«Όταν η σταχτοπούτα συναντάει τη λίμνη των κύκνων»

 «Όταν η σταχτοπούτα συναντάει τη λίμνη των κύκνων»

Από τη σχολή μπαλέτου «Μαρία Ρ. Κομνηνού»

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια παράσταση της σχολής μπαλέτου της Μαρίας Κομνηνού. Μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες συναντήθηκαν σε ένα μαγικό ταξίδι…. Στο ‘’όνειρο της Σταχτοπούτας’’ και στη ‘’μάχη των Κύκνων’’.
Όλοι γνωρίζουμε το παραμύθι της Σταχτοπούτας με την κακιά μητριά και τις δύο αδερφές της. Η Σταχτοπούτα ήταν θλιμμένη αλλά όχι μόνη… είχε κοντά της τους φίλους της, τα ποντικάκια, τα πουλιά, τα λουλούδια και τα αστέρια! Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι τι έγινε το προηγούμενο βράδυ του χορού… Η καλή της Νεραϊδονονά τη βοήθησε και παρέα με τις μικρές νεράιδες την ταξίδεψαν στο πιο μαγικό όνειρο…..
Κάπου εκεί συναντήσαμε και την όμορφη Οντέτ, παγιδευμένη σαν κύκνος από τα μάγια του κακού μάγου Ρόθμπαρντ, προσμένοντας να λυθούν από της αγάπης το άγγιγμα. Ακόμα και στο παραμύθι, πάντα άσπρο και μαύρο, το καλό ελπίζει και στέκεται «νικητής» απέναντι στο κακό, μέχρι να έρθει, σε άλλους χρόνους η λύτρωση…
Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην κα Δέσποινα Γρηγοριάδου (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Αθηνών) που έφυγε από κοντά μας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια της και ιδιαίτερα την μητέρα της που στέκεται πάντα στο πλευρό της.
Ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο για περισσότερο χορό!!

 

Διαβάστε επίσης