• 6 Μαΐου 2024,

10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο (παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας») Σωτήρη Λαζαρίδη

 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο (παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας») Σωτήρη Λαζαρίδη

1.Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε, ζείτε, εργαστήκατε και εργάζεστε

Γεννήθηκα στην Πετροπηγή του Νέστου Καβάλας όπου και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Ζω στην Καβάλα από 12 ετών, σήμερα στη συνοικία του Προφήτη Ηλία. Είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη «Διασφάλιση Ποιότητας» και εργάζομαι από το 1990 στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων, σήμερα ως Διευθυντής Ηλεκτρολογικής Συντήρησης.

  1. Ασχοληθήκατε με τα κοινά που και πότε

Ασχολούμαι με τα κοινά των Διπλωματούχων Μηχανικών  ως στέλεχος των Διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας όπως και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Ανατολικής Μακεδονίας, σε διάφορες θέσεις αξιωμάτων, από το 1997.

3.Αποφασίσατε να είστε υποψήφιος διότι…

Ο πολίτης που αισθάνεται ατομική ευθύνη πρέπει κάποια στιγμή να αφήνει τον «καναπέ» και την, εκ του ασφαλούς, κριτική στη Διοίκηση και να θέτει τον εαυτό του και τις «όποιες» δυνάμεις του στην επίτευξη στόχων και οραμάτωνπου, για κάποιους λόγους, δεν μπόρεσαν ή δε θέλησαν οι «επικρινόμενοι» να πραγματοποιήσουν.

4.Δύο λόγια για τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο μετέχετε

Ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι ένας άνθρωπος της καθημερινότητας, της αγοράς που έχει την αποφασιστικότητα, το πείσμα αλλά και την αντοχή να δώσει λύσεις και να αλλάξει τη ζωή των Δημοτών με αυτή που τους αξίζει. Έχει δείξει, με το συνεχή αγώνα του από το 2013, και όχι εμφανιζόμενος προεκλογικά μόνο, ότι μπορεί!

5.Με ποιον τρόπο κάνετε την προεκλογική σας προσπάθεια;

Συναντώ ανθρώπους «συνηθισμένους», καθημερινούς, προσπαθώντας να αφουγκραστώ τις αγωνίες τους για αυτό τον Τόπο. Τον Τόπο της Ζωής τους. Προσπαθώ να τους πω ότι η δικαιολογημένη απογοήτευσή τους δεν πρέπει να σημαίνει και αποχή. Δεν πρέπει να σημαίνει απαξίωση όλων!. Υπάρχουν άξιοι και αληθινοί. Να τους αναζητήσει!!

6.Ποια είναι ως τώρα η ανταπόκριση του κόσμου; Σας λέει την αλήθεια;

Ο κόσμος λέει την αλήθεια. Μόνο που εμείς οι «υποψήφιοι» μερικές φορές την  «καταλαβαίνουμε» αλλιώς!… Ο κόσμος ανταποκρίνεται όταν του λύνεις προβλήματα. Η σημερινή διοίκηση, αλλά και η προηγούμενη, δυστυχώς δεν του έδωσε αυτή την ευκαιρία. Δική μας ευθύνη είναι να του υπενθυμίσουμε ξανά τον πανίσχυρο ρόλο του. Αυτόν του «εκλέγειν»!

7.Σχολιάστε την δημοτική αρχή της κ. Τσανάκα

Ήταν μια Διοίκηση άτολμη, χωρίς όραμα για το Δήμο που χειροτέρεψε την καθημερινότητα των Δημοτών που εγκλωβίστηκε στο «άρτος και θεάματα» χωρίς «άρτο» όμως για τον απλό καθημερινό πολίτη. Ανήμπορη να απαλύνει, προσωρινά έστω, πληγές της πόλης (πεσμένη γέφυρα, Πλατεία Ελευθερίας, ανοικτό κολυμβητήριο κλπ κλπ).

8.Τι υπόσχεστε ότι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;

Τα αυτονόητα! Τουλάχιστον! Και αυτά για τα οποία με επέλεξαν οι πολίτες. Αυτά που τους είπα ότι μπορούμε να κάνουμε. Με πείσμα, με αποφασιστικότητα, χωρίς φοβίες και «υπολογισμούς». Με συγκρούσεις όπου αυτές χρειαστούν, χωρίς υστεροβουλίες, με καθαρό μυαλό και «ανοικτά» μάτια Και κυρίως χωρίς «νόμιμες» δικαιολογίες!

  1. Είναι εφικτή η συνεργασία του συνδυασμού σας με άλλες παρατάξεις και με ποιες;

Είναι εφικτή αλλά και επιτακτική! Χωρίς «πάρε – δώσε», με μοναδικούς όρους αυτά που μας ενώνουν, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, χωρίς οξύτητες, χωρίς προσβολές. Αυτές οι παρατάξεις, που παράλληλα θα είναι διατεθειμένες να αποστασιοποιούνται και από τις  εντολές των κομματικών στηρίξεών τους, θα είναι «εν δυνάμει» σύμμαχοί μας στην καινούρια προσπάθεια για το Δήμο Καβάλας.

  1. Αγαπημένη σας φράση είναι η …

Δεν θα πω ρητό ή αγαπημένη φράση. Θα πω αυτό: «Μέχρι σήμερα δε χρωστάω σε κανένα τίποτε!!!. Από τις 27 Μαΐου θα χρωστάω σε όλους τους πολίτες του Δήμου Καβάλας»!

 

 

Διαβάστε επίσης