μορφίδη ο ΣΥΡΙΖΑ ζει ιστορικές στιγμές, μια από τις οποίες ήταν η πανελλαδική συνδιάσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας. «Ότι είπαμε βγήκε», είπε χαρακτηριστικά. Σε ερώτησή μας, για το πότε θα γίνουν εκλογές, απάντησε με μία δική του ερώτηση: «Πόσο μπορεί ν΄ αντέξει η σημερινή κυβέρνηση;» Και σημειώνει ότι και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουνε έχουνε διάφορα εσωτερικά προβλήματα.

Κατά τον Κ. Μορφίδη σύντομα η βουλή θα κληθεί ν΄ αποφασίσει και για νέους φόρους και για νέα χαράτσια. Αυτή η διαδικασία θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την κυβέρνηση, η οποία είναι πιθανό να καταρρεύσει, όπως εκτιμά, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης