10ετη προσπάθεια για την ένταξη των Φιλίππων στην UNESCO

 10ετη προσπάθεια για την ένταξη των Φιλίππων στην UNESCO

Πριν από μία δεκαετία είχε δρομολογηθεί η προσπάθεια ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό μας θύμισε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων Λευτέρης Κωταϊδης, αναφέροντας ότι το 2006 είχε σταλεί στη δημοτική αρχή επιστολή από το υπουργείο πολιτισμού σύμφωνα με την οποία η διοίκηση μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιότητας για ένταξη του χώρου, στο πλαίσιο συνεργασίας UNESCO και ΟΤΑ.

Η τότε δημοτική αρχή του κ. Κωταϊδη πίστεψε στην προσπάθεια. Ο πρώην δήμαρχος εξέτασε με τους συνεργάτες τους τρόπους επιτάχυνσης της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιότητας. Σημαντικό ήταν το συμπλήρωμα του φακέλου της υποψηφιότητας που θα καταθέτονταν στην UNESCO. Ο πρώην δήμαρχος δε θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι δέκα χρόνια κύλησαν από την έναρξη της προσπάθειας μέχρι την επικείμενη ψηφοφορία στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο Λευτέρης Κωταϊδης εξέφρασε την ελπίδα του ότι η υποψηφιότητα θα έχει καλή τύχη και ότι η προσπάθεια θα ευοδωθεί. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι κάτοικοι των Κρηνίδων ελάχιστα ασχολούνται με την προσπάθεια και τη διαδικασία της υποψηφιότητας. Η δύσκολη καθημερινότητα σίγουρα δεν επιτρέπει στον κόσμο την πολυτέλεια να ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Κωταϊδης ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους παράγοντες της αντιπολίτευσης και πρώην αιρετούς του δήμου Φιλίππων να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τη ψηφοφορία, στηρίζοντας ομαδικά την τοπική προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης