• 29 Απριλίου 2024,

11 χρόνια μετά το γκολ του Μαρτελότο, ο ΑΟΚ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 

 11 χρόνια μετά το γκολ του Μαρτελότο, ο ΑΟΚ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2009 ήταν γ τελευταία φορά που ο ΑΟΚ αγωνίστηκε στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Ήταν η χρονιά που άφηνε τη Β` Εθνική για να επιστρέψει στη Σουπερ Λιγκ μετά από 9 χρόνια.

Τότε είχε κερδίσει με 1-0 χάρη σε γκολ που είχε πετύχει ο Αργεντινός Μπρούνο  Μαρτελότο στο 59` με δεξί πλασέ σε αντεπίθεση. Είχε περάσει στο 58` αλλαγή στη θέση του Νίκου Τσιμπλίδη και σκόραρε αμέσως.  Με την Καλαμάτα είχε αγωνιστεί ο Βασίλης Σκαρλάτος που είχε παίξει στον ΑΟΚ μετά τον Ακράτητο την πρώτη χρονιά με Ψωμιάδη και την επόμενη.  Επίσης ο Πουρτουλίδης που η καταγωγή του είναι από την Καρβάλη και  από τον Ναζιανζό είχε πάει στην ΑΕΚ.

Ο ΑΟΚ είχε σπάσει το αήττητο της έδρας που κρατούσε η Καλαμάτα μέχρι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Καγκιούζης στο 79`.

Στους πάγκους των δυο ομάδων καθόταν ο Γιάννης Παπακώστας για τον ΑΟΚ που είχε αντικαταστήσει τον Νίκο Αναστόπουλο και ο Γιώργος Μπένος που είχε έρθει στην Καβάλα δυο φορές σαν προπονητής της ομάδας στη Γ` Εθνική. Λίγο πριν την εποχή Ψωμιάδη.

Διαιτητής ήταν ο Σταυρίδης από τη Θεσσαλονίκη που είχε βγάλει 11 κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι. Μάλιστα οι Τάτσης- Σαπάνης δέχθηκαν κίτρινες κάρτες στο ζέσταμα που έκαναν. Στην αναμέτρηση είχαν κοπεί  655 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 7200 ευρώ. Συνολικά στο γήπεδο  είχαν βρεθεί περίπου 1000 θεατές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στην αναμέτρηση ήταν οι ακόλουθες.

Καλαμάτα: Καλομοίρης, Γενιτσαρίδης, Σπυριδάκης, Πουρτουλίδης 45+ Ηλιόπουλος, Μπριλάκης, Μαρτσελίνιο 69` Δέδες, Πλάτανος 76` Τσουλάκος, Τάσιτς, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Κάκος.

ΑΟΚ: Κατεργιαννάκης, Πετκάκης, Κατερίνης, Θεοδωρέλης, Μπάρμπας, Καγκιούζης 79` Τάτσης, Κάλαϊτζιτς, Τσιμπλίδης 58` Μαρτελότο, Χατζηπαντελίδης, Αλβες 88` Σαπάνης, Σουλτανίδης.

 

Διαβάστε επίσης